Kuiken ei uitkomen broedkast camera film macro agrarisch

Je eigen podcast: De voordelen op een rijtje

×
Ga terug naar het overzicht
Studio ingericht voor webinars en podcasts met een mengpaneel voor geluidsversterking, geschikt voor evenementen en podiumoptredens, voorzien van professionele audioapparatuur en opnamefaciliteiten

Podcasting, je hoort het wellicht regelmatig om je heen. Steeds meer bedrijven en organisaties beginnen hun eigen podcasts. Maar wat zijn de voordelen van een eigen podcastshow? Wat levert het je als ondernemer op? In deze blog leggen we je alle voordelen van podcasting aan je voor.

Behoud de relatie met je klanten

Door wekelijks of iedere twee weken een nieuwe interessante podcast online te zetten worden klanten en potentiële klanten iedere keer weer opnieuw bijgepraat over jouw bedrijf en branche. Naast dat het je relaties met klanten onderhoudt kan het ook zeker bijdragen aan het vinden van nieuw personeel. Zo zijn er vele podcasts die er op gericht zijn om nieuwe medewerkers te werven. Doordat ze via een podcastaflevering meer te weten komen over jouw bedrijf of organisatie.

Het maken van een podcast, is gezellig!

Dat het maken van een podcast gezellig is, is voor vele een belangrijke reden. Het draagt bij aan een positieve sfeer op de werkvloer en het geeft je weer de uitgelezen kans om met je leveranciers en klanten even in contact te komen.

Je eigen online radioshow

Wellicht droomde je als kind al van een eigen radiozender. Door de opkomst van podcasting is deze droom al voor vele enthousiaste ondernemers uitgekomen. Want een podcastshow kun je zeer goed vergelijken met een radioshow met als onderwerp jouw bedrijf, organisatie of de branche waarin je werkt.

Meer fans dankzij podcastshow bedrijf

Een extra pluspunt is de mogelijkheid om zowel fans voor je podcastshow als voor je bedrijf te creëren. Dit resulteert indirect in een groter klantenbestand en, afhankelijk van je doelen, kan het ook nieuwe medewerkers aantrekken. Je zou bijvoorbeeld een exclusieve dag kunnen organiseren waarop je al je luisteraars uitnodigt om live aanwezig te zijn bij een opname van jouw podcastshow.

Maak eenvoudig oneindig veel content

Wanneer je de podcast niet alleen opneemt met een microfoon maar ook met meerdere camera’s kun je oneindig veel content produceren. Gemiddeld duurt een podcastaflevering z’n 20 á 30 minuten. Reken maar uit hoeveel korte video’s je hieruit kan halen. Deze kun je weer delen als teaser op bijvoorbeeld Instagram en TikTok. En het mooie, je hoeft voor deze content niets extra’s te doen. Dit noemen wij content recyclen. Als je het nog mooier wilt maken kun je de podcast aflevering door een copywriter om laten zetten in een blog.

Laat jezelf zien als Dé Expert in jouw vakgebied

Is er in jouw vakgebied nog geen podcastshow? Pak dan je kans en laat een podcastshow produceren, wij kunnen jou hierbij helpen zowel in de marketing, techniek en de productie. Met een podcast laat je zien dat jij de expert bent in jouw vakgebied. En als er al een podcast is, maak dan uiteraard een betere. Een podcast gemaakt door jouw bedrijf draagt bij aan het vertrouwen van mogelijke nieuwe klanten. Of maak luisteraars geïnteresseerd om in jouw vakgebied te komen werken, misschien word één van jouw luisteraars wel je beste nieuwe werknemer.

Is podcasting het nieuwe bloggen?

De eerste reactie op deze vraag is meteen: Nee, niet helemaal. Het is een toevoeging aan de content mix die er vandaag de dag mogelijk is: video, foto, grafische afbeeldingen, teksten en audioartikelen (podcasts). Gelukkig is bloggen nog steeds belangrijk, anders was dit artikel ook voor niets geweest. Wel is het een feit dat veel mensen geen lange lappen teksten meer willen lezen. En liever ergens naar luisteren. Maar Google houdt nog wel steeds van teksten en daarom is bloggen nog steeds belangrijk om te doen. Dit neemt niet weg dat Google binnenkort ook de inhoud van podcastafleveringen mee gaat nemen in de resultaten van zoekmachines. Dit gebeurt momenteel al met video’s die op YouTube geüpload worden.

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op