×
regisseur livestream webinar online alv events videoregistratie schakeltechnicus

Wat is een webinar?

Een webinar: een seminar maar dan online

De meest eenvoudige uitleg voor het woord: ‘Webinar’ is een seminar maar dan online. Veelal is een webinar bedoelt om kennis over te dragen in de vorm van een interactieve workshop, lezing, college of andere soortgelijke presentatie vormen. Als bedrijf of organisatie kan een webinar je helpen om meer verbondenheid te creëren met jouw leden of klanten.

 

Een webinar is een lezing, workshop, college of soortgelijke presentatie of vorm van kennisoverdracht die plaatsvindt via het internet. Het neologisme “webinar” is een porte-manteau van de woorden “web” en “seminar”. Webinars worden doorgaans live uitgezonden.

Offerte aanvragen of neem contact op

icoon presentatie klikker van ei naar kip huisstijl

Dynamische interactieve
Interactie van chat met polls tot inbelverbindingen met video.

icoon camera op dolly van ei naar kip huisstijl

Professionele apparatuur
Wij beschikken over de professionele apparatuur voor een volwaardige livestream.

icoon studio kleedkamer van ei naar kip huisstijl

Eigen webinarstudio
Een webinar produceren in onze studio is laagdrempelig en betaalbaar.

icoon internet van ei naar kip huisstijl

Eigen internetverbindingen
Wij regelen altijd onze eigen internet en combineren deze voor een stabiele stream.

Webinarstudio te huur in Veenendaal, Utrecht, ideaal voor live opnames, uitgerust met professionele apparatuur en geschikt voor bedrijven die hoogwaardige webinars willen produceren

Op locatie en in onze studio

Onze veelzijdige webinar studio

Naast een webinar op locatie is het ook mogelijk om gebruik te maken van onze moderne webinarstudio. De studio is voorzien van professionele lampen, een digitale video achtergrond en meerdere camera’s. Ons team staat voor jullie klaar om vanuit onze studio een geheel gepersonaliseerd webinar te produceren. De studio is namelijk zeer gemakkelijk aan de te passen naar de huisstijl kleuren van jullie organisatie of bedrijf.

Offerte aanvragen of neem contact op

Webinarstudio ingericht voor een live podcast, met professionele microfoon en video-opnameapparatuur, geschikt voor het maken van dynamische videopodcasts in een podcaststudio setting

Haal meer uit je webinars

Meten is weten

Een van de grootste voordelen van webinars, is dat veel data kan bijhouden en terug halen. Hoeveel kijkers waren er? Heeft iedereen tot het einde gekeken? Welke vragen werden er gesteld? Belangrijke data die vrij komt na het uitzenden van jouw webinar. Wij helpen indien gewenst achteraf met het inzichtelijk maken van deze data. Zo kunnen we kritische punten voor jouw webinar een volgende keer verbeteren. En gaan we al groeiende naar een perfect format.

Offerte aanvragen of neem contact op

gesprek panelleden interview webinar online livestreaming livestream discussie interactie inzichten expertise kennisuitwisseling debat virtueel evenement format online platform dynamisch publiek betrokkenheid camerawerk streaming technologie

Geen eenvoudige video-call

Consistentie en professionaliteit

Een webinar is geen eenvoudige video-call met een laptop, een goed webinar ziet er soms uit als een TV show. Afhankelijk van de wensen kan het zo groots als nodig worden geproduceerd. Maar altijd met in het achterhoofd het doel, want soms gaat de hoeveelheid techniek, decor en licht ten koste van het doel.  Die balans bewaken we samen met jou, wij helpen je bij het produceren van een doeltreffend professioneel webinar met de juiste appratuur en technici (crew).

Bij ieder doel past ook een andere strategie, soms is een eenmalig webinar voldoende. Maar wanneer je echt klanten of leden wilt binden aan jouw bedrijf of organisatie is consistentie zeer belangrijk. Hoevaak moet een webinar dan worden gegeven? Gemiddeld geven bedrijven en organisaties één keer maand een webinar, maar uiteraard kan dit ook meer of minder zijn. En bij seizoensgebonden onderwerpen kan het ook zijn dat er in een bepaald deel van het jaar de frequentie van het aantal webinars omhoog gaat.

Offerte aanvragen of neem contact op

Kabels stream licht productie opbouw studio webinar live livestream

On demand en/of eenmalig live

Live uitzenden of opnemen?

Een webinar kan in verschillende manieren worden aageboden aan de kijkers. Wanneer er interactie gewenst is door bijvoorbeeld een chat of vragen te stellen aan de kijkers is het van belang om live te streamen (uitzenden). Soms is dit niet perse nodig, in veel gevallen is het dan voordeliger om een webinar op te nemen en daarna ‘on demand’ (op aanvraag of openbaar) aan te bieden aan jouw klanten of leden.

Mogelijk op iedere locatie
Het organiseren van een webinar kan bij ons in de webinarstudio maar ook op iedere gewenste locatie die maar te bedenken is. Ook al is daar geen stroom- en/of internetvoorziening aanwezig. In het verleden hebben wij o.a. webinars gegeven in bossen, diverse afgelegen vergaderlocaties, scholen en operatiekamers.

Offerte aanvragen of neem contact op

Een kijkje achter de schermen bij onze livestreams en webinars

Een multiview livestream van een webinar toont een dansgroep die optreedt, onderdeel van een online congres, met gesplitste schermen die zowel de dansers als de webinar host tegelijkertijd weergeven

Een professioneel webinar is mogelijk vanaf 650 euro

Wat zijn de kosten van een webinar?

Om een goed beeld te geven van de exacte kosten zijn er aantal vragen die beantwoord moeten worden zoals bijvoorbeeld hoelang moet jhet webinar duren? En webinars wil je gaan maken? Maar ook praktische informatie kunnen de kosten beïnvloeden zoals bijvoorbeeld de locatie, het aantal camera’s en het decor. Het maken van een webinar kan zo gek en groot als jezelf wilt, maar houdt daarbij altijd ingedachte dat alles wel meerwaarde moet hebben en dat de inhoud het allerbelangrijkste is.

Wij verzorgen webinars in de prijscategorie vanaf 650 euro in onze studio tot z’n 10.000 euro per webinar op locatie. Het is dus lastig te zeggen wat de kosten zullen zijn. Maar je kunt altijd vrijblijvend bij ons een offerte aanvragen om meer inzicht te krijgen in de kosten.

Offerte aanvragen of neem contact op

Webinarstudio op locatie gericht op onderwijs, professionele setup voor educatieve presentaties en lezingen.

Verspreid kennis en creëer kansen

Waarom een webinar geven?

Het geven van een webinar is niet voor iedere organisatie of bedrijf haalbaar omdat het vaak veel tijd en geld kost wanneer je het echt goed professioneel wilt aanpakken. Maar er zijn natuurlijk ook mogelijkheden om het kleiner aan te pakken zoals bijvoorbeeld in onze eigen webinarstudio. Wanneer je wilt investeren in een webinar serie is het belangrijk om te weten welke voordelen dit met zich mee brengt.

Enkele voordelen van een webinar;

 • Kennis delen is zeer populair en draagt bij aan je vindbaarheid online.
 • Hergebruik de opname en maak gemakkelijk snippets (korte video’s) voor YouTube Shorts, Instagram Reels en TikTok.
 • Een webinar kan onbeperkt terug gekeken worden, bij een vergadering of echte presentatie kan dit natuurlijk niet.
 • Genereer leads en contactinformatie van potentiële klanten of nieuwe medewerkers.
 • Op een leuke en interactieve manier belangrijke informatie intern delen met medewerkers.

Offerte aanvragen of neem contact op

Webinarstudio ingericht voor een live podcast, met professionele microfoon en video-opnameapparatuur, geschikt voor het maken van dynamische videopodcasts in een podcaststudio setting

Inspiratie

Enkele thema voorbeelden

Heb je inspiratie nodig? Hieronder staan een aantal thema voorbeelden voor het organiseren van een webinar voor jouw bedrijf, organisatie, verreniging of stichting.

Een thema geven aan je webinar helpt je bij het uitschrijven van een draaiboek. Hieronder geven we inspiratie voor een aantal verschillende thema’s die je wellicht kan behandelen in je webinar.

 • Q&A: Creëer veel interactie door kijkers zelf vragen te laten stellen.
 • Lezing: Deel kennis vanuit jouw vakgebied.
 • Updates: Maak een bedrijfsjournaal en informeer over de laatste nieuws in de branche of het bedrijf.
 • Jubileums en successen:  Vier online jouw succes of mijlpaal met jouw personeel.
 • Product lancering: Geef experts het woord over jouw nieuwe product.
 • (Pub)quiz: Maak er een wedstrijd van met gave prijzen en geneer leads.

Offerte aanvragen of neem contact op

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op