Kuiken ei uitkomen broedkast camera film macro agrarisch

Videoboodschappen voor gemeenten

×
Ga terug naar het overzicht
coach spreker vlog videocontent inspiratie kennis delen video

Hoe bereik je een zo groot mogelijke doelgroep in jouw gemeente? Hoe zorg je ervoor dat belangrijke ontwikkelingen in jouw gemeente worden gezien door de inwoners? We vertellen je graag meer over de werking en de mogelijkheden van videoboodschappen. In deze blog:

Werking videoboodschap

‘Een (bewegend) beeld zegt meer dan duizend woorden’. Dat is een bekende zin net als ‘video is king’. Video is een goed werkend medium om boodschappen en informatie over te dragen. De werking is ook aanzienlijk groter bij vooral de jeugd en de jongeren.

Vergroot het bereik van jouw boodschap

Door de inzet van videoboodschappen kun je als gemeente het bereik van je boodschap vergroten. Video spreekt een bredere groep mensen aan dan bijvoorbeeld alleen tekst of fotografie. Het is belangrijk om een videoboodschap naast een tekstuele uiting in te zetten. Om een breder bereik te krijgen voor de boodschap is het van belang om te weten dat video dus geen vervanging is maar er voor zorgt dat het bereik vergroot. Lees hier meer over het laten maken van video’s voor gemeenten.

Voorbeelden van videoboodschappen

Regelmatig maken wij voor verschillende gemeenten videoboodschappen. Hieronder laten we graag een aantal voorbeelden zien van videoboodschappen die wij hebben gemaakt voor verschillende gemeenten. De videoboodschappen hebben allemaal een ander doel en zijn daarom ook allemaal anders opgebouwd qua stijl, vorm en lengte van de video.

Gemeente Utrecht – Brandveiligheid voor studenten

De brandveiligheid in veel studentenhuizen is niet voldoende. Samen met de gemeente Utrecht hebben wij een script gemaakt om de belangrijke punten in een studentenhuis op het gebied van brandveiligheid duidelijk te maken.

Gemeente Harderwijk – Introductie nieuwe wethouders

In deze video worden de nieuwe wethouders van de gemeente geïntroduceerd. In de videoboodschap vertellen zij wie ze zijn en waar ze zich hard voor gaan maken in hun nieuwe functie.

Gemeente Veenendaal – videoboodschap van Sinterklaas

In deze video verwelkomt de burgermeester van Veenendaal Sinterklaas in zijn gemeente. Helaas was het in tijden van corona niet mogelijk om een echte intocht te organiseren. Via deze videoboodschap konden alle kinderen in de gemeente toch even Sinterklaas in Veenendaal zien.

Gemeente Ermelo – corona update video

Tijdens de Corona pandemie zijn er meerdere video’s gemaakt voor de gemeente Ermelo. De video’s hebben als doel om de inwoners te informeren over de laatste ontwikkelingen, regels en adviezen rondom de pandemie.

Gemeente Rheden – informatie video’s van de begraafplaats

Voor de gemeente Rheden gelegen boven Arnhem in de provincie Gelderland hebben wij diverse videoboodschappen gemaakt. Deze video’s waren bedoelt om inwoners te informeren over de mogelijkheden van de lokale begraafplaats in de gemeente.

Toegankelijkheid video’s (WCAG 2.1 richtlijnen)

Voor alle overheidsorganisaties is het belangrijk dat de video’s die gemaakt worden voor iedereen toegankelijk zijn. Onder de overheidsorganisaties vallen het Rijk, provincie, gemeenten en waterschappen. Maar ook instellingen uit de (semi-) publieke sector zoals bijvoorbeeld scholen. Deze richtlijnen zijn sinds 2018 verplicht.

Dit houdt in dat alle video’s moeten worden ondertiteld en dat in de sommige gevallen er ook een audiobeschrijving beschikbaar moet zijn. Daarnaast moet een video ook een transcriptie bevatten, dit is een uitgeschreven tekst van de video. Wij kunnen helpen bij het omzetten van een video naar tekst en bij het maken van een audiobeschrijving.

Meer weten over videoboodschappen voor gemeenten?

Wij plannen graag een kennismakingsgesprek in om te kijken wat wij voor jouw gemeente kunnen betekenen op het gebied van videoboodschappen. Neem met ons contact op voor meer informatie.

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op