overheid publieke sector gemeente provincie kanaal camera videocontent informatieve uitzendingen lokale verhalen gemeenschapsbetrokkenheid heldere communicatie

Veelgestelde vragen

×

Veelgestelde vragen

Hoe zit het met rechten? Van wie is het beeldmateriaal en de video?

Met onze opdrachtgevers willen we geen gedoe over rechten, we maken liever films. Daarom mag een opdrachtgever na het opleveren van de video, podcast of webinar er zelf alles mee doen wat ze willen.

Wettelijk is het vastgelegd dat de maker automatisch alle rechten heeft van de ruwe opnames. Wij blijven dan ook eigenaar van alle ruwe beelden. De grootste reden hiervoor is is dat de ruwe bestanden uit onze camera’s niet zomaar gebruikt kunnen worden zonder professionele apparatuur en kennis.

Hoe gaan jullie om met toegankelijkheid van video’s? (WCAG)

Sinds 2008 zijn overheden (Rijk, provincies, gemeenten en waterschappen) verplicht om websites en ook de content hierop toegankelijk te maken voor iedereen. Dit geldt dus ook voor video’s, podcasts en webinars. Daarnaast is dit ook verplicht voor instellingen uit de (semi-)publieke sector.

Het is verplicht om te voldoen aan de eisen van WCAG 2.1, niveau A en AA. Maar sinds 5 oktober 2023 wordt WCAG 2.2 A en AA aanbevolen. Meer informatie lees je op www.wcag.nl/kennis/wet-en-regels. Er zijn een aantal richtlijnen beschreven die ervoor zorgen dat de video’s voor iedereen te begrijpen zijn. Ondertiteling, audio beschrijving en transcriptie zijn hiervan een aantal punten waaraan een video moet voldoen. Wij kunnen ervoor zorgen dat de video’s voldoen aan de WCAG richtlijnen.

Hoe gaan jullie om met privacy?

Naast onze standaard privacy voorwaarden, houden we ook rekening met privacywetgeving tijdens het filmen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het filmen van werkplekken met schermen en papieren of planborden waar klantgegevens op kunnen staan. Waar mogelijk houden we deze buitenbeeld, halen we ze tijdelijk even weg ze of vervagen wij dit later tijdens de montage. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor drone beelden. Iedereen die voor de camera komt voor een interview dient hiervoor vooraf toestemming te hebben gegeven. Wij stellen altijd quitclaims ter beschikking voor onze opdrachtgevers zodat zij dit met hun personeel goed kunnen organiseren.

Meer informatie hierover lees je in onze blog

Hoelang bewaren jullie de ruwe opnames en projectbestanden?

Standaard bewaren wij minimaal 2 jaar alle bestanden, voordat de bestanden worden verwijderd nemen wij altijd contact op. Indien de bestanden langer bewaard moeten blijven brengen wij hier jaarlijks € 0,30 per gigabyte in rekening. Voor het opslaan van de bestanden geven we nooit een 100% garantie maar we doen er alles aan om de bestanden zo veilig mogelijk op te slaan. Denk daarbij aan back-ups zowel fysiek op meerdere locaties als in de cloud.

Denken jullie ook aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)?

Zeker, maatschappelijke betrokkenheid en duurzaamheid vinden wij als bedrijf belangrijk voor een goede en zorgeloze toekomst. Jaarlijks steunen wij meerdere goede doelen zoals Stichting Bliss to Shine en Stichting Fonkel ook geven wij meerdere keren per jaar gastlessen aan studenten. Al onze verlichting in ons kantoor en de studio bestaat uit 100% LED verlichting, we werken zoveel als mogelijk papierloos en voorkomen sluipverbruik doordat ons volledig kantoor wordt aangestuurd met domotica.

Wat als er slecht weer is op een draaidag?

Dat is natuurlijk zeer vervelend, niets is zo onzeker als het weer. Indien een opname alleen met goed weer mogelijk is en er geen vervangende opname gepland kan worden, zoals bijvoorbeeld een studio of binnen opname. Dan is het mogelijk om een draaidag volledig kosteloos te verzetten. Indien er extern extra appratuur of derde zijn ingehuurd kan het zijn dat zij andere regels hanteren.

Wat kost een bedrijfsfilm?

Wij leveren maatwerk en hanteren daarom geen vaste tarieven. Elke opdracht is anders en elke prijs dus ook. Deze manier van werken heeft als voordeel dat je nooit te veel betaalt en wij kunnen aanpassen aan jouw budget. Wil je toch een richtlijn? In dit artikel staat een voorbeeld voor de kosten van een bedrijfsfilm.

Hoelang duurt het videoproductie proces?

Wij werken met een klein team en kunnen daardoor snel schakelen. Het maken van een professionele bedrijfsfilm is al mogelijk binnen een tijdsbestek van enkele weken – soms zelfs dagen. Uiteraard is de productietermijn afhankelijk van de exacte wensen, er zijn trajecten die soms maanden of zelfs jaren duren. Wij zullen er alles aan doen om jouw deadline te halen.

Hoelang gaat een bedrijfsfilm mee? Wat is de houdbaarheid?

De houdbaarheid en de gebruiksduur van een bedrijfsfilm is afhankelijk van een aantal factoren. Bij bedrijven en organisaties waar veel wordt geïnnoveerd en veel veranderen plaatsvinden zal een bedrijfsvideo een kortere gebruiksduur hebben. Ook invloeden vanuit de wereld, de branche of nieuwe technologieën kunnen ervoor zorgen dat je bedrijfsfilm verouderd. Wil je weten hoelang een bedrijfsfilm voor jou organisatie of bedrijf houdbaar blijft? Neem dan met ons contact op. Een gemiddelde gebruiksduur is ongeveer 2 á 3 jaar.

Meer weten?

Staat je vraag er niet tussen of wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact op

Contact opnemen

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op