×
Instructievideo uitleg instructie videocontent how-to

Draag informatie op een boeiende manier over

Instructievideo laten maken

Iedereen kent het wel; nieuwe veiligheidsdocumenten met honderden pagina’s of (online) handleidingen waar je geen wegwijs uit wordt. Of het nu gaat om het uitleggen van een bepaald product, een software programma of nieuwe veiligheidsmaateregelen. Een goede instructievideo kan ervoor zorgen dat de (nieuwe) informatie wel overkomt bij de gebruiker, medewerker of klant. De instructievideo kan geplaatst worden in een afgesloten online leeromgeving voor medewerkers of openbaar op bijvoorbeeld YouTube voor klanten en opdrachtgevers.

Offerte aanvragen of neem contact op

icoon van ei naar kip huisstijl Presentator

Wij maken niet alleen de video
Wij adviseren zoals wij ook zelf geadviseerd willen worden.

icoon draaiboek film communicatie van ei naar kip huisstijl

Zorgvuldige communicatie
Met duidelijke draaiboeken en planningen dragen wij zorg voor de communicatie.

icoon cameraman van ei naar kip huisstijl

Al meer dan 10 jaar ervaring
Meer dan 10 jaar ervaring met het produceren van videocontent en bedrijfsfilms.

icoon laptop grafiek van ei naar kip huisstijl

Video zorgt voor meer omzet
Video’s op je website zorgt voor meer conversie en een hogere vindbaarheid.

film studio kookinstructie video catering horeca chefkok uitleg bereiding video

Dat leggen we even uit

Wat is een instructievideo?

Een instructievideo, ook wel explainervideo, tutorial, how-to-video of uitlegvideo genoemd, is een video met daarin een duidelijke uitleg over een bepaalde handeling of toelichting op een bepaald document. De uitlegvideo’s worden veelal online geplaatst zowel in interne e-learning systemen als openbaar voor iedereen. Hoe handig is het, als een klant zelf kleine problemen kan oplossen? Met het opsturen van een uitlegvideo met daarin het antwoord op de vraag kan veel tijd schelen. De lengte van een instructievideo is afhankelijk van de complexiteit van de inhoud. Soms zijn er eenvoudige handelingen die in een paar seconden uitlegt zijn, maar ingewikkeldere interne processen kan het soms minuten of zelfs wel een uur duren.

Qua beeld kan een uitleg video variëren van een schermopname van de computer tot een instructrice of instructeur die uitleg geeft voor de camera. Vaak zijn er visuals (zoals plattegronden of aansluitschema’s) of detailbeelden aan toegevoegd zodat het nog duidelijker wordt. Om de toegankelijkheid van de uitlegvideo te vergroten is het mogelijk er ondertiteling aan toe te voegen, eventueel kan dit ook vertaalt worden.

Offerte aanvragen of neem contact op

online cursus demonstratie instructievideo uitleg instructie videocontent how-to educatieve tutorials stap-voor-stap handleiding praktische kennisoverdracht

Uitleggen, hoe dan?

Wat kun je allemaal uitleggen?

Enkele voorbeelden zijn bijvoorbeeld: een uitleg video over nieuwe software of programma’s die gebruikt gaan worden binnen de organisatie of het bedrijf. Of bijvoorbeeld een jaarverslag, in plaats van pagina’s volteksten kan een video ook uitleg geven over het afgelopen jaar en visueel de doelen laten zien van volgend jaar. Er zijn talloze redenen te bedenken waar een uitleg video voor van toepassing kan zijn. Hieronder staan er een aantal op een rijtje.

  • Tutorialvideo over software en programma’s
  • Uitlegvideo over nieuwe beleidsveranderingen
  • Uitlegvideo over een nieuw businessmodel
  • Handleidingvideo van producten

Offerte aanvragen of neem contact op

Een voorbeeld van een uitlegvideo

Bekijk alle cases

Instructie leslokaal film school onderwijs instructievideo

Een doordacht maar flexibel proces

Onze werkwijze

Alle videoproducties die wij doen pakken aan volgens een vast proces, maar waar nodig passen we dit proces aan het maken van een uitlegvideo is tenslotte maatwerk. Zodra er bij ons een aanvraag binnenkomt proberen we zo snel als mogelijk een afspraak in te plannen om kennis te maken en de wensen te bespreken. Daarna volgt een offerte en een plan van aanpak. Zodra we van start kunnen beginnen we eerst bij een onderzoek naar het probleem of wat er uitgelegd moet worden, daarna volgt een script en kunnen we de opnames gaan inplannen. Nadat de filmopnames zijn geweest kunnen we beginnen met de montage (videobewerking) van de uitlegvideo. Tijdens dit laatste proces kunnen we bijvoorbeeld animaties, ondertiteling of voice-overs toevoegen. Vaak na één á twee feedbackrondes is de instructievideo naar wens en leveren we deze op in de gewenste bestandsformaten en resoluties.

Offerte aanvragen of neem contact op

 

explainer video elearning online film instructie educatief leerzaam digitaal cursus training kennisoverdracht interactief begrijpelijk visueel duidelijk uitleg

SEO-proef uitlegvideo’s

Meer zichtbaarheid betekend makkelijker vindbaar

Wanneer je ervoor kiest om de instructievideo online openbaar te plaatsen heeft dit naast tijdsbesparing ook nog een ander voordeel. Namelijk je online vindbaarheid. Naast Google is YouTube de twee na grootste zoekmachine, zeker bij zoekopdrachten naar instructies en handleidingen over bepaalde onderwerpen. Wij zorgen ervoor dat je video volledig SEO-proef wordt opgemaakt, met onder andere hoofdstukken en relevante zoekwoorden die we terug laten komen in de video.

Offerte aanvragen of neem contact op

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op