×
Filmmaker bezig met de voorbereiding en het preppen van een DJI Mavic drone voor het maken van luchtbeelden tijdens een videoproductie.

Wij produceren doeltreffende video’s, podcast’s en webinars

Onze werkwijze

Wij zijn een veelzijdig videproductiebedrijf in Veenendaal. Sinds 2016 produceren wij jaarlijks honderden video’s. Daarnaast faciliteren we webinars en (video) podcastshows.  Dit doen wij met een ervaren team dat mee denkt met onze klant en door onze brede ervaring proberen we altijd de klant een stap voor te zijn tijdens het productie proces van een bedrijfsfilm, webinar of videocontent.

Offerte aanvragen of neem contact op

Kennismaking tussen filmmaker en klant of opdrachtgever waarbij ze elkaar de hand schudden in een zakelijke setting

Wij gaan voor die klik

1. Kennismaking

Een persoonlijke klik is voor ons erg belangrijk, daarom maken we graag altijd eerst fysiek kennis met elkaar. En horen we graag wat het DNA is van jullie organisatie of bedrijf. Het belangrijkste vinden wij dat er een klik is, dit erg belangrijk omdat het produceren van videocontent soms een lange tijd kan duren. Wanneer er geen klik is aan beide kanten gaat dat later altijd knellen, en dat willen we niet. Wij staan voor een langdurige fijne samenwerking.

Offerte aanvragen of neem contact op

Klantgesprek voor kennismaking en intake tijdens een bespreking van een offerte in een kantooromgeving

Het effect van een doordacht proces

2. Wat is het doel?

Welk doel moet er gehaald worden door de gemaakte videocontent, het webinar of de podcastshow? Vooraf brengen we altijd helder in kaart wat het doel is en welke wensen er zijn. Wij produceren doeltreffende videocontent omdat wij geloven dat video echt kan bijdragen aan het behalen van je bedrijfsdoelen. Een doel kan bijvoorbeeld zijn het werven van personeel of het vergroten van de naamsbekendheid van jullie merk. Wij denken graag met je mee hoe jullie, het gestelde doel kunnen behalen en bekijken ook direct of video daar wel de juiste oplossing voor is.

Offerte aanvragen of neem contact op

Bekijk hier onze showreel

Bekijk alle cases

Offerte voorstel van videoproductiebedrijf voor het maken van een bedrijfsvideo inclusief kostenoverzicht

Wat kost dat dan?

3. Offerte

Ook al staan we te springen om te beginnen, vooraf brengen we altijd in kaart welke kosten er bij de productie komen kijken. De overzichtelijke en uitgebreide offerte nemen we altijd samen door. Ook stemmen we hier exact alle verwachtingen die we van elkaar hebben af. Onze offertes maken wij altijd volledig transparant op, hierdoor is het gemakkelijk om de offerte snel aan te passen naar jullie wensen. Zoals ook bij kuikens, wij gaan er altijd voor om er samen uit te komen!

Offerte aanvragen of neem contact op

Schema voor productieplanning en voorbereidingen voor een aankomende videoproductie

Klaar voor de start!

4. De productie

De productie periode is de tijd waarin we alle voorbereide werkzaamheden uitvoeren voor de livestream of de opnames. Denk bijvoorbeeld aan het zoeken naar opnamelocaties, figuranten en het maken van een draaiboek en script. Wij hebben een groot netwerk in professionals, toeleveranciers en filmlocaties om iedere productie, van groot tot klein tot een succes te maken. Wordt je niet blij van planningen, telefoontjes en Excelsheets? Wij wel, wij helpen je graag bij het gehele productie proces.

Offerte aanvragen of neem contact op

Cameraman en filmmaker gebruikt een Sony FS7 camera op een filmset in Veenendaal en Ede, gespecialiseerd in het maken van bedrijfsfilms, vastleggend met professionaliteit en vakmanschap.

Camera loopt, én actie!

5. De opnames

En dan kunnen we goed voorbereid aan de slag met de opnames. Soms is één draaidag voldoende maar voor veel producties zijn er ook meerdere draaidagen nodig verspreid over een langere periode. Wij zorgen ervoor dat de juiste appratuur aanwezig is, denk aan lampen, afkijkmonitors, camera’s en lenzen. Alle gemaakte productiedocumenten moeten zichzelf op deze dag bewijzen. Door onze flexibele werkwijze kunnen wij snel schakelen op onverwachte situaties tijdens de draaidagen.

Offerte aanvragen of neem contact op

Een scherm met een videocontent bewerkingstijdlijn, waarin een editor bezig is met het nauwkeurig monteren en aanpassen van videofragmenten, met nadruk op de precisie en creativiteit die nodig zijn voor effectieve videomontage

We‘ll fix it in post!

6. De post-productie

Zodra het kan, beginnen we met het editen (video bewerken) van de beelden. We voegen naar smaak en wens muziek, ondertiteling, logo’s en teksten toe. Na een tevreden oplevering helpen we waar nodig bij het plaatsen van de video’s. Een veel gehoorde quote in de filmwereld is: ‘We’ll fix it in post!’ (We repareren het tijdens de videobewerking!). Kleine (spreek)foutjes kunnen we in de montage herstellen maar ook kunnen we lelijke verkeersborden of nooduitgang bordjes wegwerken in de montage. Dit wegpoetsen van details is tegenwoordig met alle nieuwe tools rondom AI (Kunstmatige Intelligentie) veel makkelijker en betaalbaarder te doen.

Offerte aanvragen of neem contact op

TikTok videocontent bestaande uit vlogs, op maat gemaakt voor TikTok publiek met focus op boeiende storytelling en visuele aantrekkelijkheid

Uploaden maar!

7. De oplevering

En dan is het moment daar, de videoproductie is volledig afgerond en opgeleverd. Waar nodig helpen we altijd bij het online plaatsen van de video’s, webinars of podcasts. We geven advies in het juist plaatsen en geven ook tips voor het goed vindbaar worden van de video’s op bijvoorbeeld YouTube. Het juist online plaatsen van videocontent online is erg belangrijk voor het resultaat van de video’s, zelfs het moment en de dag waarop het geplaatst wordt kan invloed hebben.

Offerte aanvragen of neem contact op

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op