Kuiken ei uitkomen broedkast camera film macro agrarisch

Uitleg: Hoe plaats je een video op TikTok? En hoe werkt TikTok?

×
Ga terug naar het overzicht
TikTok videocontent bestaande uit vlogs, op maat gemaakt voor TikTok publiek met focus op boeiende storytelling en visuele aantrekkelijkheid

TikTok is tegenwoordig de hype onder jongeren, je kan er niet omheen of je ziet mensen op straat TikTok dansjes doen of hun favoriete filmpje imiteren. Maar wat is het nou precies en hoe plaats je een video op TikTok? In deze blog vertellen we je hoe TikTok werkt:

Wat is TikTok in het kort?

TikTok is een populair social media platform in plaats van teksten of foto’s zijn er alleen korte filmpjes te vinden. Op basis van jouw voorkeuren krijg je filmpjes te zien. Wanneer jij bijvoorbeeld veel van auto’s houdt zal je sneller auto video’s zien dan dansende mensen. Dit heeft alles te maken met het algoritme. Onderaan deze blog vertellen we je meer over de werking en de geschiedenis van TikTok. TikTok staat op nummer drie wereldwijd van de populairste social media platformen.

TikTok is overigens niet altijd positief in het nieuws onder andere op het gebied van privacy (door de inzichten die de Chinese overheid zou hebben op het platform). En daarnaast is het zeer verslavend, maar dit geldt uiteraard ook voor andere social media.

Hoe plaats ik zelf een TikTok video?

Alhoewel TikTok bedoeld was om te playbacken, en dansjes te plaatsen, wordt het nu veel meer gebruikt voor verschillende doeleinden:  tutorials, sketches, informatie overbrengen en nieuwe producten promoten.

Een TikTok publiceren is als een ei koken, zo gepiept! We gaan het je hier onder stap voor stap uitleggen.

Stap 1: De app downloaden (logisch!)

De aller makkelijkste stap van allemaal, zorg ervoor dat je TikTok gedownload hebt! Dit doe je via de App Store of Google Play. Zodra je de app gedownload hebt moet je een account aanmaken of inloggen met je gegevens als je al eerder een account hebt gehad.

Stap 2: De video maken of uploaden

Vervolgens komen we op de genoemde ‘For you page’, wat bekend staat als ‘FYP’. Hier worden gepersonaliseerde video’s weergegeven op basis van jouw gegevens en interesses die een slim algoritme voor jou verzameld heeft. Om je eigen video te plaatsen druk je onderin het midden op het plusje. Vanzelf opent de camera app, je kan ook bestanden kiezen om te uploaden. Wanneer je bijvoorbeeld door ons een professionele TikTok video hebt laten maken.

Stap 3: Een TikTok opnemen en bewerken

Om een video te maken druk je op de grote rode knop in het midden, zodra je hierop drukt begint hij gelijk met opnemen tenzij je een timer vooraf hebt ingesteld. Je hoeft niet de gehele TikTok in een keer op te nemen, je kan scene voor scene iets opnemen en iedere keer terug kijken of je tevreden bent met het resultaat.

Als je op voorhand al een video hebt gemaakt, en deze alleen wilt delen op TikTok kan je rechts naast de grote rode knop drukken op uploaden, hier kies je de video die je wilt plaatsen en ga je door naar de volgende stap.

Stap 4: De video afmaken

Na het opnemen of het uploaden van je TikTok video kun je diverse filters en effecten toevoegen. TikTok heeft een zeer duidelijke app waarin elk pictogram ook wordt toegelicht met tekst. Je kan bijvoorbeeld makkelijk en snel een filter toevoegen, of je tanden witter laten lijken. Zorg er uiteraard wel voor dat je authentiek blijft… 😉

Hoe werkt het bewerken van een TikTok video?

Dat gaat zeer eenvoudig. Je drukt op het rode vinkje als je klaar bent met de TikTok opnemen, hier speelt automatisch je opgenomen beeld af. In dit venster kunnen we de laatste dingetjes toevoegen zoals tekst, effecten, stickers en wat technische dingetjes zoals  bijvoorbeeld ruisonderdrukking en je kan de volgorde van clips bepalen.

Benieuwd naar hoe je een goede TikTok video met goed geluid en goede belichting maakt? Lees deze blogs eens met tips over het zelf maken van video’s. En wil je het professioneel aanpakken? Neem dan eens contact op via de gegevens op onze pagina contact .

Stap 5: De TikTok video plaatsen

In dit venster kunnen we de omslag instellen, dit is het plaatje wat je ziet op jouw pagina als de video niet afspeelt. Ook kan je wat algemene informatie toevoegen aan de gemaakte TikTok.

Als bijschrift raden wij aan om korte woorden te gebruiken die te maken hebben met de video, zo kort als maar kan. Voeg altijd hashtags toe die te maken hebben met de video, als je dit doet komt jouw video sneller terecht bij degene die interesse kunnen hebben in de soort video die je geplaatst hebt, wil je dat je video een groot publiek bereikt? Dan raden wij je aan om trending hashtags te gebruiken zoals #fyp en #fy. Deze afkortingen refereren beide naar de For You Page van TikTok zelf.

Teksten met emoticons geven geen toegevoegde waarde in dit geval, wel kunnen ze net iets meer opvallen dan andere teksten. Probeer ook niet je tekst of hashtags in een andere taal te doen, TikTok is namelijk zo slim dat ze precies weten waar de video vandaan komt en waar het voor bedoeld is. Engelse termen zouden ervoor kunnen zorgen dat je TikTok minder bekeken wordt als deze in het Nederlands gesproken is.

Belangrijk wanneer je TikTok voor je bedrijf wilt gebruiken

Gebruik jij deze TikTok als promotie van een service of product? Vergeet dan niet om onder het kopje ‘meer opties’ de knop ‘merkcontent’ aan te zetten. Hiermee word je video als gesponsord gezien, dit is alleen belangrijk als je een product of dienst promoot. Wanneer je als bedrijf een algemene leuke video plaatst, dan is niet van belang.

Hoe werkt TikTok?

TikTok werkt met een zeer slim algoritme, er zijn theorieën dat TikTok na een dag al precies weet wat jij leuk vindt. In de onderstaande video wordt uitlegt hoe TikTok werkt.

Het ontstaan van TikTok

In 2017 is TikTok begonnen, vele denken dat TikTok een voorganger is van Musical.ly of Douyin, maar dat is verre van waar. Douyin is een jaar voor TikTok gestart, wel ontwikkeld door de zelfde eigenaar maar Douyin was vooral gericht op gebruikers in China. Het idee was precies hetzelfde en dat maakt het niet zo gek dat het razend populair was, met maar liefst 100 miljoen gebruikers binnen 1 jaar.

TikTok deed het wat minder goed, maar toen ByteDance voor maar liefst 1 miljard dollar de app Musical.ly overkocht en deze twee apps samenvoegde, onder de naam TikTok, werd het razend populair over de hele wereld! Douyin en TikTok zijn overigens nog steeds twee verschillende apps, Douyin is namelijk alleen verkrijgbaar op de Chinese markt. De reden hiervoor is de Chinese overheid, zij hebben bepaalde restricties waar TikTok niet aan voldoet.

5 tips voor het gebruik van TikTok

Voor alle social media platformen geldt: zodra je er veel tijd (en geld) in steekt dan kan je succesvol worden. Dat geldt uiteraard ook voor TikTok. Toch zijn er een aantal belangrijke tips die je kunnen helpen bij het groeien van je account. Wij hebben er vijf op een rijtje gezet:

  1. Plaats regelmatig berichten
  2. Bekijk je cijfers en statiesteken met TikTok Pro
  3. Maak boeiende en originele video’s
  4. Volg de trends en doe mee met challenges
  5. Maak gebruik van (relevante) hashtags in je posts

Meer uitleg over andere platforms zoals Instagram?

Wij hebben uitgebreide uitlegpagina’s gemaakt waarin we hulp bieden voor als je er even niet uit komt. We hebben bijvoorbeeld ook een uitgebreide pagina over hoe je video’s plaatst op Instagram. Hieronder zie je een overzicht van alle hulppagina’s:

Hulp bij het plaatsen van een video op Instagram, YouTube, Facebook, LinkedIn, Vimeo of  TikTok

Meer weten over de mogelijkheden van TikTok?

Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek!

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op