Kuiken ei uitkomen broedkast camera film macro agrarisch

Laat je bezoekers nagenieten met een aftermovie van jouw vakbeurs

×
Ga terug naar het overzicht
mee kijken filmopnames bouwplaats bouwactiviteiten constructie werkzaamheden timelapse veiligheidshelmen machines arbeiders in actie projectontwikkeling visuele documentatie camerawerk achter de schermen bouwindustrie

Meerdere dagen heb je als organisator wellicht honderden of zelfs duizenden ondernemers met elkaar verbonden. Hiermee heb jij de vele standhouders geholpen aan nieuwe potentiële klanten of zakenpartners. Na afloop krijgen veel bezoekers van de beurs een goodiebag mee. Maar dan blijft het stil… Totdat er weer een aankondiging komt voor de volgende beurs. Hoe kun je ervoor zorgen dat alle bezoekers langer geïnteresseerd blijven in de door jouw georganiseerde beurzen?

Bouw een goede marketingstrategie

Bij het werven van bezoekers voor een beurs is het hebben van een goede marketingstrategie onmisbaar. Wij zijn overigens geen marketingbedrijf, maar weten wel dat dit ontzettend belangrijk is. In deze blog lees je hier meer over. Mocht je het niet zelf willen of kunnen doen, dan koppelen wij je met plezier vrijblijvend aan een goed marketingbedrijf. Een goede content marketingstrategie, waar moet je beginnen?

De strategie staat – en nu?

Wellicht had je de strategie al geregeld en anders ben je er inmiddels mee bezig. Wanneer de strategie ‘staat’, is het zeer belangrijk om niet alleen te focussen op het werven, maar ook op het binden van de bezoekers. Het zou zonde zijn als je bij de eerste beurs drieduizend bezoekers hebt geworven en dat je een jaar later, bij de volgende beurs, weer opnieuw al deze drieduizend bezoekers moet overtuigen om weer te komen. Daarom is het binden van de bezoekers aan jou als organisator van belang.

Bind je bezoekers met een aftermovie van jouw beurs

Voorafgaand aan de beurs kun je potentiële bezoekers enthousiast maken met bijvoorbeeld making-of-video’s. Dat zijn video’s waarin je een kijkje achter de schermen geeft bij de opbouw van de beurs. Ook achteraf kan je met video bezoekers binden aan jouw vakbeurs. Plaats enkele dagen na de beurs een aftermovie van jouw beurs. Eventueel kun je zelfs een videoreeks laten maken door een aantal standhouders die bezoekers interviewen.

Focus je niet alleen op video

Met alleen de focus op video sla je helaas de plank mis. De ene bezoeker is de andere niet en iedereen heeft zijn of haar eigen voorkeuren als het gaat om content tot je nemen. Dit kan namelijk op verschillende manieren: door video, maar ook door een stuk tekst, (video)podcast, goede foto of grafische uiting. Promoot je beurs daarom niet alleen met video, maar maak een goede content mix tussen verschillende uitingen, want de een leest liever een stuk tekst en de ander kijkt liever een video.

Het inzetten van verschillende verspreidingsvormen heeft als voordeel dat geïnteresseerden in theorie meerdere keren blootgesteld kunnen worden aan jouw boodschap en deze daardoor beter zullen onthouden. Een veelgebruikte strategie bij het maken van content is de volgende:

  1. Video: laat een goede video met duidelijke informatie opnemen. Van deze opnames kun je eventueel meerdere verschillende video’s laten maken – splitsen – voor het promoten van jouw beurs.
  2. Blog: laat op basis van de video een blog schrijven door een tekstschrijver.
  3. Infographic: laat door een grafisch vormgever een infographic maken, die jouw informatie op een beeldende manier weergeeft.
  4. Foto: laat een mooie fotoserie maken door een vakkundige fotograaf tijdens de opnames van de video.
  5. Podcast: laat de video door een audiotechnicus omzetten in een podcast.

Zelf een aftermovie van een beurs maken of toch uitbesteden?

Uiteraard kan je een medewerker op pad sturen om een gave beursvideo te maken, maar waarom zou je het niet aan professionals over laten? Wanneer je het zelf echt leuk vindt om te doen en er ook goed in bent, dan is dat natuurlijk niet nodig en kan je het prima zelf af met een aantal van onderstaande tips. Als je het toch liever wilt uitbesteden, dan denken we graag met je mee.

Wij kijken verder dan alleen de video, want wij houden van efficiëntie en optimaal resultaat. Met één video bereik niet zoveel als met een hele reeks video’s. Deze kun je in de tijd tussen de beurzen gebruiken om je publiek te binden; je houdt geïnteresseerden vast tot de volgende aankondiging van de vakbeurs.

3 tips voor het maken van een beurs-aftermovie

  1. Laat alles zien! Bedenk dat niet alleen bezoekers, maar ook mensen die er niet zijn geweest naar de video kijken. Geef dus een goed beeld van de gehele beurs – zowel van de buitenzijde, de aankomsthal, de eet- en drinkstandjes, shows of presentaties en ga zo maar door.
  2. Geef je bezoekers en standhouders het woord. Een video met alleen sfeerbeelden is maar even leuk om naar te kijken. Met een goed verhaal verteld door bezoekers en standhouders zelf kan je kijkers veel langer boeien.
  3. Meldt een concrete datum en locatie voor de volgende beurs aan het einde van de beursvideo. Zo kunnen geïnteresseerde kijkers deze datum direct blokken in hun agenda. Doe dit bewust aan het einde van de video, anders zijn je kijkers afgeleid door hun agenda’s en gaan zij weer over tot de orde van de dag.

Meer weten over hoe wij je kunnen helpen bij het maken van een aftermovie van jouw beurs?

Neem vrijblijvend contact met ons op en wij komen graag langs voor een vrijblijvend inzichtgesprek. Lees meer over het laten maken van een aftermovie-beursvideo.

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op