Kuiken ei uitkomen broedkast camera film macro agrarisch

Alles over video-advertenties

×
Ga terug naar het overzicht
personeelwerven werken bij vacature werving videocontent film aantrekkelijke bedrijfscultuur carrièrekansen dynamische presentatie inspirerende werknemersverhalen

Per dag zitten we minimaal een uur gemiddeld op social media zoals YouTube, Facebook, Linkedin, Twitter en Instagram. De perfecte plek om jouw doelgroep te bereiken door middel van advertenties. Naast grafische advertenties kun je ook bewegende advertenties inzetten. De zogeheten video-advertenties. Alles hierover lees je in deze blog:

Wat is een video-advertentie?

Een video-advertentie is meestal een betaalde vorm van adverteren op bijvoorbeeld social media. De video wordt weergegeven op opvallende plekken zoals op de tijdlijn van de gebruikers. Soms moeten gebruikers zelfs de video eerst bekijken voor ze verder kunnen met hun handeling, bijvoorbeeld bij games en YouTube-video’s.

In die gevallen moet je eerst de gehele video of een deel van de video bekijken voordat je de YouTube-video verder kan bekijken of je game weer verder kunt spelen.

Voordelen van adverteren met video

Misschien wel het grootste voordeel van video ten opzichte van stilstaande grafische advertenties is dat je met video meer data kunt meten. Zo kun je bijvoorbeeld exact achterhalen tot wanneer iemand de video heeft bekeken en wanneer iemand tot actie is overgegaan. Deze data kun je gebruiken om je video te optimaliseren en nog meer conversie te behalen.

Soms is het overbrengen van een boodschap niet makkelijk. Met een video in je advertentie kun je sommige complexe dingen simpeler uitleggen.

Wat kost een video-advertentie?

De kosten voor video-advertenties zijn verschillend per platform. Ook de lengte van de campagneperiode en de grootte van de doelgroep kunnen de kosten voor een advertentievideo bepalen. Naast de advertentiekosten zijn er ook nog de kosten voor het maken van de video. Het laten vervaardigen van een goede promotievideo die geschikt is om mee te adverteren kan al vanaf zo’n duizend euro, maar loopt in sommige gevallen op tot tienduizenden euro’s. Sommige advertenties zijn prijzig, omdat er op kostbare locaties opnames worden gemaakt, dure acteurs worden ingezet of omdat er veel special effects worden gebruikt. Wil je weten wat het adverteren met video zal gaan kosten voor jouw bedrijf? Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

Adverteren met video

Er zijn veel verschillende platforms waarop je kunt adverteren met video. De meest voor de hand liggende: YouTube, Facebook, Instagram en Linkedin. Wist je dat je ook kunt adverteren op veel bezochte nieuwswebsites zoals Telegraaf.nl of Nu.nl? Ook in populaire spelletjes of game-apps kun je adverteren met video. Gebruikers van de game moeten dan – wanneer ze voor het spelen niet betalen – steeds een video bekijken om weer verder te kunnen.

Hieronder een schema van de voorwaarden waaraan een video moet voldoen voordat hij ingezet kan worden als advertentie.

Social mediaNative video  Advertentievideo  
 Min. Max. Max. VormMin. Max. Max. Vorm
LinkedIn3 sec.10 min.*5GB16:93 sec.30 min.*200MB16:9
YouTube (meer info hieronder)1 sec.12 uur256GBalles3 sec.6 sec.n.v.t.16:9
Instagram – tijdlijn1 sec.120 sec.4GB16:9, 1:1, 4:51 sec.120 sec.250MB4:5
Instagram – stories1 sec.120 sec.4GB9:161 sec.120 sec.250MB9:16
Facebook – tijdlijn1 sec.120 min.*4GB16:9, 1:11 sec.240 min.*4GB16:9
Facebook – stories1 sec.120 sec.4GB9:161 sec.120 sec.250MB9:16

Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Wil je de meest recente informatie? Neem dan contact met ons op. 

Verschillende vormen van adverteren op YouTube

In het bovenstaande schema zijn we uitgegaan van het adverteren met een bumperadvertentie (een zeer korte video), maar er zijn meer soorten advertentiemogelijkheden op YouTube. Een paar voorbeelden hiervan zijn:

  1. Bumperadvertenties; afgespeeld voor aanvang van de video, kunnen niet geskipt/doorgespoeld worden.
    Maximale videolengte: 6 seconden.
  2. Non-skippable ads; afgespeeld voor, na of middenin de video, kunnen niet geskipt/doorgespoeld worden.
    Maximale videolengte: 20 seconden.
  3. TrueView In-Stream; kunnen na 5 seconden geskipt/doorgespoeld worden.
    Maximale videolengte: 3 minuten.
  4. TrueView for Action; vergelijkbaar met de TrueView In-Stream maar heeft CTA (Call To Action), overlayers en eindscherm als optie.

Hoe plaats je een video online?

Voor de een is het super gemakkelijk en de ander moet altijd even nadenken. Mocht je er bij het plaatsen van een video er niet uitkomen, dan kan je een aantal van onze blogs raadplegen over het plaatsen van jouw video op social media. Wanneer je wilt beginnen met videoadvertenties raden wij je aan om in gesprek te gaan met een marketingbedrijf. Wij hebben een aantal marketingbedrijven in ons netwerk die gespecialiseerd zijn in social media marketing. Mocht je daarmee in contact willen komen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Lees hier een uitgebreide uitleg voor het plaatsen van een video op YouTube, Facebook, Instagram, Linkedin en Vimeo.

Voorbeelden van advertentievideo’s

Hieronder staat een aantal voorbeelden van video’s die zijn gemaakt voor advertenties op social media.

Meer informatie over het laten maken van een videoadvertentie?

Meer weten over het laten maken van een videoadvertentie? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op