×
gemeente winkelstraat winkelstad videocontent promotie advertentie video lokale handel sfeerimpressie stadspromotie ondernemers etalages gezelligheid beleving marketing visueel aantrekkelijk stadscultuur camerawerk storytelling

‘Klein detail, groot effect’

Video voor gemeenten

Video kan bijdragen aan een breder bereik van de communicatie uitingen. Als gemeente kan het daarom aanzienlijk interessant zijn om te beginnen met videocontent. Op deze pagina geven we een aantal voorbeelden van video’s die wij hebben gemaakt voor gemeenten.

Offerte aanvragen of neem contact op

icoon idee lampje van ei naar kip huisstijl

We zijn flexibel en denken mee
Onze kracht zit in het flexibel meedenken in oplossingen.

icoon van ei naar kip huisstijl Videobrochure

Wij maken niet alleen de video
Wij adviseren zoals wij ook zelf geadviseerd willen worden.

icoon draaiboek film communicatie van ei naar kip huisstijl

Zorgvuldige communicatie
Met duidelijke draaiboeken en planningen dragen wij zorg voor de communicatie.

icoon van ei naar kip huisstijl prijs oscar film

Gemiddelde een score van 4,9 op Google
Met 50+ reviews op Google scoren wij een gemiddelde van 4,9.

gemeente videoboodschap interview burgers inwoners update informatie communicatie cameraman video lokale betrokkenheid gemeenschap dialoog maatschappelijk onderwerp verslaggeving openbaar bestuur visueel verhaal publiek engagement camerawerk storytelling

Video werkt.

Waarom communiceren met video als gemeente?

Duidelijke communicatie met inwoners van de gemeente is ontzettend belangrijk. Dit kan via verschillende uitingen denk bijvoorbeeld aan persberichten, social-media berichten en nieuwsartikelen op de website van de gemeente zelf.

Tekstuele uitingen van informatie, updates en nieuws is zeer belangrijk. Maar video kan de bereikbaarheid van deze uitingen aanzienlijk vergoten. Het is namelijk zo dat de ene persoon zich meer getrokken voelt tot tekst en de ander weer meer tot video. Met video kun je dus als gemeente een breder bereik krijgen tijdens de communicatie van belangrijke boodschappen.

Offerte aanvragen of neem contact op

publieke communicatie informatief professioneel opname uitzending heldere boodschap lokale overheid visueel verslag storytelling openbaar bestuur camerawerk

Wij passen ons aan

Hoe maken wij video’s voor gemeenten?

Voordat wij gaan filmen maken we altijd een plan en een draaiboek. In de meeste gevallen maken we ook een script. Tijdens de voorbereidingen houden we altijd in gedachte voor wie de video is en wat het doel van video is.

Wanneer alle voorbereidingen en productie taken zijn gedaan. Verzorgen wij ook de opnames en de montage (videobewerking). Indien er tijdens de opnames lange stukken tekst gesproken moeten worden, kunnen wij zorgen voor een autocue / teleprompter. Bij de volle agenda’s van de burgermeesters en wethouders kan een autocue het opname proces van een video aanzienlijk versnellen.

Offerte aanvragen of neem contact op

Voorbeelden van een video voor gemeenten

Bekijk alle cases

gemeente gymzaal sport videoboodschap interview inwoners informatie communicatie cameraman video lokale activiteit gezondheid beweging gemeenschap betrokkenheid interactie verhaal gemeentelijk project camerawerk reportage storytelling visueel betrokkenheid

Flexibel, doordacht en snel

Snelle levering door een efficiënte werkwijze

Voorbereiding is het halve werk, maar kost ook vaak veel tijd. Door onze efficiënte werkwijze kunnen wij op korte termijn video’s produceren. Deze snelheid neemt aanzienlijk toe wanneer wij regelmatig video’s maken voor dezelfde gemeente. De stijl en vorm van de video maken we dan altijd hetzelfde. Dit draagt bij aan de herkenbaarheid en zorgt voor snelle oplever mogelijkheden.

In sommige gevallen kunnen we de video inclusief ondertiteling zelfs dezelfde dag klaar hebben. Neem contact op met ons voor deze mogelijkheden.

Offerte aanvragen of neem contact op

 

overheid publieke sector gemeente provincie stad camera visuele storytelling gemeenschapsfocus dynamische opnames lokale inzichten

Voor iedereen begrijpelijk

Toegankelijkheid is belangrijk

Voor gemeenten en ook andere overheidsorganisaties is het sinds 2018 verplicht om alle uitingen voor iedereen toegankelijk te maken. Er zijn een aantal richtlijnen beschreven die ervoor zorgen dat de video’s voor iedereen te begrijpen zijn. Ondertiteling, audio beschrijving en transcriptie zijn hiervan een aantal punten waaraan een video moet voldoen. Wij kunnen ervoor zorgen dat de video’s voldoen aan de WCAG richtlijnen.

Offerte aanvragen of neem contact op

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op