Kuiken ei uitkomen broedkast camera film macro agrarisch

Hoe maak je een podcast?

×
Ga terug naar het overzicht
Webinarstudio ingericht voor live podcasts en videopodcasts, met multiview videomixer en hoogwaardige podcastmicrofoons, perfect voor het produceren van professionele, meercamera live uitzendingen in een podcaststudio setting.

Wanneer je met podcasting wilt starten, waar begin je dan? Hoe maak je een goede podcast? In deze blog leggen we je stap voor stap uit hoe je een podcast maakt. Mocht je hier hulp bij willen, dan kunnen wij jou compleet ontzorgen bij het produceren van podcasts. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op. Wil je meer weten over wat een podcast precies is en waarom het zo populair is? Lees dan onze andere blog over wat een podcast is. In deze blog:

1. Bedenk een onderwerp

Voordat je begint is het fijn om een onderwerp of thema te hebben waarover je podcast gaat. Dit kunnen allerlei verschillende soorten thema’s of onderwerpen zijn. Houdt daarbij ook het doel van je podcast in de gaten. Zorg ervoor dat het onderwerp aansluit bij het doel van je podcast. Een veel voorkomend doel kan bijvoorbeeld zijn om meer personeel te werven. In dat geval kan je een podcast maken over hoe het is om te werken in jouw branche.

2. Onderzoek dit onderwerp

Wanneer je een onderwerp of thema hebt bedacht, is het van belang om dit te onderzoeken en uit te werken. Welke gasten kan je uitnodigen? Welke vragen kan je stellen? In de meeste gevallen zal je al veel van je onderwerp weten in dat geval kun je deze stap grotendeels overslaan.

3. Werk meerdere afleveringen uit

Een succesvol podcastseizoen bestaat minimaal uit 8 afleveringen. Daarnaast is consistentie ook erg belangrijk begin daarom nooit direct met de eerste afleveringen maar werk alvast een aantal afleveringen uit. Met uitwerken bedoelen we maak een globaal script waar de podcastaflevering over gaat en wie je daarbij nodig hebt.

4. Plan de opnames en regel eventueel gasten

Wanneer je de afleveringen hebt uitgewerkt is het natuurlijk van belang dat het realiteit gaat worden. Plan de opnames in en regel de gasten die je graag in je podcast wilt zien.

5. Bouw de studio op en regel de appratuur

Wanneer je gebruik maakt van onze diensten is deze stap uiteraard niet nodig. Wij bouwen eventueel de studio op locatie op, of je kunt gebruik maken van onze eigen podcast opnamestudio. Wanneer je alles zelf wilt doen is het van belang om een juiste locatie te zoeken en de appratuur te regelen. Denk daarbij aan koptelefoons, een mengpaneel en microfoons.

6. Neem de podcasts op

De meest logische stap is natuurlijk de opname van de podcast. Wanneer je alles hebt geregeld kan het opnemen beginnen. Houdt er rekening mee dat je binnen de gewenste lengte van de podcast blijft. Als host is het je rol om jouw gast(en) niet te laten afdwalen van het onderwerp.

7. De podcast bewerken (editen)

Na de opname kun je de podcast bewerken. Wanneer wij de productie verzorgen voor de podcasts doen wij veelal de bewerking direct op locatie. Zo besparen we veel montagetijd. Soms werken we achteraf nog wel een aantal foutjes weg. Ook voegen we indien gewenst sound effects en muziek toe om de podcast meer diepgang te geven. Vergeet ook niet om een thumbnail (voortoonafbeelding) te maken van je podcast. Deze kun je gebruiken als afbeelding bij het uploaden van de podcast.

8. Upload je podcast

De opnamedag zit erop en de montage is gedaan. Je hebt nu een aantal videopodcasts klaar liggen maar hoe zorg je ervoor dat die overal te beluisteren of te bekijken zijn? Wij helpen je graag bij het uploaden van de podcasts op de gewenste platformen.

9. Promoot je podcast bij iedereen die je kent en verder

Deel de geüploade afleveringen met iedereen die je kent, en iedereen die je niet kent. Door het delen van je podcast is de kans groter dat je meer luisteraars krijgt en dat je misschien zelfs in hitlijsten komt te staan, waardoor er nog meer mensen naar je podcasts gaan luisteren.

EXTRA: Videofragmenten voor sociale media

Je kan er ook nog kiezen voor verschillende snippets voor je podcast. Dit zijn stukjes die jij interessant of goed genoeg vind voor je sociale media kanalen. In dit geval zetten we ook camera’s neer tijdens de opnames en maken we een zogeheten videopodcast.

Beginnen met podcasting? Wij helpen je graag!

Je hebt nu letterlijk alle informatie om je podcast tot een succes te drijven, waarom ben je nog niet begonnen? 😉 Uiteindelijk is het allemaal toch wat lastiger dan misschien vooraf verwacht. En dat is absoluut geen probleem, wij hebben je nu de informatie gegeven hoe je van start kan gaan, en wij gaan je nu ook helpen om een succesvolle podcast neer te zetten. Wil je hier meer over weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op