Kuiken ei uitkomen broedkast camera film macro agrarisch

Uitleg: Hoe plaats je een video op Instagram?

×
Ga terug naar het overzicht
overheid publieke sector gemeente provincie kanaal camera videocontent informatieve uitzendingen lokale verhalen gemeenschapsbetrokkenheid heldere communicatie

Help! Hoe plaats ik een video op Instagram? Geen paniek, wij leggen het plaatsen van een video op Instagram in deze blog stap voor stap uit. Aan de hand van korte tekstjes en screenshots. Wij bij van Ei naar Kip zijn gespecialiseerd in het maken van social-media video’s en helpen graag met het complete plaatje.

Wat is Instagram in het kort?

Instagram is een online social media platform waar je foto’s en video’s kan plaatsen, posten heet dit op Instagram. Zoals bij meerdere social media platformen kunnen je volgers jouw berichten zien en vervolgens hierop reageren door een geschreven reactie of door een like te geven. Onderling kun je ook contact leggen via privé chats.

Het stappenplan: video’s op Instagram (mobiel)

Stap 1: De Instagram app downloaden

Als je de Instagram app nog niet gedownload hebt, dan kan je dit doen in de App Store of Google Play. Open vervolgens Instagram, maak een account aan of log in met je gegevens als je al een account hebt.

Stap 2: Ga naar het upload menu

Stap 1 was een eitje 😉. De naam voor video’s op Instagram heet sinds 2022 ‘reels’. Waarom dit is, geen idee maar vanaf nu bedoelen we dus met een ‘reel’ een video. Er zijn meerdere manieren hoe je bij het menu komt om je reel te maken en te plaatsen. In deze blog leggen we de makkelijkste manier uit. Open de app en klik rechts onder op je profielfoto.

Stap 3: Een reel maken

Je bent nu op je profielpagina terecht gekomen, vanaf hier druk je rechts bovenin op het vierkantje met een plusje. Je komt nu terecht in het upload menu, waar je kan kiezen uit verschillende manieren van iets uploaden op Instagram. Aangezien wij een reel (een video dus in Instagram-taal) willen maken en uploaden, drukken wij op Reel. Deze staat voor het gemak bovenaan.

Stap 4: Je Reel opnemen

We zijn er bijna! Je bent nu in het Reel venster gekomen met verschillende functies die wij graag aan je uitleggen. Hieronder een overzicht van alle icoontjes inclusief uitleg.

De Bliksemschicht (midden bovenin)
Hier kun je de cameralamp van je telefoon mee aan en uit zetten. Voor het mooiste beeld is het het beste om gebruik te maken van natuurlijk licht en niet de flits lamp van je telefoon. Maar in sommige situaties gaat het niet anders.

Tandwiel (rechts bovenin)
Met deze knop kun je verschillende instellingen aanpassen. Bijvoorbeeld of je de reels die je maakt wilt opslaan op je telefoon.

Vierkantje met plusje (links onderin)
Deze knop is het belangrijkste voor het plaatsen van professionele Instagram reels. Wanner wij een video hebben gemaakt kun je deze via deze knop plaatsen.

Menu links – muzieknoot
Met deze knop kun je muziek toevoegen aan je reel. Voor het gemak kun je ook favorieten nummers opslaan wanneer je dezelfde nummers vaker gebruikt.

Menu links – drie sterretjes
Hier kun je de leukste, mooiste en lelijkste effecten toevoegen aan je Instagram reel. Denk bijvoorbeeld aan kleurenfilters of speciale video effecten.

Menu links – cirkel met getal
Hier kun je de maximale lengte van je video kiezen. De maximale lengte voor een Instagram reel is 90 seconden.

Menu links – getal met X
Als je hier op drukt kun je de snelheid van je video instellen. Je kan een video tot 3 keer zo snel afspelen.

Menu links – raster (vierkantje met vakjes)
Hier kun je meerdere video’s in verschillende vensters opnemen als een soort collage.

Menu links – stopwatch
Stel een timer in voordat je camera begint met opnemen en geef aan hoelang de opname moet duren.

Menu links – camera met een plusje
Dubbele camera, neem je voor en achter camera tegelijk op

Draaiende pijltjes (rechts onder)
Je kan hiermee kiezen welke camera je wilt gebruiken.

Opname knop, witte cirkel (midden onderin
Wanneer je deze knop ingedrukt houdt start de camera met opnemen. Eventueel kun je door naar links of rechts de ‘swipen’ direct uit een effect kiezen.

Een reel opnemen

Nadat je alles perfect hebt ingesteld voor je reel is het tijd om hem op te nemen, let op: niet alles hoeft in één keer. Als je een opname hebt gemaakt krijg je weer de camera te zien, en niet je opname. Dit komt omdat je meerdere clips kan maken, en dat maakt in zijn geheel je reel. Bovenaan krijg je een roze balk te zien waar je kan zien hoeveel tijd je nog over hebt, hoe voller de balk, hoe minder tijd je nog over hebt.

Stap 5: De Instagram reel bewerken

Nadat je alle shots hebt gemaakt kan je hem eerst nog bewerken. Dit kan je doen door op ‘volgende’ te klikken.

Hier kunnen we de opgenomen clips de finishing touch geven. Op je scherm zie je nu je gemaakte clips als een video achter elkaar. Ook hier zijn weer verschillende knoppen, de nieuwe knoppen lichten we hieronder toe.

Onderin zie je nog de knop ‘clips bewerken’, hier kan je de volgorde van je clips aanpassen en een eventuele overgang toevoegen.

Pijl naar links
Terug naar het opnemen van de reel

Pijl naar beneden
Download je reel.

Vierkantje met smiley
Stickers of gifjes toevoegen.

Krabbel
Tekenen op je reel.

Aa
Tekst toevoegen aan je reel.

Stap 6: Je Reel uploaden

De reel precies zoals jij hem wilt hebben, perfect met eventuele toevoegingen van stap 5. Als je helemaal tevreden bent druk je op de pijl naar rechts ‘volgende’.

Je kan hier eventueel een omslag toevoegen, dit is het plaatje die je ziet als je de video nog niet bekijkt maar wel op je pagina ziet. Bij ‘Schrijf een bijschrift’ schrijven we een tekst die in het kort verteld waar je reel over gaat. Vergeet hier geen hashtags bij te plaatsen.

Het is ook leuk om emoticons te gebruiken, gebruik deze niet om een woord te vervangen. Dit voorkomt misverstanden. Gebruik ze bijvoorbeeld aan het einde van je bijschrift.

Stap 7: De reel delen

De reel is af, het enige wat je nu nog moet doen is op ‘delen’ drukken en klaar! Je kan je reel ook opslaan als concept, zo kan je hem later op een gewenst moment plaatsen. Succes!

Het stappenplan: video’s op Instagram (computer)

In onderstaand stappenplan vertellen wij jou hoe je jouw videocontent plaatst op Instagram. Belangrijk bij het plaatsen van de video is dat je alle stappen goed doorloopt. Zo weet je zeker dat jouw video goed geplaatst wordt. Het kan zijn dat de vormgeving of werking van het platform in de tijd na het nemen van de screenshots is aangepast. Mocht je er niet uitkomen, dan staan wij voor je klaar. Bel ons via 0318 – 26 10 85.

Er zijn meerdere manieren hoe je een video plaatst op Instagram, je kan hem in je story plaatsen of op je tijdlijn. In deze uitleg gaan we in op het plaatsen van een video op Instagram TV afgekort: IGTV.

Stap 1:

Ga naar Instagram.com en klik op je profiel (rechtsboven)


Klik op IGTV. Je komt dan in onderstaand scherm

Stap 2:

Klik op uploaden.

Stap 3:

Sleep je video in dit vak

Video-op-Instagram_bestanden kiezen

Stap 4:

Video-op-Instagram_beschrijving
  • Kies een omslag voor je video. Deze word getoond als de video nog niet gestart is.
  • Kies een titel en beschrijving van je video
  • Kies waar je video verschijnt. Alleen op Instagram, of op Instagram en Facebook.
  • Kies ervoor of je automatisch gegenereerde bijschriften voor mensen met gehoorproblemen wilt.

Als je deze stappen hebt doorlopen klik dan op plaatsen.

En je bent klaar!

Wat werkt in een goede Instagram video?

Ze zeggen wel eens dat je met video alles kan, dat klopt ook grotendeels maar daardoor wordt het wel lastig om je te focussen op het geen wat werkt. Het is lastig om een video viral te laten gaan zonder voor onderzoek. Wij bij van Ei naar Kip helpen graag bij het maken van goede online videocontent. Wil je daarbij hulp? Stuur ons een mail naar info@vaneinaarkip.nl of bel ons via 0318 – 26 10 85.

Wist je dat wij ook animaties maken speciaal voor Instagram? Onder andere voor in de story’s, professioneel gemaakte korte animatievideo’s vallen op tussen vrije tijds berichten. Bekijk hier een aantal voorbeelden van animaties voor Instagram.

Wanneer jezelf aan de slag wilt met Instagram video’s lees dan deze blog online content strategie.

Meer uitleg over andere platforms zoals Facebook?

Wij hebben uitgebreide uitlegpagina’s gemaakt waarin we hulp bieden voor als je er even niet uit komt. We hebben bijvoorbeeld ook een uitgebreide pagina over hoe je video’s plaatst op Facebook. Hieronder zie je een overzicht van alle hulppagina’s:

Hulp bij het plaatsen van een video op Instagram, YouTube, Facebook, LinkedIn, Vimeo of  TikTok

Het plaatsen en maken van video’s uitbesteden?

Wij zijn een veelzijdig videoproductie bedrijf en hebben veel ervaring in het maken van video’s voor Instagram. Creatief meedenken is een van onze kernwaardes en wij ontzorgen de klant zoveel als mogelijk. Wil je hulp bij het maken van een leuke Instagram video? Dan denken wij graag mee zowel bij de voorbereidingen als bij de technische uitvoering van de video. Bovendien helpen wij ook bij het correct plaatsen van de video’s.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op