Kuiken ei uitkomen broedkast camera film macro agrarisch

Wat zijn de kosten van live streaming?

×
Ga terug naar het overzicht
Videomixer in een studio ingesteld voor livestreaming, gericht op live online uitzendingen voor educatieve doeleinden, verbonden met internet.

In deze blog leggen we je graag uit hoe de kosten voor een livestream berekend worden. En geven we je een globale inschatting van de kosten voor het live streamen. Daarnaast leggen we uit wat een livestream is en waarvoor je het kan inzetten. In deze blog:

Wat is een livestream?

Een livestream is veelal een eenzijdige online videoverbinding, dat wil zeggen dat er alleen beeld en audio wordt verzonden naar een ontvanger. Dit is vergelijkbaar met bijvoorbeeld een live televisie programma zoals het journaal.

Kosten van een livestream

De kosten van het organiseren van een livestream zijn veelal opgebouwd uit verschillende categorieën denk bijvoorbeeld aan het personeel, de appratuur, de locatie huur en de catering. Per livestream is het ook wisselend wat er wel, of niet nodig is. Wanneer er bijvoorbeeld publiek aanwezig is tijdens de online live uitzending is het ook noodzakelijk om hier bijvoorbeeld publiekopwarmers voor in te huren. Dit zijn mensen die getraind zijn in het opwarmen van het publiek voor een live uitzending, zodat ze tijdens de opnames enthousiast en leuk reageren. Bij de meeste televisie (spel)shows is er altijd een ‘publiekopwarmer’ aanwezig.

De crew (personeel)

Voor, tijdens en na een livestream zijn er mensen nodig die er een succes van maken. Denk bijvoorbeeld aan de cameramensen, geluidsmensen, mensen voor het licht, de regie en productie. En ook de mensen voor de catering, make-up, kleding enzovoorts. Per productie is het belangrijk om te kijken wie er wel of niet nodig is. Bij de meeste kleine producties bestaat de crew vaak uit twee cameramensen, regisseur, regie assistent en een geluidsman. De dagtarieven per crew lid zijn verschillend maar liggen vaak tussen de 300 á 600 euro per dag, per persoon.

De appratuur

Naast de mensen die de livestream presenteren, regisseren en filmen is de appratuur één van de belangrijkste ingrediënten voor een goede livestream. Deze kosten zijn ook afhankelijk van de wensen. Het aantal microfoons, camera’s, beeldschermen, geluidsspeakers en de benodigde lampen bepalen de uiteindelijke prijs. Voor een simpele opzet met 2 vaste camera’s, een videomixer en 1 microfoon zijn de kosten gemiddeld rond de 1.000 á 1.500 euro.

In vergelijking met de techniek die nodig is voor een songfestival is dit een klein bedrag. In 2019 heeft de NOS z’n 6 miljoen begroot voor alleen de techniek. 2019 was het jaar waarin het Songfestival live werd uitgezonden vanuit Nederland.

Bron: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4834626/songfestival-gaat-nos-grofweg-125-miljoen-kosten

Hieraan is direct te zien dat de kosten voor de appratuur zeer uiteen kunnen lopen. Per productie bekijken wij wat er wel of niet nodig is om er een geslaagde online livestream van te maken.

De locatie

Voor de livestream die wij produceren werken wij voornamelijk bij bedrijven of organisaties op locatie. Soms is het noodzakelijk voor bijvoorbeeld het onderwerp van het webinar/livestream om uit te zenden vanaf een speciale locatie. Deze kosten kunnen we helaas niet inschatten omdat dit verschil te groot is. Wanneer je bijvoorbeeld een livestream wilt vanuit een afgelegen natuurgebied is het niet alleen noodzakelijk om de kosten van de locatie mee te nemen maar ook de kosten voor het regelen van stroom en internet op de locatie.

Overige kosten voor een livestream

Naast de belangrijkste kosten van de locatie, appratuur en personeel (de crew) zijn er ook nog overige kosten. Zoals bijvoorbeeld in sommige gevallen vergunningen of vergoedingen aan de deelnemers en sprekers. Maar ook niet onbelangrijk is de catering, wanneer iedereen een goed gevulde buik heeft zal iedereen ook beter presteren tijdens de live uitzending.

Andere eventuele extra kosten kunnen bijvoorbeeld zijn voor de nabewerking van de livestream. Maar bijvoorbeeld ook het inhuren en/of laten maken van het decor.

De totale kosten voor het live streamen

Na het toelichten van al deze categorieën zal je merken dat we niet zomaar één prijs kunnen noemen voor een livestream. Elke livestream op locatie is opnieuw weer een maatwerkpakket. Maar wat we niet willen is dat je zo meteen deze pagina verlaat en alsnog niets weet. Daarom geven we een aantal richtprijzen voor verschillende maten van livestreams. Bij de prijzen hieronder zijn de overige, locatie en catering kosten niet meegenomen.

Simpele livestream, vanaf € 1000,-

 • 1 uur live
 • Maximaal 1 spreker
 • 2 vaste camera’s
 • 1 Regisseur / technicus

Basic livestream, vanaf € 2500,-

 • 1 uur live
 • Maximaal 2 sprekers
 • 1 cameramens en 2 vaste camera’s
 • 1 Regisseur / technicus

Medium livestream, vanaf € 4000,-

 • 2 uur live
 • 1 cameramens en 3 vaste camera’s
 • 1 Regisseur
 • 1 Geluidsmens

Uitgebreide livestream, vanaf € 6000,-

 • 2 uur live
 • 2 cameramensen en 3 vaste camera’s
 • 1 Regisseur
 • 1 Regie assistent
 • 1 Geluidsmens

Complexe grote livestream, vanaf € 10.000,-

 • 2 uur live
 • 3 cameramensen en 4 vaste camera’s
 • 1 Regisseur
 • 1 Regie assistent
 • 1 Geluidsmens
 • 1 Lichtmens
 • 1 Projectleider

Wil je exact weten wat een livestream kost?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij nemen tijdens het kennisgesprek alle vragen door om tot een juiste vrijblijvende offerte te komen.

Wat zijn de mogelijkheden van een livestream op locatie?

De opties en mogelijkheden van een livestream op locatie zijn eindeloos. Denk bijvoorbeeld aan inbelverbindingen, draadloze reporters die elders op locatie verslag doen, verschillende break-outrooms of sub zalen. Alles is mogelijk en voor ons is geen uitdaging te gek, wij houden van complexe vraagstukken op het gebied van livestreaming. Belangrijk bij het bekijken van de kosten is, hoe complexer de vraag, hoe duurder de livestream over het algemeen wordt.

Waarvoor is een livestream geschikt?

Een livestream is geschikt wanneer bijvoorbeeld een aantal deelnemers van een event niet op locatie mag of kan komen. Maar ook wanneer je je doelgroep wil verruimen door een laagdrempelig alternatief aan te bieden in de vorm van een online variant van het event. Een aantal voorbeelden zijn boekpresentaties, bedrijfsfeesten en jubileums, huwelijken en bruiloften, open dagen, Algemene Ledenvergaderingen, ledenevents enzovoorts.

Hoe wij werken en onze garanties

Na een aanvraag via onze website of telefonisch vinden wij het belangrijk om eerst persoonlijk kennis te maken. Dit kan via een video-call of ergens op locatie. We nemen dan alle wensen door en maken aan de hand van deze wensen een passende en vrijblijvende offerte.

Na akkoord pakken wij de productie op, we gaan de locatie bekijken, maken plattegronden, draaiboeken en planningen voor de onder andere de crew en de sprekers/gasten.

Onze garanties

 • Je wordt volledig ontzorgd tijdens de hele productie. Wij denken niet alleen mee op het gebied van techniek maar ook de verdere productie eromheen.
 • Wij bieden een 99% zekerheid op de stabiliteit van onze live verbindingen. Door gebruik te maken van diverse internet verbindingen (vast, 4G en 5G).
 • Stroom uitval is voor ons geen probleem, wij nemen bij de grotere livestream standaard een speciale accu mee waarmee we door kunnen gaan met streamen, ook wanneer de stroom uitvalt.
Kosten van een livestream
Kosten van een livestream op locatie
Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op