Kuiken ei uitkomen broedkast camera film macro agrarisch

Waarom je video op YouTube plaatsen?

×
Ga terug naar het overzicht
MKB industrie productie bedrijf cameraman achter de schermen exclusieve blik dynamische opnames werkvloer inzichten

Er zijn vele video platformen waar je je gemaakte video’s op kunt plaatsen. Bijvoorbeeld; YouTube, Vimeo, Flickr, Instagram TV, TikTok, Twitch.tv, Screen.Yahoo.com en het Franse platform Dailymotion.com. Daarnaast kun je ook je video plaatsen op social media platformen zoals; Facebook en LinkedIn. Maar waarom moet je dan je video op YouTube plaatsen? Dat lees je in deze blog. 

YouTube is een zoekmachine

Ons advies is om je gemaakte video’s altijd minimaal op YouTube te plaatsen. Dit is het bekendste platform en is naast Google de twee na grootste zoekmachine. De bekendheid en de vindbaarheid van YouTube is gigantisch. Ik durf te wedden dat we allemaal wel eens een video op of via YouTube gezien.

Daarnaast is YouTube zeer goed geschikt voor het vindbaar maken van je video’s in Google en andere zoekmachines. YouTube analyseert ook steeds beter de inhoud van een video en dat helpt weer bij het vindbaar maken van jouw video’s op YouTube.

Wanneer plaats je een video dan op bijvoorbeeld Facebook of op LinkedIn?

Dit is afhankelijk van het doel van je video. Je kan een blog bericht ook op Facebook plaatsen als tekst maar ook als link naar je website. Ditzelfde kun je doen met een video op YouTube. Vroeger moesten kijkers een extra klik doen en gingen ze van Facebook af wanneer ze een YouTube video bekeken. Dit is nu anders ook bij WhatsApp kun je gewoon op WhatsApp blijven als iemand je een YouTube video stuurt.

Dus voor de extra klik hoef je niet meer te kiezen. Zelf raden wij aan om video’s die goed worden bekeken op YouTube los te plaatsen op de social media. En video’s die wat extra kijkcijfers nodig hebben op YouTube deze als link te plaatsen. Maar dit is per doel ook weer verschillend.

Wil je meer kijkers op je Facebook pagina en daar in je gallerij ook de video’s hebben staan of wil je meer kijkers op YouTube en dat dat een groot bekend video kanaal wordt in jouw branche? Lees hier hoe je een video op Facebook plaatst.

Wanneer je ervoor kiest om de video direct op de social media platformen te plaatsen zoals Facebook en LinkedIn. Zorg er dan ook hiervoor dat je alles goed invult net als bij een YouTube video. Zoals de titel, omschrijving, tags en een thumbnail. Bekijk hier het 10 stappenplan voor het uploaden van een YouTube video.

4 tips voor het vindbaar maken van je video

  1. Begin gewoon met video

Doe het zelf of besteed het uit aan een videoproductie bedrijf zoals bijvoorbeeld van Ei naar Kip.

  1. Denk wel even na over je inhoud

Begin wel gewoon maar denk even van tevoren na waarover je video gaat. Doe eventueel een onderzoek naar wat kijkers willen zien.

  1. Upload je video volledig

Vul alle benodigde informatie aan die wordt gevraagd bij het uploaden van een video.

  1. Analyseer en verbeter

Bij elk begin worden er fouten gemaakt. Daarom is het belangrijk om regelmatig je gemaakte online videocontent te analyseren en te verbeteren waar nodig.

Meer weten?

Wil je gewoon eens weten wat video voor jouw bedrijf eventueel kan betekenen? Bel ons via 0318 – 26 10 85 of stuur een mail naar info@vaneinaarkip.nl voor een afspraak.

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op