×
Een boeiende video voor een wervingscampagne die 'Over ons' en 'Werken bij' segmenten combineert, met nadruk op het bedrijfscultuur en openstaande vacatures, gericht op het aantrekken van talentvolle kandidaten in het recruitmentproces

Doeltreffende bedrijfsvlogs

Zakelijke vlogs laten maken

Wil je beginnen met zakelijke vloggen? En professionele bedrijfsvlogs delen met een groot bereik? Wij kunnen je helpen bij de volledige productie van vlogs. Het betreft niet één bedrijfsfilm, maar meerdere losse vaak korte video’s die je onafhankelijk van elkaar kunt plaatsen op sociale media. Zie het als blogberichten, maar dan met video; dat is ook waar de naam vlog (v= video, log = dagboek – in het Engels) vandaan komt.

Offerte aanvragen of neem contact op

icoon laptop grafiek van ei naar kip huisstijl

Video zorgt voor meer omzet
Video’s op je website zorgt voor meer conversie en een hogere vindbaarheid.

icoon van ei naar kip huisstijl Presentator

No-nonsense videoproductiebedrijf
Wij zijn een no-nonsense merk, bij ons spreken daden meer dan woorden.

icoon idee lampje van ei naar kip huisstijl

We zijn flexibel en denken mee
Onze kracht zit in het flexibel meedenken in oplossingen.

icoon filmklapper van ei naar kip huisstijl

Eigen videostudio
Een vlog produceren in onze studio is laagdrempelig en betaalbaar.

Een cameraman in voorbereiding voor een productie, uitgerust met een Steadicam en een gimbal stabilisator, klaar voor het vastleggen van soepele beelden tijdens een livestream evenement

Alles begint bij een plan

Consistentie is belangrijk

Bij vloggen is consistentie belangrijk, dat betekend dat je op een vast moment in de week een vlog plaatst. Soms zelfs meerdere keren per week. Je volgers weten dit en zullen met smart wachten op jouw volgende bedrijfsvlog. Dus als je begint met vloggen pak het dan meteen goed aan en begin bij het maken van een content planning in de vorm van een contentkalender. Dit is een kalender waarop precies staat wat er op welke dag van de week wordt geplaatst. Vaak een aantal maanden vooruit. Het voordeel hiervan is ook, dat je vooruit kan werken met het maken van de content. En bijvoorbeeld in één ochtend tientallen vlogs kan laten maken.

Offerte aanvragen of neem contact op

Een videoeditor geconcentreerd op videoediting in Adobe Premiere Pro, met een duidelijk zichtbare tijdlijn voor animatie en montage, waarbij diverse tools en technieken worden ingezet voor geavanceerde videobewerking en het creëren van visueel aantrekkelijke content

Waarom zou je dat doen?

Waarom vloggen als bedrijf of organisatie?

Het idee van vloggen roept vaak beelden op van tieners die met een camera in selfiemodus hun dagelijks leven vastleggen. Echter, wanneer wij spreken over vlogs, hebben we het specifiek over bedrijfsvlogs. Bedrijfsvlogs zijn voor ons een medium waarin een bedrijf zijn kennis en ontwikkelingen deelt. Bijvoorbeeld: aan welke inspirerende projecten werk je als ondernemer? Wie zijn de nieuwe gezichten binnen je team? Hoe ervaren jouw klanten je diensten of producten? Dit alles kun je laten zien in een wekelijkse vlog van jouw bedrijf.

Offerte aanvragen of neem contact op

Bekijk een voorbeeld van een zakelijke vlog

Bekijk alle cases

Interview productie inpakafdeling cameraman geluidsman industrie

Inspiratie

Waarover kan je vloggen?

Soms is het lastig om een onderwerp te bedenken waarover je kan vloggen. Maar wij denken graag met je mee in het maken van een script en plan voor meerdere maanden. Welke boodschap of thema wil je deze maand onder de aandacht brengen? Wanneer je inspiratie wilt voor vloggen helpen wij je graag, maar we hebben ook een blog geschreven met meer dan 50 onderwerpen voor een zakelijke vlog. Wellicht zit daar iets voor je tussen. Zodra je een aantal onderwerpen hebt gevonden helpen wij jou graag verder bij het maken van de vlogs voor jouw bedrijf.

Offerte aanvragen of neem contact op

Praktische informatie voor een bedrijfsvlog

Hoelang moet een bedrijfsvlog duren?

Houd rekening met gemiddeld 10 minuten per vlog. Maar, liever 5 minuten goede content dan 10 minuten waarvan 5 minuten goed is en 5 minuten opvulling. Eventueel kun je van de lange vlog een korte trailer laten maken van maximaal 1 minuut die je kunt plaatsen in je stories op sociale media.

Hoe houd je je vlog interessant?

Wanneer je in je vlog meerdere onderwerpen behandelt of meerdere mensen aan het woord laat, maakt dit je vlog dynamischer en interessanter. Ook kunnen wij in de montage zorgen dat je vlog spannend genoeg blijft om naar te kijken.

Wat zijn de kosten van zakelijk vloggen?

Wanneer je de opnames, productie en de montage aan ons uitbesteedt, kun je uitgaan van onderstaande prijsindicatie.

De kosten voor een zakelijke vlog variëren vanaf 150 tot 5.000 euro per video. Een aantal factoren speelt mee: hoelang zijn we bezig met de opnames? Hoeveel video’s wil je per jaar? En hoe omvangrijk is de montage? Is er ondertiteling of een voice-over nodig? Wanneer je een precieze prijs wilt, maken wij graag vrijblijvend een offerte.

Voor- en nadelen van bedrijfsvlogs

Er is een aantal voor- en nadelen aan zakelijk vloggen. Wij hebben de meest relevante in een overzicht verwerkt. Op basis van dit overzicht kun je zelf kiezen of dit echt wat voor jouw bedrijf is.

Voordelen van zakelijk vloggen

  • Je wordt structureel zichtbaar bij je doelgroep;
  • Het onderscheidt je van de concurrent;
  • Je wordt beter gevonden in de zoekmachines;
  • Grotere afname van video’s maakt het zeer betaalbaar.

Nadelen van zakelijk vloggen

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan het maken van bedrijfsvlogs, maar deze zijn gemakkelijk op te lossen. Het beste is om het structureel te doen, maar dit kan als een verplichting gaan voelen, waardoor je niet meer spontaan overkomt. Daarom raden wij aan om in batches te werken. We nemen op een draaidag meerdere video’s op en werken zo vooruit.

Ook kost het tijd; wij kunnen de volledige productie uit handen nemen, zodat je als ondernemer alleen nog maar voor de camera hoeft te staan. Gemiddeld kunnen we op een halve draaidag zo’n acht vlogs opnemen van maximaal 10 minuten. Daarbij hebben we vaak nog een halve draaidag nodig om sfeeropnames te maken.

Wat klanten over ons zeggen

 

Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op