×
Een uitleganimatie voor social media, vervaardigd met After Effects, met vloeiende animaties en aantrekkelijke visuele effecten, perfect voor het overbrengen van boodschappen op een boeiende en informatieve manier op sociale netwerken

Maak complexe dingen, minder complex

Animatiefilm laten maken

Wanneer een echte filmopname niet haalbaar is of het is voordeliger om het na te maken met een computer, is een animatiefilm laten maken de perfecte oplossing. Een doeltreffende animatiefilm kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat complexe dingen makkelijker en begrijpelijker worden gemaakt voor de kijker. Maar wat is nu de toegevoegde waarde van een animatiefilm, en hoe past deze in jouw marketingstrategie of bedrijfscommunicatie? En welke soorten animatiefilm zijn er allemaal? Op deze pagina lees je meer over de mogelijkheden van een animatiefilm laten maken.

Offerte aanvragen of neem contact op

icoon van ei naar kip huisstijl Regisseur stoel film regie

Al meer dan 10 jaar ervaring
Meer dan 10 jaar ervaring met het produceren van videocontent en bedrijfsfilms.

icoon van ei naar kip huisstijl prijs oscar film

Gemiddelde een score van 4,9 op Google
Met 50+ reviews op Google scoren wij een gemiddelde van 4,9.

icoon laptop grafiek van ei naar kip huisstijl

Video zorgt voor meer omzet
Video’s op je website zorgt voor meer conversie en een hogere vindbaarheid.

icoon van ei naar kip huisstijl Presentator

No-nonsense videoproductiebedrijf
Wij zijn een no-nonsense merk, bij ons spreken daden meer dan woorden.

Een grafische animatievideo, creatief ontworpen met levendige beelden en dynamische overgangen, ideaal voor het overbrengen van complexe informatie op een visueel aantrekkelijke en begrijpelijke manier

Op een rijtje

Voor- en nadelen van een animatievideo

Er zijn veel voor- en nadelen aan het kiezen voor een animatiefilm. Hieronder lichten we hiervan een aantal toe.

Voordelen van animatie

  • Flexibiliteit: Wijzigingen zijn eenvoudig door te voeren, zelfs nadat de animatie is voltooid.
  • Multi inzetbaar: De gemaakte tekeningen of 3D-modellen kunnen meermaals gebruikt worden.
  • Alles kan: Soms zijn er ideeën voor een goede film die niet in het echt kunnen, in een animatiefilm kan alles.

Nadelen van animatie

  • Minder persoonlijk: Een geanimeerd karakter straalt wellicht minder vertrouwen uit dan een echt persoon.
  • Tijdsintensief: Complexe animaties kunnen veel tijd kosten om te realiseren.
  • Kosten: Professionele animaties zijn vaak kostbaar in de productie.

Offerte aanvragen of neem contact op

instructievideo explainer ontboarding video content green screen studio

Heldere en creative manier van communiceren

Van logo’s tot 3D karakters

Wij kunnen voor jou een ‘digitaal gezicht’ van je bedrijf ontwerpen, maar ook voor andere vormen van animaties kun je bij ons terecht; het animeren van logo’s bijvoorbeeld. Bewegende beelden hebben sneller en langer de aandacht dan iets stilstaands. Op die manier krijgt de intro of outro van jouw film meer nadruk, zodat je bedrijfsnaam/-logo beter blijft hangen.

Ook als je iets complex wilt overbrengen kan het raadzaam zijn om daarbij gebruik te maken van grafische middelen. Aan de hand van infographics worden data op een visueel aantrekkelijke manier gepresenteerd. Een infographic is een weergave van tekst en beeld zoals een kaart of grafiek. Daarnaast kun je ook een uitlegvideo om complexe dingen duidelijk uit te leggen.

Offerte aanvragen of neem contact op

Een voorbeeld van een animatiefilm

Bekijk alle cases

Een uitleganimatie voor social media met een boeiende intro en outro, inclusief geanimeerde naamtitels, ontworpen om kijkers te boeien van begin tot eind, perfect voor het versterken van merkidentiteit en het overbrengen van kernboodschappen

TikTok, Instagram en Snapchat

Animaties voor social media

Een redelijk nieuwe vorm van statusupdates zijn de zogeheten ‘stories’ of ‘verhalen’. Snapchat is volledig gebouwd op deze vorm. Het gaat om korte beelden (meestal maximaal 10 á 30 seconden) die een korte tijd (vaak 24 uur) zichtbaar zijn voor volgers. Op Instagram, Facebook en WhatsApp is deze manier van communiceren ook te vinden. Ook al zijn het maar een paar seconden, toch kun je in die tijd effectief een boodschap overbrengen op je doelgroep met een korte animatievideo.

Offerte aanvragen of neem contact op

Een uitleganimatie voor social media, ontwikkeld met JavaScript voor webanimatie, inclusief een dynamisch geanimeerd logo, ontworpen om op een aantrekkelijke manier informatie over te brengen, met soepele overgangen en visuele effecten die de kijker boeien

Behaal meer omzet met animatievideo’s

Deel updates en acties

Deel snel en eenvoudig updates en acties delen in je stories en TikTok clips van je bedrijfspagina. Doordat je van de story van een goede vriend makkelijk overgaat in een advertentie-story is de reclamevermijding minimaal en het effect groot. Je kunt via deze vorm van communicatie ergens kort de aandacht oprichten. Het beste resultaat krijg je als de story concreet is; een aanbieding of advertentie voor een evenement bijvoorbeeld. Houd het kort en krachtig en vermijd ingewikkelde berichtgeving, en vergeet de kracht van herhaling niet.

Offerte aanvragen of neem contact op

Wat klanten over ons zeggen

 

Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op