×

Jouw eigen online podcastshow

Videopodcast laten maken

Bij de productie van een professionele podcastshow komt veel kijken, niet alleen de techniek maar ook de inhoud, huisstijl van de podcast en de promotie hiervan. Het laten filmen van jouw podcastshow kan bijdragen aan een groter bereik op bijvoorbeeld YouTube, Instagram en TikTok.

Offerte aanvragen of neem contact op

Eigen podcaststudio
Een podcast produceren in onze studio is laagdrempelig en betaalbaar.

Professionele apparatuur
Wij beschikken over de professionele apparatuur en kennis.

Overal en altijd
Onze techniek voor podcasting kan overal en altijd geplaatst worden.

No-nonsense videoproductiebedrijf
Wij zijn een no-nonsense merk, bij ons spreken daden meer dan woorden.

Laat jouw verhaal horen

Wat is een podcast?

Een podcast is een audio-opname van interview of gesprek met vaak meerdere personen. Ze discussiëren over bepaalde onderwerpen of leggen dingen uit aan de luisteraars. Het is het beste te vergelijken met een talkshow, maar dan zonder beeld. Een podcast kun je plaatsen op je website, sociale media of platformen die gemaakt zijn voor podcasts. Vaak worden podcasts onderweg geluisterd in de auto of trein. Soms worden de podcasts gewoon thuis of op kantoor geluisterd en dan is het wel jammer dat er geen beeld bij is…

Offerte aanvragen of neem contact op

Een podcast met beeld

Wat is een videopodcast? En wat zijn de voordelen?

Een videopodcast is daarin anders: het audiogedeelte gaat hetzelfde als bij een normale podcast, maar er zijn meerdere camera’s geplaatst gericht op de personen die iets vertellen. Van de beelden wordt een mix gemaakt, zodat je ziet wie het gezicht achter de stem is en het leuker is om te luisteren. Het is het beste te vergelijken met een online webinar maar dan zonder live interactie met de kijkers. Het voordeel van een videopodcast is dat je de volledige video vaak z’n 30 á 45 minuten kan opsplitsen in korte snippets (video’s) voor social media zoals TikTok, Instagram en Facebook.

Door een videopodcast achteraf op te knippen in losse stukjes, creëer je een videobeeldbank met korte filmpjes die je verspreid kan inzetten in je online marketing. Hoe voller je videodatabase zit, hoe beter je kunt inspringen op de actualiteit.

Offerte aanvragen of neem contact op

Bekijk hier een voorbeeld van een videopodcast

Bekijk alle cases

Overal en altijd

Opnames op locatie of in onze studio

Een videopodcast kan worden opgenomen in onze professionele studio, maar ook gewoon bij jou op locatie. Wij kunnen binnen een uur een complete podcast-opnamestudio opbouwen. Voor het maken van een videopodcast werken wij samen met professionele geluidsmensen. Ook op locaties waar geen stroom aanwezig is, zoals in het bos, zijn er mogelijkheden om een videopodcast op te nemen.

Offerte aanvragen of neem contact op

Wat moet ik zeggen dan?

Waarover gaat een videopodcast?

Over allerlei onderwerpen zijn er vandaag de dag (video)podcasts te vinden. De belangrijkste regel is dat een podcast in ieder geval moet amuseren, informeren of inspireren. Een pocast heeft effect als het toegevoegde waarde geeft. Vertel bijvoorbeeld over de nieuwe ontwikkelingen in je branche zoals duurzaamheid, innovatie en cases. Wij gaan graag met jou in gesprek om vrijblijvend mee te denken over welke onderwerpen er voor jullie bedrijf of organisatie interessant kunnen zijn.

Offerte aanvragen of neem contact op

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op