×
Livestream onderwijs online open dag studio aula school middelbare school hogere school mbo hbo livestreaming

Bereik meer

Livestreams voor het onderwijs

De makkelijkste manier om een doelgroep in het algemeen te bereiken is om de doelgroep bereiken op de plek waar ze vaak zijn.  Als onderwijsinstelling is het soms lastig om (komende) studenten en leerlingen te bereiken. Waar online social media en smartphones vaak worden gezien als afleiding van leerlingen en studenten kan het ook kansen geven om juist deze groep te bereiken. Livestreams zijn de laatste jaren populairder dan ooit geworden. Niet alleen de verkoopachtige livestreams op TikTok en Instagram.

Maar ook informatieve online colleges en informatie bijeenkomsten worden veel online gedeeld onder leerlingen en studenten. Soms in volledige lengte, soms in kleine behapbare stukjes (snippets) van enkele seconden tot minuten. Daarom kan livestreamen in het onderwijs een oplossing zijn voor het bereiken van de doelgroep: (komende) studenten en leerlingen.

Offerte aanvragen of neem contact op

icoon camera op dolly van ei naar kip huisstijl

Professionele apparatuur
Wij beschikken over de professionele apparatuur voor een volwaardige livestream.

icoon van ei naar kip huisstijl Regisseur stoel film regie

Ruime ervaring
Onze kennis is breed en daardoor kunnen we een goed advies geven.

icoon internet van ei naar kip huisstijl

Eigen internetverbindingen
Wij regelen altijd onze eigen internet en combineren deze voor een stabiele stream.

icoon van ei naar kip huisstijl film locatie

Overal en altijd
Onze techniek voor livestreaming kan overal en altijd geplaatst worden.

panelgesprek live webinar online onderwijs interview interactieve discussie educatieve inzichten diepgaande dialogen boeiende sprekers

Verbinden, plezier en leren

Soorten livestreams

Als onderwijs instelling kan je een livestream voor verschillende doelen inzetten. Bij ieder doel past weer een andere vorm van livestreamen, in sommige gevallen kan een interactief webinar ook een oplossing zijn. Enkele voorbeelden hebben wij hieronder op een rijtje gezet.

  • Verbinden: Interactieve online open dagen of informatie avonden
  • Plezier: Diploma-uitreiking of gala avonden
  • Leren: Unieke colleges

Offerte aanvragen of neem contact op

multiview livestream online informatie avond interactieve uitzending educatieve content breed publiek betrokkenheid

Groter bereik met een doeltreffende livestream

Online open dagen en informatie avonden

Ook ná de coronapandemie kan een online open dag of informatie avonden succesvol zijn. Ook al adviseren wij altijd om een offline variant, waar mogelijk, er naast te houden. Kan een online alternatief zorgen voor een breder bereik. Leerlingen en ouders die twijfelen door bijvoorbeeld de reisafstand om op een open dag of informatie avond te komen, kunnen laagdrempelig online aansluiten. Nadat ze online zijn overtuigd is de kans groot dat ze ook offline langs zullen komen op een informatie avond of open dag.

Creëer interactie en maak de livestream dynamisch
Een van de grootste doelen van een open dag of informatie avond is het informeren van toekomstige studenten en ouder(s) of verzorger(s). Om te voorkomen dat je als onderwijsinstellingen alleen maar zend naar de kijker. Is het aan te raden om interactie in te bouwen doormiddel van een chat, polls of bijvoorbeeld leuke thuisproefjes.

Offerte aanvragen of neem contact op

Bekijk een voorbeeld van een online open dag

Livestream onderwijs online diplomauitreiking

Daar sta je dan…

Online diploma-uitreiking en gala

Een diploma-uitreiking is het moment waar je al die jaren studeren en leren naar toe hebt gewerkt. In sommige situaties is het onmogelijk om hierbij aanwezig te zijn. Gelukkig zijn er digitale oplossingen om van dit moment toch een onvergetelijk moment te maken. Ook kan het livestreamen van een diploma-uitreiking dé oplossing zijn wanneer de aula of de ruimte waar de uitreiking plaats vindt te klein is voor het aantal leerlingen en hun familie. In een aparte zaal of thuis kan er dan live mee gekeken worden met de diploma-uitereiking.

Offerte aanvragen of neem contact op

Online Open dag school onderwijs livestream virtuele rondleiding interactieve ervaring educatieve inhoud toegankelijke informatie

Kennis delen

Colleges livestreamen

Veel onderwijsinstellingen hebben vandaag de dag de mogelijkheid om zelf een livestream te organiseren. Maar in sommige gevallen is deze oplossing te eenvoudig en is er uitgebreidere techniek nodig. Wij kunnen deze techniek en crew leveren op iedere locatie aanvullend op de aanwezige installatie of volledig zelfstandig.

Offerte aanvragen of neem contact op

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op