afkijk scherm voor regisseur tijdens filmopnames voor een bedrijfsfilm

Hoe kies je het juiste videoproductiebedrijf?

×
Ga terug naar het overzicht
Instructie leslokaal film school onderwijs instructievideo

Het selecteren van een geschikt videoproductiebedrijf kan een uitdaging zijn. Deze blog helpt je echter om oprecht de juiste keuze te maken. We bespreken de verschillen tussen verschillende videoproductiebedrijven en hoe je deze factoren kunt gebruiken om een goede beslissing te nemen.

Verschillen tussen videoproductiebedrijven

Hoewel elk videoproductiebedrijf ernaar streeft zijn klanten tevreden te stellen, variëren ze in aspecten zoals kwaliteit, prijs, service, ervaring en type dienstverlening.

Kwaliteit van videoproductie

In sommige gevallen is de hoogste kwaliteit niet noodzakelijk. Bijvoorbeeld, voor een eenmalige interne video die kort uitlegt hoe je moet inloggen op een nieuw systeem, heb je geen groot videoproductiebedrijf nodig. Het is daarom belangrijk om de kwaliteit van een bedrijf te overwegen en of dit past bij jouw project.

Kosten voor videoproductie

De prijs die je betaalt is vaak evenredig met de kwaliteit en service die je van een videoproductiebedrijf kunt verwachten. We richten ons op kwaliteit en service en streven naar duidelijke communicatie. Daarom zijn we niet de goedkoopste. Het is ook belangrijk om “appels met appels” te vergelijken als het gaat om de prijs en kosten voor een bedrijfsvideo.

Service en communicatie

Goede prijs en kwaliteit zijn belangrijk, maar als je wekenlang op een reactie moet wachten of voor extra tijd moet betalen, dan ben je waarschijnlijk niet tevreden. Daarom is het belangrijk om ook te kijken naar de service en communicatie.

Ervaring in videoproductie

Een bedrijf met ervaring in jouw sector kan bijdragen aan een betere video. Kijk daarom goed naar de klanten en het portfolio van de gekozen partij. Past dit bij jouw wensen?

Soorten diensten

Niet elke video is hetzelfde. Een commercial verschilt van een webinar en een videopodcast verschilt weer van een animatiefilm. Controleer dus of het videoproductiebedrijf de diensten aanbiedt waar je naar op zoek bent.

Het juiste videoproductiebedrijf kiezen:

Belangrijke vragen kun je tijdens een kennismakingsgesprek met een videoproductiebedrijf stellen. Hier zijn enkele voorbeelden van vragen die je kunt stellen om een beter inzicht te krijgen in het bedrijf:

• Kun je wat vertellen over je bedrijf? (team, locatie, geschiedenis)

• Wat is jouw ervaring in de branche?

• Heb je referenties in onze branche?

• Hoe ga je ermee om als ik een week niets meer van me laat horen?

• Wat maakt jouw bedrijf anders dan andere videoproductiebedrijven?

Is ‘van Ei naar Kip’ jouw videoproductiebedrijf?

Eerder in de blog hebben we al even kort bij stil gestaan; ‘van Ei naar Kip’ richt zich vooral op kwaliteit en service. Wij bieden een breed scala aan diensten, zoals podcasts, webinars, evenementtechniek, bedrijfsvideo’s en videocontent. Bovendien hebben we uitgebreide ervaring in vele verschillende branches. We streven naar een langdurige samenwerking en denken graag mee over een concept dat voor langere tijd kan worden ingezet. ‘van Ei naar Kip’ brengt jouw concept effectief in beeld met een gedetailleerd, maar flexibel proces.

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op