Kuiken ei uitkomen broedkast camera film macro agrarisch

Hoe plaats je video’s op de juiste manier online?

×
Ga terug naar het overzicht
Kraan windmolen bedrijfsfilm bouw aannemer architecten

Wanneer wij de video’s en films hebben opgeleverd of je zelf misschien een video hebt gemaakt is het belangrijk dat deze op de juiste manier online geplaatst wordt. Want hoe plaats je bijvoorbeeld het beste een video op een website? En waarom moet een video ook op YouTube geplaatst worden? In dit artikel lees je alle tips over hoe je een video goed plaatst op je website, YouTube, Facebook, Linkedin, Instagram en andere social-media platformen.

Een video plaatsen op de website

Er zijn verschillende manieren om een video op een website te plaatsen. Dit is per website systeem verschillend, WordPress werkt bijvoorbeeld weer anders dan de sitebuilder van Strato. Maar er is één belangrijke regel die voor alle systemen hetzelfde is. Namelijk; ‘plaats de video nooit direct op de website maar altijd via een externe video server’.

Bestandsgrootte van een video

Over het algemeen is een video een groot bestand. Een goede kwaliteit full-HD video van één minuut kan al snel 300 MB zijn. Wanneer je dit bestand op je website zou zetten wordt je website dus 300 MB groter. Een gemiddelde website zonder video’s met 100 pagina’s en één afbeelding per pagina is circa 600 MB. In de meeste gevallen plaats je niet één video maar meerdere video’s op je website. De grote van je website zal dus aanzienlijk toenemen door het plaatsen van de video’s direct op je website. Maar wat is dan de oplossing voor het plaatsen van een video op je website?

Een video plaatsen via een externe video server

De benaming externe video server klinkt vrij ingewikkeld maar eigenlijk bedoelen we hier platformen zoals YouTube en Vimeo mee. Wanneer je de video plaatst op bijvoorbeeld YouTube of Vimeo neemt dit geen opslag geheugen of schijfruimte in van je website. Omdat de video niet op je website staat maar op de externe video server.

Hoe krijg je een YouTube video dan op je website?

Je kan gemakkelijk een video van YouTube of Vimeo op je website plaatsen via een ‘embed code’. Dit is een stuk HTML code (programmeertaal voor websites) die je kan kopiëren en plakken op je website. In de meeste gevallen ziet dat er ongeveer zo uit:

Voorbeeld YouTube embed code
<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/PJZUdiuLP0Q” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Voorbeeld Vimeo embed code
<div style=”padding:56.25% 0 0 0;position:relative;”><iframe src=”https://player.vimeo.com/video/380280057?h=2603a8a0e9&amp;badge=0&amp;autopause=0&amp;player_id=0&amp;app_id=58479″ frameborder=”0″ allow=”autoplay; fullscreen; picture-in-picture” allowfullscreen style=”position:absolute;top:0;left:0;width:100%;height:100%;” title=”Het versierde huis van Veenendaal (documentaire)”></iframe></div><script src=”https://player.vimeo.com/api/player.js”></script>

Hoe krijg je een embed code?

Het verkrijgen van een embed code die je kan kopiëren en plakken op de website is per platform anders. Wij leggen in dit artikel de twee grootste uit: YouTube en Vimeo.

Embed code krijgen van een YouTube video

Wanneer je een embed code van een YouTube video wilt krijgen. Kun je deze vinden door de video te openen.

Stap 1: Klik op de knop ‘delen’ onder de video.

Stap 2: Kies vervolgens voor ‘Insluiten’.

Stap 3: Daarna krijg je een venster met een aantal opties. Bijvoorbeeld dat de video halverwege begint of je kan de afspeelbediening verbergen. Wanneer je klaar bent met het toevoegen van de eventuele opties kun je op kopiëren klikken.

Stap 4: De gekopieerde embed code kun je vervolgens plakken op je website. Vraag hierbij eventueel hulp aan je webbouwer, mocht je er niet uitkomen. Mag je ons ook altijd bellen.

Embed code krijgen van een Vimeo video

Het verkrijgen van een Vimeo embed code is niet altijd mogelijk. De gene die de video plaatst kan dit uitzetten. Wanneer dit uitgeschakeld is neem dan contact op met de beheerder van het Vimeo account.

Stap 1: Open de video en klik op het ‘papieren vliegtuigje’ (schare)*

Stap 2: Klik eventueel op ‘+ show options’ om extra instellingen te wijzigen

Stap 3: Kopieer de code onder het kopje ‘Embed’

Stap 4: De gekopieerde embed code kun je vervolgens plakken op je website. Vraag hierbij eventueel hulp aan je webbouwer, mocht je er niet uitkomen. Dan mag je ons altijd bellen.
*Indien dit icoon niet zichtbaar is, neem dan contact op met de beheerder van het Vimeo account.

Video uploaden op YouTube

Wanneer je een video hebt waarvan het belangrijk is dat deze gezien moet worden door een groot aantal mensen is het van belang om de video altijd te uploaden op een goed ingesteld YouTube kanaal. Dit komt omdat YouTube naast Google de 2e grootste zoekmachine van de wereld is. Zorg er wel voor dat de video goed geplaatst wordt. Voeg altijd een beschrijving, titel en thumbnail (voortoon) afbeelding toe. Je vind hier tips over het vindbaar maken van je video op YouTube.

Overige social media

Voor alle overige social media zoals TikTok, Facebook, Instagram en Linkedin geldt dat je de video rechtstreeks uploadt op het platform. Niet via een link in het artikel of de bio. Wij maken ook video’s die speciaal het formaat hebben voor deze platformen. Denk aan een vierkant formaat of een staand formaat in de stories.

De grootste reden voor het plaatsen van een video direct op het social media platform is eenvoudig uit te leggen. Alle social media platformen verdienen geldt zodra een gebruiker op het platform aanwezig is. Alle links die een gebruiker van het platform af kunnen halen worden ‘gestraft’ door het algoritme. Zo ook een link naar een YouTube video. De algoritmes worden erg blij van video’s die direct geüpload zijn op het platform omdat je de video dan bekijkt via dat platform. Hoe langer een gebruiker op een platform zit, hoe meer geld er verdient wordt.

Wat is een thumbnail afbeelding?

Een thumbnail afbeelding is een afbeelding die als eerste zichtbaar is voordat de video afgespeeld wordt. Letterlijk vertaald betekend het ‘voortoon afbeelding’.

Deze afbeelding dient voor elk platform weer opnieuw ingesteld te worden. Kies een thumbnail afbeelding zorgvuldig en zorg ervoor dat deze aanspreekt om de video te bekijken. Het is tenslotte de eerste indruk tussen tal van andere thumbnail afbeeldingen.

wat is een thumbnail afbeelding

Vragen of hulp nodig?

Wij hebben veel kennis over websites en het plaatsen van video’s op allerlei platformen. Maar ons advies is altijd om eerst te overleggen met jullie marketingbureau of websitebouwer. Voor hen is het plaatsen van een video vaak snel gedaan omdat zij alle gegevens hebben om makkelijk bij jullie accounts en website instellingen te komen. Mochten zij er niet uitkomen dan helpen wij jullie graag verder. Neem daarvoor contact met ons op via de gegevens op de pagina contact.

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op