Kuiken ei uitkomen broedkast camera film macro agrarisch

Een 1 april grap video laten maken

×
Ga terug naar het overzicht
Videocontent met klanttestimonials en reviews, focus op persoonlijke verhalen en ervaringen van klanten.

Jaarlijks worden de gekste en creatiefste grappen bedacht door grote en mindergrote bedrijven op 1 april. Deze dag geeft de bedrijven de unieke kans om een keer met een grap goed in de bekendheid te komen. Maar hoe zorg je ervoor dat iedereen kan meegenieten van jullie 1 april grap? In deze blog vertellen we je meer over het laten maken van een video voor jullie 1 april grap.

Een goede grap bedenken voor 1 april voor je bedrijf

Met een scheetkussen ga je wellicht geen grote belangstelling krijgen voor jouw 1 april grap video. Maar hoe bedenk je nou een goede grap voor je bedrijf? Dat is per bedrijf verschillend, het belangrijkste is dat de grap past bij jouw bedrijf. Uiteraard mag je iets uitwijken van je standaard tone of voice en communicatie regels maar ga niet een grens over.

De beste tips voor een zakelijke 1 april grap

  1. Zorg ervoor dat je klanten en collega’s niet teleurgesteld kunnen raken nadat ze horen dat het niet waar is wat je hebt vertelt.
  2. Belangrijk is dat je boodschap eigenlijk niet kan, maar dat het mensen aan het denken zet dat het wellicht toch wel kan. Het moet niet te voor de hand liggend zijn dat het een grap is, maar het moet ook niet voor boze klanten gaan zorgen.
  3. Ga geen grenzen over en wees doordacht. Neem een aantal risico’s mee bij het bedenken van de grap. Kwets geen mensen of andere bedrijven. Een knipoog mag natuurlijk wel naar je concurrent.

Als je hulp nodig hebt bij het bedenken van een leuke en unieke 1 april grap denken wij graag mee.

Laat een video maken van jouw 1 april grap

Om een groter bereik te krijgen dan alleen je collega’s of een selectie van je huidige klanten is het belangrijk om je 1 april grap vast te leggen. En makkelijk deelbaar te maken voor andere. Video is de oplossing hiervoor. Wij kunnen zelfs op de dag zelf een montage verzorgen zodat de video op de dag zelf volledig af gemaakt kan worden. Maar ook vooraf kan er al een video gemaakt worden.

Bekende bedrijven en voorbeelden van 1 april grappen

Hieronder hebben we een overzicht van een aantal voorbeelden van 1 april grappen. Deze zijn van bekende bedrijven. Maar ook jij als MKB bedrijf kan goed score met een goede 1 april grap. Wij denken graag met je mee voor een creatieve 1 april grap, neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek!

Waar komt 1 april vandaan?

‘1 april, kikker in je bil, die er nooit meer uit wil’ je kent deze zin ongetwijfeld. Wanneer we het op 1 september zouden vieren zou het lastiger zijn om z’n vergelijkbare zin te maken. Uiteraard is dat niet de reden waarom het op 1 april is. De echte reden waarom we 1 april vieren en waar het vandaan komt is niet helemaal bekend. Er zijn verschillende theorieën die ook per land weer verschillen. In dit artikel nemen we er twee met je door.

Frankrijk ‘poisson d’avril!’

De allereerste keer dat 1 april als ‘grappendag’ is aangemerkt is in 1509 geweest. In die tijd maakten kinderen in Frankrijk van papier een vis. Deze plakte ze stiekem op de rug van een vriendje of vriendinnetje op school. En soms zelfs de juf of de meester. De naam voor deze dag was in het Frans poisson d’avril! Dit betekend in het Nederlands ‘aprilvis’.

Pas 30 jaar later wordt 1 april beschreven in een Nederlands gedicht van Eduard de Dene. In het gedicht probeert een edelman zijn knecht steeds absurde boodschappen te laten halen voor een huwelijksfeest. Elke couplet in het gedicht eindigt met ‘ik ben bang dat je me voor de gek probeert te houden’.

Nederland ‘op 1 april verloor Alva zijn bril’

40 jaar later is volgens vele de echte oorsprong van 1 april in Nederland. Op 1 april in 1572 namen de watergeuzen Den Briel in bezet. Het bekende zinnetje ‘op 1 april verloor Alva zijn bril’. Alva is de Spaanse hertog die tijdens de Tachtigjarige Oorlog het gezag had over Nederland. Het grapje in deze zin is eigenlijk een fout. Want met ‘bril’ wordt Den Briel bedoeld. Voor Alva was dit een complete verassing, dus hij was gefopt door de watergeuzen en sinds dien ‘herdenken’ we deze dag door elkaar te plagen op 1 april.

Bron: https://www.quest.nl/maatschappij/cultuur/a31999954/waarom-grappen-op-1-april/#:~:text=In%20Nederland%20wordt%20de%20inname,Nederland%20tijdens%20de%20Tachtigjarige%20Oorlog.

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op