×

Maak complexe dingen, minder complex

Animatiefilm laten maken

Wanneer een echte filmopname niet haalbaar is of het is voordeliger om het na te maken met een computer, is een animatiefilm laten maken de perfecte oplossing. Een doeltreffende animatiefilm kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat complexe dingen makkelijker en begrijpelijker worden gemaakt voor de kijker. Maar wat is nu de toegevoegde waarde van een animatiefilm, en hoe past deze in jouw marketingstrategie of bedrijfscommunicatie? En welke soorten animatiefilm zijn er allemaal? Op deze pagina lees je meer over de mogelijkheden van een animatiefilm laten maken.

Offerte aanvragen of neem contact op

Al meer dan 10 jaar ervaring
Meer dan 10 jaar ervaring met het produceren van videocontent en bedrijfsfilms.

Gemiddelde een score van 4,9 op Google
Met 50+ reviews op Google scoren wij een gemiddelde van 4,9.

Video zorgt voor meer omzet
Video’s op je website zorgt voor meer conversie en een hogere vindbaarheid.

No-nonsense videoproductiebedrijf
Wij zijn een no-nonsense merk, bij ons spreken daden meer dan woorden.

Op een rijtje

Voor- en nadelen van een animatievideo

Er zijn veel voor- en nadelen aan het kiezen voor een animatiefilm. Hieronder lichten we hiervan een aantal toe.

Voordelen van animatie

  • Flexibiliteit: Wijzigingen zijn eenvoudig door te voeren, zelfs nadat de animatie is voltooid.
  • Multi inzetbaar: De gemaakte tekeningen of 3D-modellen kunnen meermaals gebruikt worden.
  • Alles kan: Soms zijn er ideeën voor een goede film die niet in het echt kunnen, in een animatiefilm kan alles.

Nadelen van animatie

  • Minder persoonlijk: Een geanimeerd karakter straalt wellicht minder vertrouwen uit dan een echt persoon.
  • Tijdsintensief: Complexe animaties kunnen veel tijd kosten om te realiseren.
  • Kosten: Professionele animaties zijn vaak kostbaar in de productie.

Offerte aanvragen of neem contact op

Heldere en creative manier van communiceren

Van logo’s tot 3D karakters

Wij kunnen voor jou een ‘digitaal gezicht’ van je bedrijf ontwerpen, maar ook voor andere vormen van animaties kun je bij ons terecht; het animeren van logo’s bijvoorbeeld. Bewegende beelden hebben sneller en langer de aandacht dan iets stilstaands. Op die manier krijgt de intro of outro van jouw film meer nadruk, zodat je bedrijfsnaam/-logo beter blijft hangen.

Ook als je iets complex wilt overbrengen kan het raadzaam zijn om daarbij gebruik te maken van grafische middelen. Aan de hand van infographics worden data op een visueel aantrekkelijke manier gepresenteerd. Een infographic is een weergave van tekst en beeld zoals een kaart of grafiek. Daarnaast kun je ook een uitlegvideo om complexe dingen duidelijk uit te leggen.

Offerte aanvragen of neem contact op

Een voorbeeld van een animatiefilm

Bekijk alle cases

TikTok, Instagram en Snapchat

Animaties voor social media

Een redelijk nieuwe vorm van statusupdates zijn de zogeheten ‘stories’ of ‘verhalen’. Snapchat is volledig gebouwd op deze vorm. Het gaat om korte beelden (meestal maximaal 10 á 30 seconden) die een korte tijd (vaak 24 uur) zichtbaar zijn voor volgers. Op Instagram, Facebook en WhatsApp is deze manier van communiceren ook te vinden. Ook al zijn het maar een paar seconden, toch kun je in die tijd effectief een boodschap overbrengen op je doelgroep met een korte animatievideo.

Offerte aanvragen of neem contact op

Behaal meer omzet met animatievideo’s

Deel updates en acties

Deel snel en eenvoudig updates en acties delen in je stories en TikTok clips van je bedrijfspagina. Doordat je van de story van een goede vriend makkelijk overgaat in een advertentie-story is de reclamevermijding minimaal en het effect groot. Je kunt via deze vorm van communicatie ergens kort de aandacht oprichten. Het beste resultaat krijg je als de story concreet is; een aanbieding of advertentie voor een evenement bijvoorbeeld. Houd het kort en krachtig en vermijd ingewikkelde berichtgeving, en vergeet de kracht van herhaling niet.

Offerte aanvragen of neem contact op

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op