Kuiken ei uitkomen broedkast camera film macro agrarisch

Video voor makelaars: Laat jezelf zien in een portretfilm!

×
Ga terug naar het overzicht
overheid publieke sector gemeente provincie stad camera visuele storytelling gemeenschapsfocus dynamische opnames lokale inzichten

De grootste reden dat iemand kiest voor een makelaar is vertrouwen en de klik die je als verkoper of koper hebt met de makelaar. Het eerste contact met een optionele nieuwe klant vindt veelal online plaats, en daarom is het van belang om jezelf online goed en authentiek te presenteren. Dit geeft vertrouwen en maakt de kans groter dat iemand voor jou als makelaar kiest. In deze blog vertellen wij je wat video kan betekenen in het winnen van vertrouwen bij nieuwe klanten.

Video: ‘het medium dat online het meest vertrouwen geeft’

Wellicht is het al wel bekend maar video is het medium wat het meeste vertrouwen geeft in een online wereld. Op de tweede plek staan afbeeldingen en foto’s en daarna komen persoonlijk geschreven teksten. Overigens betekend dit niet dat je alleen video’s op je website moet plaatsen maar juist de mix van content maakt dat het werkt.

Als makelaar denk je misschien niet direct aan het presenteren van jezelf, in de eerste plaats wil je natuurlijk de mooie riante woningen en goed gelegen bedrijfspanden laten zien. Maar een goede presentatie van jezelf op je website en social media kanalen draagt zeker bij aan het vertrouwen van nieuwe klanten.

Om je als makelaar te onderscheiden van de rest is het tijd om in de spotlights te staan. Door het maken van persoonlijke video’s maak je de verbinding tussen jou en de klant toegankelijker en menselijker. Omdat de klant ver voor het proces al kan zien met wie hij of zij te maken heeft zorg je ervoor dat ze jou sneller terug herkennen. Op deze manier weten zij met wie ze te maken hebben. Dit zorgt voor vertrouwen en kan het net de druppel zijn waardoor ze toch liever voor jou kiezen dan voor een andere makelaar.

Wordt als makelaar zelf meer zichtbaar online

In tijden van een goede huizenmarkt denken veel makelaars ‘de huizen verkopen zich toch wel’. Dat is zeker waar, maar wat als die tijden weer minder worden, en het lastiger wordt om een huis of bedrijfspand te verkopen? Het is in tijden van ‘crisis’ belangrijk om te investeren in marketing. En eigenlijk zelfs nog net daarvoor, want dan sta je voor ten opzichte van je concurrentie.

Wat kan video betekenen voor makelaars?

Door persoonlijke video’s te plaatsen op je social media kanalen heb je sneller de kans dat deze geliked en gedeeld worden. Hierdoor wordt je sneller vertoond bij mensen die jou en jouw bedrijf niet kennen, daardoor vergroot je je publiek en kans op potentiële klanten.

Deze video’s kunnen zelf gemaakt worden met bijvoorbeeld een telefoon en de videobewerking kan dan worden uitbesteed aan een videoproductiebedrijf zoals bijvoorbeeld aan ons. Maar ook kun je denken aan een reeks professionele video’s die volledig worden geproduceerd door een videoproductiebedrijf. Doordat deze video’s professioneel worden gemaakt geef je natuurlijk ook direct een professionelere uitstraling aan je makelaarsonderneming.

Maak persoonlijk contact met huizenkopers en verkopers

Om ervoor te zorgen dat jij uitblinkt is het van belang om onderscheid te maken ten opzichte van collega makelaars, en dat doe je door de videocontent persoonlijk en authentiek te maken. Laat zien wie er achter jouw bedrijf staan. Niet alleen jij zelf als makelaar maar denk ook aan je collega’s en bijvoorbeeld ook de keurmeesters en taxateurs.

De potentiële klant kan via deze video’s op een laagdrempelige manier kennismaken met het makelaarskantoor. Als de kijker weet met wie ze te maken hebben voordat ze daadwerkelijk langs komen voor een afspraak, is de kans groter dat het daadwerkelijk ook echt tot een concrete aanvraag leidt.

Deel meer dan alleen huizen en panden

Wat kun je dan als makelaar allemaal delen? We weten inmiddels dat het belangrijk is om de mens achter het bedrijf te laten zien. Maar een kijkje in de keuken van het bedrijf zelf is natuurlijk ook iets wat bijdraagt aan vertrouwen. Zelf eet ik liever in een restaurant waar je de keuken in kan kijken dan een restaurant waar de keuken achter een deur zit met een piepklein raampje.

Deel daarom ook regelmatig leuke korte video’s in bijvoorbeeld de Instagram Stories van je kantoor. Misschien tijdens de vrijdagmiddag borrel of tijdens de wekelijkse meeting. Of bijvoorbeeld een foto van achter de schermen tijdens het opnemen van jullie bedrijfsvideo’s.

Laat zien dat jij dé Expert bent in de regio

Als makelaar is de kans heel groot dat je een passie hebt voor je vak. En dat je daar eindeloos lang en enthousiast over kan vertellen. Wellicht worden je vrienden of familie er inmiddels een beetje gek van dat je iedere verjaardag de laatste ontwikkelingen omtrent de huizenmarkt vertelt. Maar als dat zo is, gebruik deze kennis dan als inspiratie voor videocontent.

Door het continu delen van de laatste ontwikkelingen in jouw vakgebied laat je zien dat jij Dé Expert bent van de regio. Daarnaast is het ook gelijk een mooie mogelijkheid om je expertise over te brengen aan je potentiële klant door bijvoorbeeld leuke weetjes te vertellen over een object of over jouw werk.

Beginnen met videocontent als makelaar

Hoe begin je met videocontent als makelaar zijnde? De eerste vraag die jezelf moet stellen is; heb je er weinig tijd voor en wil je het direct goed en professioneel aanpakken? Of heb je zelf genoeg tijd om het zelf te ontdekken en ermee te experimenten?

Ik heb geen tijd voor het maken van video’s en wil het direct professioneel aanpakken

Goed dat je deze keuze hebt gemaakt, wij kunnen jou uiteraard volledig ondersteunen bij het produceren van video’s voor jouw makelaarskantoor. Mocht je daar meer over willen weten, dan komen wij graag persoonlijk bij je langs om kennis te maken. Neem met ons vrijblijvend contact op om een afspraak te maken.

Ik heb wel tijd voor het maken van video’s en wil het graag zelf doen

Ook dit is uiteraard een goede keuze, het belangrijkste is dat je weet waaraan je begint. Het maken van video’s kan best veel tijd in beslag nemen. Maak daarom voor jezelf een planning hoeveel uur per week je er maximaal aan wil besteden. Want voor je het weet ben je er dagen mee bezig en vergeet je huidige klanten en collega’s aandacht te geven. Lees hier meer over het zelf beginnen met videocontent.

In het kort: Wat kan video betekenen voor makelaars?

Hieronder hebben wij alle voordelen van video op een rijtje gezet, wil je meer weten over het laten maken van bijvoorbeeld portretvideo’s? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op