Kuiken ei uitkomen broedkast camera film macro agrarisch

Investeren in een bedrijfsvideo, waarom wel of niet doen?

×
Ga terug naar het overzicht
Pitchvideo van vlogstijl interview met spreker, gefocust op het creëren van een persoonlijk portretfilm en dynamische videocontent

Is het investeren in een bedrijfsvideo alle tijd, de moeite en het geld waard? Wij als videoproductie bedrijf leggen dat graag aan je uit. Uiteraard is onze mening over dit onderwerp een klein beetje beïnvloed. Maar aan het einde van deze blog vertellen we je ook wanneer je het juist niet moet doen:

6 redenen om juist wel in een bedrijfsvideo te investeren

We beginnen met alle voordelen en redenen waarom je als bedrijf of organisatie juist wel moet investeren in bedrijfsvideo’s. Overigens verstaan wij onder het begrip ‘bedrijfsvideo’ ook contentvideo’s en korte snippets voor social media.

1. De toekomst van video

30 jaar geleden konden we niet of nauwelijks bedenken hoever de technische ontwikkelingen vandaag de dag zijn. Maar zie waar we nu zijn, alles is digitaal en we kunnen niet meer zonder het internet. Ook voor de populariteit van video geldt dat online een gigantische vooruitgang heeft plaats gevonden. Twee derde van al het online verkeer zijn nu al zoekresultaten naar video, moet je na gaan wat dat in de toekomst gaat zijn. En het is al een feit dat je hoger in de Google zoekresultaten komt te staan als jij een video op je pagina hebt staan. In de toekomst zal dit alleen maar toenemen.

2. Hogere vindbaarheid

Hierboven is het al deels beschreven maar video is bewezen een van de mediums te zijn die de vindbaarheid van jouw organisatie of bedrijf online sterk kunnen vergroten. Naast het schrijven van blogs, opnemen van podcasts en het plaatsen van goede foto’s, is video een van de sterkste mediums. Maar het is wel van belang dat het in harmonie gaat met de andere content vormen.

3. Een video is breed inzetbaar en multifunctioneel

Een bedrijfsvideo kan je op meerdere manieren gebruiken, zo zou je er één op je website kunnen zetten, maar je zou ze ook op social media kunnen delen. Denk bijvoorbeeld aan apps die volledig gefocusseerd zijn op video zoals TikTok maar ook Instagram en LinkedIn zijn goede spelers. Overal waar iemand jouw bedrijfsvideo tegen komt moeten ze weer even denken aan jouw bedrijf, wat kan leiden tot meer klanten. Een video op social media word zeker 7 keer vaker bekeken en gedeeld dan een blokje met tekst, zeker sinds de auto-play functie is geïntroduceerd. Dit is een functie die ervoor zorgt dat tijdens het scrollen door je tijdlijn de video’s die voorbijkomen automatisch afspelen.

4. Makkelijk herbruikbaar

Tijdens een draaidag worden er veel video- en geluidsopnames gemaakt. Deze bak aan data is zeer waardevol en kan ook op meerdere verschillende manieren worden ingezet. Denk aan korte trailers in snippets. Zo kun je dezelfde opnames op een andere manier hergebruiken. Dit is zeer efficiënt en ook kostenbesparend.

5. Video trekt de aandacht

Heb jij wel eens op een verjaardag gezeten of in een restaurant waar de TV aan staat? Zelf heb ik daar een hekel aan. Want ook al wil je het niet, je laat je in veel gevallen toch weer steeds afleiden door de beelden op het scherm. Dat is het directe bewijs dat video de aandacht trekt. Dit kan bijvoorbeeld op een beurs zijn maar ook online tussen alle andere vormen van content.

6. Vertel eenvoudig het verhaal van jouw bedrijf of organisatie

Als een klant op jullie website komt en direct een video ziet staan is de kans groot dat ze direct op ‘play’ drukken om de bedrijfsvideo te bekijken. Als deze video precies vertelt waar je bedrijf voor staat en wat je doet heb je in één minuut tijd een klant binnen gehaald. In plaats van dat ze eerst een hele lap tekst moeten lezen om er achter te komen wat je doet.

Door middel van een bedrijfsvideo kan jij precies de boodschap over brengen die jij wilt vertellen. De maker van de video heeft enorm veel invloed op wat een kijker beleeft en voelt tijdens een video, door de juiste keuze van geluid en beeld kan het je zelfs zo erg raken om actie te ondernemen.

3 redenen om juist (nog) niet in een bedrijfsvideo te investeren

Zoals aan het begin vermeld onze mening over dit onderwerp is lichtelijke beïnvloed omdat het natuurlijk ons werk is om video’s te maken. Maar wij zijn graag ook open en transparant en verkopen ook wel eens een ‘nee’ aan klanten. Omdat ze in onze ogen nog niet klaar zijn voor video. Hieronder drie redenen waarom je juist (nog) niet voor video moet kiezen.

1. Je website is sterk verouderd en je doet geen marketing

Wanneer het doel van de video is om meer bezoekers naar je website te krijgen, is het wel van belang om ervoor te zorgen dat de website waar de bezoekers terecht komen wel goed functioneert. Het is belangrijk dat een website minimaal 2 á 4 keer per jaar wordt onderhouden met nieuwe content. En dat deze voldoet aan alle technische eisen die Google stelt, denk hierbij aan snelheid, gebruiksvriendelijkheid en mobielvriendelijkheid van de site. Ook als je nog geen of weinig marketing doet is het verstandig om eerst iets laagdrempeliger te beginnen met foto’s en tekst, tenzij je uiteraard direct in één keer je product of dienst goed wil lanceren. Dan kan je alles in één keer aanpakken maar dan moet het budget dit ook toelaten.

2. Video is kostbaar in geld, tijd en energie

Ook al halen wij als videoproductiebedrijf veel werk uithanden. Hoe dan ook kost het voor een bedrijf of organisatie als nog tijd en energie. Denk hierbij aan de schoonmaak van het pand, het inplannen van de juiste collega’s en het eventueel aanvullen van de juiste materialen en voorraad. Ook is video kostbaar, dat wil zeggen, het levert veel op maar doordat je dit bereikt moet er wel een budget zijn om te kunnen investeren.

3. Video past niet bij je organisatie

Veel ondernemers denken dat video het wondermiddel is en dat het voor iedereen werkt. Dat is helaas niet zo, voor iedere organisatie of bedrijf bekijken wij opnieuw of video wel echt voor hen gaat werken. Dit is per situatie verschillend of video wel of niet kan werken voor een bedrijf of organisatie.

Twijfel je, wel of niet een bedrijfsvideo?

Wij helpen je graag bij het maken van de goede keuze wanneer je twijfelt over wel of geen video voor je bedrijf of organisatie. Wij kijken altijd met een nieuwe blik naar de vraag en het doel van de video. Als wij inschatten dat het doel met alleen video niet behaald zal worden, zullen we dit altijd eerlijk en open communiceren. We kijken dan hoe we het wel voor elkaar kunnen krijgen, wellicht is het over een jaar wel mogelijk. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op