Kuiken ei uitkomen broedkast camera film macro agrarisch

Uitleg: Hoe plaats je een video op Facebook?

×
Ga terug naar het overzicht
Videograaf maakt een bedrijfsfilm in een kantoorpand van een mkb-bedrijf, gebruikmakend van een camera op een dolly voor vloeiende opnamen

We komen er allemaal wel eens niet uit en hebben allemaal wel eens een vraag. Wij bij van Ei naar Kip zijn gespecialiseerd in het maken van video’s en helpen graag met het complete plaatje. Daarom hebben wij een aantal stappenplannen gemaakt waarin we uitleg geven over hoe je je video moet plaatsen. In deze blog leggen we uit hoe je een video plaatst op Facebook. Daarnaast geven we ook tips waar je op moet letten bij het plaatsen van content op Facebook. 

Het stappenplan voor het plaatsen van video’s op Facebook

 Hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe je een video plaatst op het social media platform: Facebook. Elke stap is beschreven met een stukje uitleg en een screenshot. Belangrijk bij het plaatsen van de video is dat je alle stappen goed doorloopt. Zo weet je zeker dat jouw video goed geplaatst wordt op Facebook.

Stap 1:

Ga naar je gebruikerspagina.

Stap 2:

Klik op ‘’foto/video’’ en kies je bestand en klik op openen

Video-op-Facebook_Foto-video

Stap 3:

Je komt dan in bovenstaand scherm.

Video-op-Facebook_bericht maken

Stap 4:

Klik op de knop naast je profielfoto, en kies wie de video kan zien.

Video-op-Facebook_doelgroep selecteren

Stap 5:

Je krijgt in de mail een link waarmee je, de video kan aanpassen.

Video-op-Facebook_video bewerken

Je krijgt een aantal opties:

  • Titel: vul de titel van de video in
  • Miniatuur (thumbnail): kies de afbeelding die bij de video past. Zo wordt je video beter gevonden
  • In deze video: Voeg tags toe
  • Waar is de video gemaakt?
  • Wanneer?
  • Geef een beschrijving aan je video. Waar gaat het over?
  • Categorie: kies de categorie van je video
  • Privacy: kies wie je video kan zien

Klik op opslaan en je bent klaar!

Hoe maak je een goede video voor Facebook?

Met video is er ontzettend veel mogelijk, maar hoe maak je nou net die ene perfecte video die misschien wel viral gaat? Dat is lastig te doen zonder een goede voorbereiding of je moet net het geluk hebben. Wij bij van Ei naar Kip helpen graag bij het maken van goede online videocontent. Wil je daarbij hulp? Stuur ons een mail naar info@vaneinaarkip.nl of bel ons via 0318 – 26 10 85.
Wanneer jezelf aan de slag wilt met Facebookvideo’s lees dan deze blog online content strategie.

Meer uitleg over andere platforms zoals YouTube?

Wij hebben uitgebreide uitlegpagina’s gemaakt waarin we hulp bieden voor als je er even niet uit komt. We hebben bijvoorbeeld ook een uitgebreide pagina over hoe je video’s plaatst op YouTube. Hieronder zie je een overzicht van alle hulppagina’s:

Hulp bij het plaatsen van een video op Instagram, YouTube, Facebook, LinkedIn, Vimeo of  TikTok

Het plaatsen en maken van video’s voor Facebook uitbesteden?

Wij zijn een veelzijdig videoproductie bedrijf en hebben veel ervaring in het maken van video’s voor Facebook. Creatief meedenken is een van onze kernwaardes en wij ontzorgen de klant zoveel als mogelijk. Wil je hulp bij het maken van een leuke Facebook video? Dan denken wij graag mee zowel bij de voorbereidingen als bij de technische uitvoering van de video. Bovendien helpen wij ook bij het correct plaatsen van de video’s.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Het kan zijn dat de vormgeving of werking van het platform in de tijd na het nemen van de screenshots is aangepast. Mocht je er niet uitkomen, dan staan wij voor je klaar. Bel ons via 0318 – 26 10 85.

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op