Een professionele livestream organiseren

20210417_101708

Tegenwoordig maken we vaker een livestream mee dan gedacht denk bijvoorbeeld eens aan een video-call vergadering of de finale van een bekende talentjacht. Maar wist je dat het houden van een livestream ook mogelijk is voor particulieren en bedrijven? Het livestreamen van bijvoorbeeld evenementen, bruiloften, uitvaarten, diploma-uitreikingen en bedrijfsjubileums wordt steeds populairder. In dit artikel leggen we uit waarom en hoe je een livestream goed kan inzetten.

Wat is een livestream?

Een livestream is eigenlijk een live video verbinding, en wordt gebruikt bij bijvoorbeeld evenementen om ervoor te zorgen dat alles wat erop een podium gebeurt op grote schermen op een andere locatie te zien is. Maar ook dat alles bij jouw doelgroep thuis of op kantoor te zien is.

De videoverbinding kan met één camera worden gedaan maar er kunnen ook meerdere camera’s en zelfs presentaties live worden gemixed zodat het een dynamisch geheel wordt. Samen met een aantal andere gespecialiseerde bedrijven kunnen wij ondersteuning bieden bij het verzorgen en organiseren van een professionele livestream.

Waarom een livestream organiseren?

Er zijn verschillende redenen waarom je een livestream zou kunnen organiseren. Wanneer bijvoorbeeld een deel van publiek of vrienden en familie niet aanwezig kan zijn. Dit kan verschillende redenen zoals bijvoorbeeld ziekte of dat ze in het buitenland verblijven.

Ook kan een pandemie (zoals bijvoorbeeld COVID-19) een reden zijn om op veilige afstand je event of gebeurtenis te livestreamen. Maar ook als bijvoorbeeld de locatie te klein is en er geen mogelijkheid is om een grotere locatie te regelen. Dan kun je bijvoorbeeld naar een tweede locatie livestreamen of naar de mensen thuis/op het werk.

Wat zijn de kosten van een livestream?

Er is niet een vaste prijs te noemen voor een livestream want hoeveel camera’s zijn er nodig en hoelang wil je live gaan? De prijzen zijn erg verschillend zo zijn er livestreams mogelijk vanaf een € 1250,- euro maar kunnen ze ook zo € 7500,- euro of meer kosten. Wij gaan graag met jou in gesprek om jouw idee aan te horen en maken op basis daarvan een vrijblijvende gerichte offerte. Met de wensen voor het beeld, licht en geluid.

Meer weten over de exacte kosten? Vraag een vrijblijvend een offerte aan. 

Hoe organiseer je een livestream?

Het organiseren van een livestream hoef je gelukkig niet alleen te doen. Wij werken samen met diverse bedrijven die gespecialiseerd zijn in livestreamen. Zoals Judoc Media (webinars en evenmenten livestreamen) en AR Video (uitvaarten en bruiloften livestreamen) uit Veenendaal. Onze specialiteit is het organiseren, produceren en het maken van content. Daarnaast leveren wij vaak de technische mensen aan zoals cameramensen en geluidsmensen.

Wanneer je toch liever zelf wilt gaan livestreamen geven wij hieronder een aantal praktische tips. Die je zullen helpen bij het opzetten van een professionele livestream.

Een instructie sturen

Het klinkt misschien logisch maar vergeet je publiek niet een duidelijke instructie te sturen hoe zij kunnen meekijken en wat ze moeten doen bij een storing. En zorg dat je kijkers al van te voren kunnen testen of alles werkt. Zo voorkom je dat je publiek het eerste deel mist. Voor de kijkers die vragen hebben, hebben wij een speciale support pagina voor livestreams aangemaakt. Hier kunnen ze antwoorden op de vragen vinden maar ook kunnen ze ons bellen voor hulp. 

Het programma

Wanneer het publiek in de zaal zit kan je makkelijk communiceren met het publiek wanneer je iets uit loopt ten opzichte van het programma. De mensen thuis kiezen er bijvoorbeeld voor om alleen een bepaald deel bij te wonen. Wanneer dit deel eerder of later start zal dit voor de thuiskijkers verwarrend zijn.

Communiceer daarom duidelijk het programma en houd je eraan. Wanneer je toch het programma wilt wijzigen tijdens of net voor de livestream communiceer dit dan ook met de kijkers. Zo voorkom je teleurstellingen en ontevreden kijkers.

Internetverbinding

Misschien wel het belangrijkste van de gehele livestream naast de inhoud. De internetverbinding moet stabiel en snel genoeg zijn om een goede kwaliteit livestream te kunnen opzetten. Wanneer wij een livestream verzorgen zijn wij altijd zelfvoorzienend. En zetten we eventueel zelfs meerdere 4G internetmasten neer en koppelen we deze verbindingen. Zo kunnen we de stabiliteit zoveel als mogelijk garanderen voor de kijkers.

Waarvoor is een livestream allemaal geschikt?

Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het livestreamen, de vraag is altijd wat wil mijn publiek graag zien. Bij particulieren is het erg populair om bruiloften, uitvaarten en andere bijzondere gebeurtenissen in een familie te livestreamen. Dit zijn uiteraard besloten livestreams die alleen bekeken kunnen worden door familie en vrienden.

Bedrijven en organisaties kunnen livestreams gebruiken tijdens bedrijfspresentaties, bedrijfsjubileums, vergaderingen en webinars. En voor scholen en sportverenigingen bijvoorbeeld wedstrijden, musicals, examen-gala’s en diploma-uitreikingen. Er zijn dus veel verschillende soorten livestreams te verzinnen. Hieronder gaan we er verder op in.

Livestreams voor bedrijven

Wil je meer klanten? Je omzet verhogen of je beter communiceren met je medewerkers? Heb je al wel eens gedacht aan de oplossingen die het gebruik van video kunnen geven? En al helemaal met livevideo. Voor bedrijven kan een livestream veel betekenen.

Webinars

Een webinar is eigenlijk ook een livestream maar dan met interactie zoals bijvoorbeeld kijkers die inbellen of via een chat vragen stellen. Voor bedrijven kan dit een gave marketing tool zijn om consistent bijvoorbeeld maandelijks een webinar te organiseren. Maar ook kan het een oplossing zijn om de communicatie intern bij een bedrijf of organisatie op een leuke manier te verbeteren. Tips? Vraag gratis het webinar boekje aan op www.webinar-boekje.nl.

Evenementen en jubileums

Ga live tijdens je bedrijfsfeest of jubileum en laat klanten zien wat je de afgelopen jaren allemaal hebt gedaan. Het plaatsen van een video of livestream op social-media zal je veel online reacties opleveren van jouw doelgroep. Ook een boekpresentatie livestreamen behoort tot de mogelijkheden. 

Verbouwing of sloopwerkzaamheden

Wanneer je van plan bent om jouw bedrijfspand te verbouwen of de slopen is het wellicht leuk om dit live te delen met jouw medewerkers en klanten. Wij kunnen ervoor zorgen dat 24/7 de voortgang van de bouw of sloop wordt gelivestreamd.

Livestreams voor particulieren

Ook voor particulieren kan een livestream in sommige gevallen een perfecte oplossing zijn. Wij werken regelmatig samen met AR Video uit Veenendaal. Zij zijn gespecialiseerd in het volledig verzorgen van livestreams voor particulieren. Wij zorgen voor de grafische animaties en regelen indien nodig de camera- en geluidsmensen.

Uiteraard hangt er een prijskaartje aan maar er is veel mogelijk in verschillende prijscategorieën. Dus schroom niet en vraag altijd een offerte aan bij twijfel, dan kijken we altijd naar wat er wél mogelijk is. Een uitvaart of bruiloft gebeurt immers maar één keer.

Uitvaart of afscheidsceremonie livestreamen

Het livestreamen van een uitvaart is een bijzondere tak van sport. Daarom doen wij dit ook nooit alleen maar altijd in samenwerking met AR Video die al jaren ervaring heeft met het livestreamen van uitvaarten.

Bruiloft of huwelijk livestreamen

Ook bruiloften kunnen worden gelivestreamd wanneer bijvoorbeeld belangrijke familie of vrienden in het buitenland zitten of door ziekte niet naar de bruiloft kunnen komen. Lees hier meer over het livestreamen van een bruiloft

Livestreams voor scholen

Samen met een aantal andere ondernemers hebben wij www.schoolherinnering.nl opgezet. Hiermee verzorgen we livestreams van gebeurtenissen op scholen zoals lessen, diploma-uitreikingen en afscheidsmusicals.

Open dag of open huis online

Wanneer een fysieke open dag of open huis niet mogelijk is. Kan een online alternatief een succesvolle oplossing zijn. Wij verzorgen de open dag van begin tot eind volledig online. En denken mee over het programma. Onze kennis is groot en kunnen vanaf verschillende plekken in school liveverslag doen. 

Diploma-uitreiking en examen gala laten livestreamen

Het behalen van een diploma na je examen is een bijzonder moment wat je graag met je geliefde vriend en mee maakt. Maar soms kan dit niet en daarom kan een livestream een goede oplossing zijn. Wij hebben ervaring met lang achter elkaar livestreamen en zelfs vanuit bijvoorbeeld verschillende gymzalen of leslokalen.

Afscheidsmusical laten livestreamen

Misschien wel de grootste herinnering die de meeste jongeren hebben aan de basisschool is de afscheidsmusical. Het livestreamen van een afscheidsmusical bied de mogelijkheid om meer publiek te laten kijken naar de musical. Vaak kunnen er maar maximaal 2 tot 3 mensen mee per kind omdat dan de aula of de gymzaal vol zit. Via een livestream kan iedereen die mee mag kijken, vanaf elke plek de musical mee kijken.

Colleges en lessen laten livestreamen

Wanneer bijvoorbeeld bepaalde ziektes het onmogelijk maakt om naar school te komen om onderwijs te volgen is het mogelijk om ook lessen en colleges professioneel te livestreamen. Wij denken graag mee in tijdelijke en permanente oplossingen.

Livestreams voor sportverenigingen

Door onze brede ervaring met livestreamen kunnen wij ook voor sportvereniging veel betekenen. Bijvoorbeeld het livestreamen van een belangrijke sportwedstrijd of een wekelijkse thuis work-out.

Sportwedstrijden livestreamen

Het livestreamen van sportwedstrijden is voor cameramensen in de meeste gevallen een grote uitdaging. Zij moeten namelijk de gehele wedstrijd zeer goed gefocust zijn op het spel. En natuurlijk de bal of de puck. Wij kunnen zowel naar de mensen thuis livestreamen maar bijvoorbeeld ook naar een 2e groot veld met een groot LED-scherm.

Wekelijkse work-out

Wanneer mensen om welke reden dan ook niet naar een sportschool kunnen bijvoorbeeld in tijden van een pandemie of tijdens vakanties. Kun je als sportschool bijvoorbeeld een wekelijkse live work-out organiseren. Wij denken graag mee over de technische realisatie hiervan.

Laat een livestream compleet door ons verzorgen

Wij helpen je graag met het professioneel en compleet verzorgen van een livestream. Samen met onder andere Judoc media (technisch specialist in meer-camera liveregistraties) uit Veenendaal en een aantal andere specialisten zoals decorbouwers, scriptschrijvers, marketeers, geluids- en lichtmensen, presentatoren, make-up/haar en kleding artiesten staan wij voor je klaar. 

Wij zijn werkzaam in het gehele land maar vooral in de regio van Veenendaal, Rhenen, Ede, Harderwijk, Barneveld, Wageningen, Arnhem en Amersfoort.

Meer weten over wat een livestream voor jouw bedrijf kan betekenen?
Bel ons via 06-50404114 of stuur een mail naar info@vaneinaarkip.nl voor een vrijblijvende afspraak.

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.