Kuiken ei uitkomen broedkast camera film macro agrarisch

Wat is een aftermovie?

×
Ga terug naar het overzicht
Camera die een band filmt op een poppodium op een evenementen locatie

Een aftermovie wordt gebruikt om de sfeer van een activiteit of evenement te kunnen (her)beleven. Het doel van een aftermovie is veelal het promoten van een volgende editie. Maar ook wordt het vaak gebruikt om deelnemers en bezoekers te bedanken voor hun komst naar het event. Een goede aftermovie geeft dus een goed beeld van de gebeurtenis zowel voor de mensen die erbij waren en de mensen die er niet bij konden zijn. In deze blog vertellen we je meer over de verschillende soorten aftermovies en waarom een aftermovie voor jouw event of congres van grote waarde kan zijn.

Waarom een aftermovie laten maken?

Tegenwoordig is het gebruik van videocontent op social media kanalen erg belangrijk. ‘Video is king’ wordt er wel eens gezegd. Met video kun je gemakkelijker meer zintuigen prikkelen dan met een foto of een stuk tekst. En juist die zintuigen wil je prikkelen om potentiële bezoekers voor een volgende editie te overtuigen om deze keer wél te komen naar het event, congres of deel te nemen aan een bepaalde workshop of activiteit.
Daarnaast is een video ook makkelijk te delen zowel door jou als organisatie maar ook voor je medewerkers, collega’s, (toe)leveranciers, bezoekers en deelnemers. Meestal wordt een aftermovie snel na de gebeurtenis gedeeld vaak binnen 3 dagen. Dit is belangrijk omdat dan alles nog vers is, bezoekers die erbij waren zullen dan sneller de video delen in hun eigen netwerk.

Verschillende soorten aftermovies

Van iedere gebeurtenis kan er een aftermovie gemaakt worden. Enkele voorbeelden zijn een aftermovie van een opening, open dagen, congressen, trainingen, evenementen en jubileumfeesten. Naast de onderwerpen die verschillend kunnen zijn, kan de stijl en vorm van de aftermovie ook per keer verschillen. Zo kun je kiezen voor een vlotte aftermovie met alleen een paar sfeerbeelden of een langere aftermovie met inhoudelijke interviews en presentaties. Hieronder staan een aantal voorbeelden van aftermovies:

Wanneer laat je een aftermovie maken?

Uiteraard kies je er zelf voor of je wel of geen aftermovie wilt laten maken. Maar het is wel belangrijk dat je wel van te voren bedenkt of je wel of geen opnames van de gebeurtenis wilt hebben. Achteraf kan het niet meer terug worden gedraaid. Hieronder staat een lijst met gebeurtenissen waarvan wij aanraden om in ieder geval na te denken of er wel of geen aftermovie nodig is. Heb je hier hulp of advies bij nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 1. Netwerkbijeenkomsten
 2. Boekpresentaties
 3. Lancering van een nieuw product of dienst
 4. Congressen
 5. Open dag(en)
 6. Seminaries / masterclasses / trainingen / workshops
 7. Beurzen (ook als standhouder)
 8. Bedrijfsjubileums
 9. Feesten en evenementen
 10. Festivals
 11. Bruiloften en huwelijken
 12. Openingen
 13. De start van een nieuw begin (nieuwe huisstijl, bedrijfspand, bedrijf enz.)
 14. Klant- en relatiedagen
 15. Patiënten dagen

En ga zo maar door, er zijn dus veel gebeurtenissen waar een aftermovie van gemaakt kan worden.

Hoelang is de levertijd van een aftermovie?

De levertijd is afhankelijk van de wensen maar één van onze kernwaarden is dat wij snel en flexibel schakelen met onze opdrachtgevers. Wij zorgen er eigenlijk altijd voor dat de gestelde deadline realistisch behaalt kan worden. Wanneer de aftermovie in één dag klaar moet zijn is dit dan ook zeker mogelijk. Op locatie nemen wij naast de cameracrew ook een ‘spotter’ mee. De spotter maakt op locatie alvast een selectie van de beelden, deze worden vervolgens direct geüpload in onze cloud waarna de editor bij ons op kantoor direct aan de slag kan met de video. Daarnaast is goede voorbereiding voor een snelle levering ook belangrijk. Vooraf maken we al een globaal script voor de aftermovie, kiezen we de juiste muziek en maken we alle teksten en graphics die in beeld moeten komen.

Meer weten over het laten maken van een aftermovie?

Wij hebben een ruime ervaring in het maken van verschillende soorten aftermovies. Wij denken graag met je mee voor de juiste oplossingen zodat we het meeste uit de opnames maken en zo veel mogelijk kunnen bijdragen aan het doel van de aftermovie.
Benieuwd geworden naar wat wij kunnen? Neem dan contact met ons op!

contact opnemen

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op