Kuiken ei uitkomen broedkast camera film macro agrarisch

Hoe wordt je vindbaar met video?

×
Ga terug naar het overzicht
Reclamevideo opname van een product met cameraman die een dolly gebruikt, dynamische beelden voor een aantrekkelijke productadvertentie

Je verbaast je er vast over maar ik, Kevin, heb van een klant ooit een keer de vraag gekregen waarom ik geen camera bij me had. Dit was overigens lang geleden, een aantal jaar voordat ik mijn bedrijf van Ei naar Kip startte. Toen ik overigens nog nooit wat had gehoord over theorieën en regels over communicatie. In deze blog vertel ik je graag het verhaal:

Yeah, een aanvraag!

Via een familielid kreeg ik een aanvraag om een korte promotievideo te maken. Deze video zou worden gebruikt ter promotie van het bedrijf. Als een 14 jarige jongen was ik erg blij met een van mijn eerste aanvragen. Maar ja, hoe ga je te werk? Ik wist wel dat je natuurlijk eerst een gesprek moest inplannen om de wensen te bespreken. Alleen dacht de klant daar anders over…

Na een eerste telefoontje kwam er een afspraak in de agenda. In mijn ogen voor een kennismakingsgesprek. Toen ik bij de klant arriveerde, was – tot mijn verbazing – zijn eerste reactie: “Heb je geen filmcamera bij je?”

Mmm, hoezo geen camera mee?

In mijn hoofd ging er van alles rond: “Hoezo geen camera mee?”, reageerde ik. De klant fronste zijn wenkbrauwen en zei: “Jij zou toch een bedrijfsfilm voor ons gaan maken?” “Ja, dat klopt”, zei ik en ik legde uit dat ik graag eerst de wensen bespreek om de klant zo goed als mogelijk te helpen. Hij begreep het gelukkig, maar ik heb er wel van geleerd om in mijn communicatie duidelijker te zijn; voordat we gaan filmen, houden we eerst een kennismakingsgesprek en stellen we daarna een plan op. Nu, circa 10 jaar later doe ik dit nog steeds. Zonder plan kun je namelijk geen goede video maken.

Voorbereiding is het halve werk

Bij het maken van een goede bedrijfsfilm komt veel kijken. En wanneer je het goed wilt doen, zitten er in de voorbereiding aardig wat uren. Wie moeten er allemaal in de film? Waar wordt de film geplaatst? Wie gaat de film bekijken? Waar worden de opnames gemaakt? Enzovoorts.

Wees overigens niet bang voor alle taken; wij helpen je er graag bij. Onze ervaring, netwerk en kennis zijn breed, zodat we de juiste mensen op de juiste plek te kunnen inzetten.

Weet waar je aan toe bent

Het belangrijkste aan de voorbereiding is dat het voor alle partijen – in ieder geval voor opdrachtgever en opdrachtnemer – duidelijk is wie wat regelt en wat gaat doen. Al deze dingen zetten we overzichtelijk in een productieplan. Dit productieplan maken wij na akkoord op de offerte. In de offerte staat bij ons al globaal het plan beschreven, maar nog niet tot in de kleinste details.

Toch komt het nog wel eens voor…

Afgelopen week kreeg ik nog een aanvraag of we de volgende dag direct een bedrijfsfilm konden maken. Helaas heb ik hierop moeten reageren met “nee”. Wij verkopen dit niet graag, maar willen wel achter onze producten en kwaliteit staan. Helaas weten we uit ervaring dat door een slechte voorbereiding niet de kwaliteit gehaald kan worden waar wij naar streven.

Wil jij een bedrijfsfilm, gemaakt door een videoproductiebedrijf dat streeft naar kwaliteit? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij komen graag een keer bij je langs om alle wensen en doelen te bespreken. Uiteraard bij het eerste gesprek, zonder camera…

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op