Kuiken ei uitkomen broedkast camera film macro agrarisch

Waarom videomarketing inzetten?

×
Ga terug naar het overzicht
Een cameraman bezig met filmopnames voor een bedrijfsfilm, gericht op het vastleggen van hoogwaardige videocontent, waarbij hij professionele videoapparatuur gebruikt om belangrijke momenten en aspecten van het bedrijf in beeld te brengen

Tegenwoordig maken veel bedrijven gebruik van video marketing. Waarom doen bedrijven dit en wat voor soorten video’s zijn er? Vragen die al snel komen kijken wanneer we denken aan video marketing. Veel bedrijven zijn nieuwsgierig naar wat video marketing voor hun organisatie kan betekenen. In deze blog krijg je antwoord op die vragen, dus lees gerust verder en kom erachter of jij als bedrijf aan de slag moet met video marketing!

Maar eerst, wat is video marketing?

Eigenlijk spreekt de naam video marketing voor zich. Het is marketing in de vorm van een video. Het doel van de video hangt af van het type video en de achterliggende doelstelling. We kunnen in brede zin wel stellen dat het voornamelijk is ontworpen om de betrokkenheid van het publiek naar het bedrijf toe te vergroten en om het gedrag van de doelgroep te beïnvloeden. Bij video marketing gaat het vaak over het promoten en/of bekend maken van een merk, product of dienst.

Hoe kun je video marketing toepassen?

Video marketing is op verschillende manieren uit te voeren. Denk aan een kleine vlog, een product video of een ‘behind the scenes’ video. Maar welk van deze opties past het best bij jouw doel?

Een product video

Een product video is een informatieve video die zich focust op een specifiek product of dienst. Het doel hiervan is de directe verkoop. Dit zijn handige video’s voor klanten die nog niet bekend zijn met jouw product of dienst en die er dus graag wat meer van willen weten.

Een vlog

Een vlog wordt vaak gefilmd vanuit een “first person perspectief”. Dit houdt in dat het lijkt alsof het door de ogen van de kijker plaatsvindt. Zo kan een vlog een beeld geven van hoe jouw dag eruitziet als bijvoorbeeld kapper. Dit geeft een beeld weer waarbij andere mensen zich kunnen verplaatsen in jouw situatie. Een vlog kun je gebruiken als je bijvoorbeeld nieuwe werknemers wil werven voor een bepaalde functie of je naamsbekendheid wilt vergroten. Beginnen met vloggen? Bekijk onze video maand pakketten.

Presentaties

Bij een video van een presentatie kun je je volgers en klanten die bijvoorbeeld niet bij de ‘live’ presentatie waren, toch meenemen in jouw verhaal van wat jij toen naar buiten wilde brengen. Zo blijven je volgers up-to-date van jouw ontwikkelingen. 

Entertainment video’s

Een andere vorm van video marketing zijn entertainment video’s. Dit zijn grappige of vermakende video’s waar je de volgers of klanten mee vermaakt. Dit is uiteraard heel breed geïnterpreteerd want er zijn vele manieren waarop er kan worden geëntertaind. Daarnaast vindt niet iedereen hetzelfde even vermakelijk. Het is bij deze video’s dus goed om helder te hebben wie de doelgroep is en waar zij van houden.

Bedrijfsfilm

Een bedrijfsfilm is een video die regelmatig wordt gebruikt om het imago van het bedrijf beter naar buiten te brengen. Vaak worden deze video’s ingezet om te laten zien hoe het bedrijf achter de schermen werkt. Via deze manier krijgt de kijker een goed beeld van wat je bedrijf precies doet. Een bedrijfsfilm kan voor zowel business to business als business to consumer worden gebruikt.

Review video’s

De meest effectieve manier van reclame blijft mond-tot-mondreclame. Zodra mensen geïnteresseerd zijn in een bepaald product gaan ze vaak eerst op zoek naar een recensie hiervan. Recensies geven namelijk een goed beeld over wat buitenstaanders van het merk van dat product vinden. Met review video’s wordt dit ook gezien als mond-tot-mondreclame en review. Dit is een ideale manier om een goede indruk van jouw bedrijf te geven.

Video Marketing en social media

Video marketing wordt steeds groter, omdat het veel social media bereik heeft Uit onderzoek blijkt namelijk dat een video op social media 1200% vaker gedeeld wordt dan een foto of een stuk tekst. Ook zal in 2020 naar verwachting 82% van het social media verkeer uit video’s bestaan. 26% van de kijker van jouw filmpje, zoekt meer informatie over het onderwerp na het zien van een video. Wat als gevolg heeft dat 12%, het product wat in de video-advertentie genoemd wordt, ook daadwerkelijk koopt.

Er zijn dit jaar natuurlijk ook enkele trends waar je niet mee kunt achterblijven. Zo blijkt uit een onderzoek dat 80% van de marketing video’s op de mobiele apparaten worden bekeken. Ook wordt er verwacht dat er nog meer 1 op 1 video’s gemaakt gaan worden. Van verkoper naar klant bijvoorbeeld. Dit zijn zakelijke video’s die speciaal voor 1 iemand gemaakt zijn. Dit kan een simpele video zijn en met een smartphone gefilmd worden.Daarnaast worden de “how to” video’s steeds populairder. In deze video’s wordt vaak uitgelegd wat er ook in een handleiding beschreven wordt alleen nu vertaald in een video.

Video marketing toepassen binnen jouw bedrijf?

Welke video past er nu het beste bij mijn bedrijf? Welke sluit aan bij mijn doelgroep en wat voor soort video spreek hen nu het meeste aan? Dit blijft lastig om uit te zoeken. Ben je er nog niet helemaal uit wat de beste manier voor jou is om video marketing toe te passen? Neem dan gerust contact op met Timbee. Zij zijn een online marketing bureau die jou hier zeker meer over kunnen vertellen. Heb je verder nog vragen over wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op en wie weet heb jij straks een geweldige video voor jouw bedrijf!

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op