Kuiken ei uitkomen broedkast camera film macro agrarisch

Uitleg video’s voor curators, deurwaarders en bewindvoerders

×
Ga terug naar het overzicht
Instructie leslokaal film school onderwijs instructievideo

In een economisch onzekere tijd heb jij het als deurwaarder, curator of bewindvoerder wellicht erg druk. Video kan een ondersteunde rol spelen in drukke tijden. In deze blog lees je meer over de mogelijkheden van uitleg video’s voor jouw cliënten:

Bedrijfsvideo’s voor de financiële dienstverlening

In de financiële sector wordt er veel gesproken in vaktermen en moeilijke begrippen. Soms is het lastig om bepaalde informatie duidelijk over te brengen aan je klanten of cliënten. Video kan de oplossing bieden door eenmalig een goede uitleg te geven voor de camera over een bepaald onderwerp. Dit kan eventueel aan de hand van een presentatie, tekeningen of animaties.

Voor welk bedrijf zijn uitlegvideo’s geschikt?

Video’s welke antwoorden geven op vragen van klanten of cliënten kunnen bijdragen aan het verlichten van de werkdruk. Het opnemen van een reeks video’s kost eenmalig tijd, maar daarna kun je de video’s plaatsen op de website of per e-mail sturen als antwoord op een gestelde vraag.

Deze video’s zijn geschikt voor alle soorten bedrijven die regelmatig dezelfde vragen krijgen van cliënten en klanten. Wanneer je als bedrijf deze vragen verzameld en vervolgens vastlegt op video kun je jouw klanten of cliënten sneller voorzien van duidelijke antwoorden. Uiteraard is dit geen vervanging van de persoonlijke afspraken want persoonlijk contact is in de financiële dienstverlening erg belangrijk. Uitleg video’s kunnen worden gezien als een toevoeging aan de service en kan in een drukke periode de werkdruk aanzienlijk verlagen.

Enkele voorbeelden van geschikte bedrijven en branches zijn: financiële coaches, vermogensbeheerders, curators, mentors, mediators, budgetcoaches, life planners, advocaten, deurwaarders en bewindvoerders.

Voorbeelden van uitlegvideo’s in de financiële dienstverlening

Hieronder staat een reeks van voorbeelden van ‘how-to’ video’s gemaakt voor bedrijven in de financiële dienstlevering.

Welke vragen moet ik dan beantwoorden in de video’s

Per bedrijf en doelgroep kan het verschillend zijn waar de video’s over moeten gaan. Het beste is om te beginnen met het verfilmen van de ‘meest gestelde vragen’ ook wel FAQ’s (Frequently Asked Questions) genoemd. Ook kun je klanten of cliënten vragen waar zij behoefte aan zouden hebben. Soms kan een uitleg over een bepaalde website of software ook interessant zijn.

Voordelen van uitlegvideo’s

Enkele voordelen van een uitlegvideo, ook wel explainer genoemd, zijn onder andere:

  • Eenmalig investering en jaren profiteren
  • Tijd winst in drukke periodes
  • Klanten of cliënten sneller een antwoord kunnen geven
  • Video is dynamischer dan alleen tekst of afbeeldingen

Wat zijn de kosten van een uitlegvideo?

De kosten voor een uitlegvideo zijn afhankelijk van de wensen. Wij maken uitlegvideo’s vanaf circa 400 euro per stuk, dit is met een minimale afname van 4 stuks. Wil je een specifieke prijs? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Meer weten over video’s voor curators, deurwaarders en bewindvoerders?

Wij gaan graag met je in gesprek en bekijken dan welke vorm van video het beste bij jouw doelgroep en organisatie past. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op