×
interview studio instructie video camera filmset achter de schermen tiktok videocontent

Laat zien wie jij echt bent

Pitch video laten maken

Een pitch video: Jezelf of je bedrijf van je beste kant laten zien is natuurlijk het allerbelangrijkste wat er bestaat. Of kennis delen? Of vertellen over je ervaringen? Dit zijn allerlei belangrijke elementen die jou en jouw bedrijf een identiteit geven. Het zorgt ervoor dat jouw doelgroep jou zal onthouden en je dus niet zullen vergeten! Wat wil je nog meer?

Eén van de beste manieren waarop jij deze informatie kunt overbrengen op een zo menselijk mogelijke manier, waar jij met verbale en non-verbale communicatie te zien en te horen bent is natuurlijk video.

Offerte aanvragen of neem contact op

icoon van ei naar kip huisstijl Regisseur stoel film regie

Al meer dan 10 jaar ervaring
Meer dan 10 jaar ervaring met het produceren van videocontent en bedrijfsfilms.

icoon studio kleedkamer van ei naar kip huisstijl

Eigen filmstudio
Een pitchvideo opnemen in onze studio is laagdrempelig en betaalbaar.

icoon van ei naar kip huisstijl Presentator

No-nonsense videoproductiebedrijf
Wij zijn een no-nonsense merk, bij ons spreken daden meer dan woorden.

icoon laptop grafiek van ei naar kip huisstijl

Video zorgt voor meer omzet
Video’s op je website zorgt voor meer conversie en een hogere vindbaarheid.

spreker voor de camera instructievideo opname filmset

Een elevator pitch voor de camera

Wat is een pitch video?

Een pitch video is eigenlijk niets meer dan een korte video van maximaal drie minuten, vaak zelfs rond de één minuut, het kan dus ook wel vergeleken worden met een korte vlog. Zo spannend klinkt het dus niet, maar een doeltreffende pitch video is zeker wel heel krachtig!

Een pitch video kun je voor allerlei verschillende doeleinden gebruiken. Bijvoorbeeld om iets over jezelf te vertellen, zoals bijvoorbeeld een video sollicitatie of een verlengde elevator pitch. Maar ook voor het delen van informatie of het vertellen van jouw ervaringen. Ben je ergens een expert in en wil je mensen helpen? Of heb je iets heel leuks meegemaakt waar je graag anderen over wilt vertellen? Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er een pitch video over maken! Er zijn namelijk ontzettend veel onderwerpen om een korte video over te maken.

Offerte aanvragen of neem contact op

coach spreker vlog videocontent

Dat wekt vertrouwen

Zoals je echt bent

In een pitchvideo ziet de kijker wie jij echt bent. Ze zien jou bijvoorbeeld lachen, serieus kijken maar ook welke gebaren jij maakt en welke houding jij aanhoudt. Hier komt al een heleboel informatie vrij over wie jij bent en wat je te vertellen hebt. Iets wat niet kan met simpelweg alleen artikelen of blogs schrijven. Dus is een pitch video dé perfecte aanvulling op jouw content marketing strategie.

Offerte aanvragen of neem contact op

Bekijk hier een voorbeeld van een pitchvideo

Bekijk alle cases

Promotievideo voor een stichting die een goed doel ondersteunt, nadruk op non-profit activiteiten en de impact van hun werk

Meer voor minder

Werken in batches

Wij houden van efficiënt werken bij het laten maken van pitchvideo’s is het mogelijk om meerdere video’s op één dag op te nemen. Gemiddeld kunnen wij z’n 10 á 15 korte video’s opnemen in twee uur opname tijd.

Offerte aanvragen of neem contact op

publieke communicatie informatief professioneel opname uitzending heldere boodschap lokale overheid visueel verslag storytelling openbaar bestuur camerawerk

Ik ben even de tekst kwijt

Een pitchvideo met autocue

Een papiertje naast de camera is helaas geen optie omdat je dan altijd net even langs de camera kijkt.

Indien je het lastig vindt om teksten te onthouden kan het handig zijn om een autocue te gebruiken. Een autocue is een projectie van de tekst die je wilt zeggen op de lens van de camera. Hierdoor kun je recht de camera in kijken en tegelijkertijd de tekst oplezen. Wij hebben een autocue die we kunnen instellen op de juiste snelheid voor jou.

Offerte aanvragen of neem contact op

Waarom een pitch video laten maken?

Dan natuurlijk de hamvraag, nu duidelijk is wat een pitch video precies is: waarom een pitch video laten maken? Of beter: Wat zijn de voordelen van een pitch video en wat is de meerwaarde ervan voor jou en jouw bedrijf?

  • Een pitch video is krachtig – doordat het niet te lang is, houd je de aandacht van de kijker lang genoeg dat zij niet afdwalen tijdens de video of wegklikken;
  • Een pitch video trekt de aandacht – er zit natuurlijk een hele gedachte achter het maken van een pitch video, je doet het niet zomaar ergens over. Dus als je begint, begin je sterk. Zowel op beeld als met je boodschap. Zo trek je de interesse van potentiële kijkers aan (of misschien wel potentiële leads of kopers?)
  • Het geeft een gezicht aan jouw merk – door jezelf (of een collega) neer te zetten, geef je een beeld weer van de mensen die bij het bedrijf werken. Wat voor mensen dit zijn, wat zij dragen, hoe zij zich uiten en wat het bedrijf te vertellen heeft. Dit schept een band en vertrouwen!
  • Je kunt er super creatief mee zijn – denk bijvoorbeeld aan een goeie grap of mop in het script, of door te spelen met alle geluidseffecten die er wel niet beschikbaar zijn. Of leuke animaties en montagetrucs. De mogelijkheden zijn eindeloos!
  • Een pitch video is op meerdere plekken te gebruiken – natuurlijk kun je het laten staan op je intranet of op je YouTube-kanaal. Maar er zijn veel meer mogelijkheden! Embed bij je blogs van je website, gebruik het op social media (of zelfs een social media-campagne) of gebruik het in je PowerPoint-presentatie tijdens verkoopgesprekken.

Vijf enorm grote voordelen en er zijn er natuurlijk nog veel meer te noemen. Dit hangt allemaal af van wat jij gaat vertolken en welke doelgroep je wilt bereiken. Daarbij niet weg te laten, welk doel je natuurlijk hebt met je pitch video! Is het je naamsbekendheid vergroten? Wil je uitleg geven over je product? Of ben je op zoek naar een vette nieuwe baan? Drie compleet verschillende pitch video’s met elk een verschillend doel. Het succes achter de pitch video dat ben jij. En wij helpen daar bij ;-).

Hoe maak je een goede pitch video?

Voor de camera pitchen is makkelijker gezegd dan gedaan. Eventjes voor de camera kruipen en je verhaal vertellen zonder duidelijk plan of script gaat niet zorgen voor de resultaten waar jij naar op zoek bent. En dus moet een pitch video goed voorbereid worden.

Een pitch video voorbereiden doe je het beste met een videoproductie bedrijf, zoals wij van van Ei naar Kip. Een videoproductie bedrijf weet precies wat wel en niet werkt op video, kan met je meedenken over wat je wilt vertellen en wat de mogelijkheden zijn. Het heeft natuurlijk geen enkele zin om een idee op tafel te leggen wat nauwelijks mogelijk is, of wat op video simpelweg niet aan te raden is. Denk er dus goed over na wanneer je aan het voorbereidingsproces begint.

Natuurlijk zijn er ook een paar ‘gouden regels’ wanneer het gaat om het maken van een pitch video, die we ongetwijfeld met je moeten delen:

  • Houd het kort – blijf niet te lang over één stuk doorgaan. Die drie minuten zijn voorbij voordat je het door hebt.
  • Stap in de schoenen van jouw gewenste kijker – je kunt er niet blindelings vanuit gaan dat jouw kijker alles weet: Wie jij bent, wat je doet en waarom je doet wat je doet. En natuurlijk hoe jouw product of service de kijker helpt. Want als ze er niks aan hebben, of ze snappen niet wie je bent en wat je doet, waarom zouden ze dan jouw video afkijken? Of een aankoop doen?
  • Laat afbeeldingen of grafieken zien – het beste is om niet zomaar je verhaal te vertellen met je handen, maar om ook echt de kracht van video te benutten. Je kunt namelijk simpelweg visuele onderdelen gebruiken van video om jouw verhaal kracht bij te zetten.
  • Een geweldige opening – hoe pak je de aandacht van de bezoeker en hoe houd je deze vast? Met een geweldige opening natuurlijk! Deze kan absoluut niet ontbreken. Gebruik humor of bijvoorbeeld een korte anekdote. En wees creatief! Heb je hulp nodig? Wij denken graag creatief me je mee.

Deze tips zijn ook ontzettend handig om in je achterhoofd te houden wanneer je zelf wilt beginnen met het maken van video content.

Een pitch video laten maken door van Ei naar Kip

Een duidelijk verhaal dus. Pitch video’s, daar kom je niet omheen. De voordelen zijn enorm en het is op zoveel manieren in te zetten. Om tot een goede pitch video te komen heb je echter wel een goed team nodig, met de juiste apparatuur en kennis én een goed plan. Laat je daarvoor nu op de juiste plek voor zijn bij van Ei naar Kip!

van Ei naar Kip is gespecialiseerd in het ondersteunen van bedrijven door het creëren van uitdagende visuele video content. Met de video pakketten die zij aanbieden en de goede camera’s, lampen, microfoons en editing software schieten zij ook voor jou de beste pitch video.

Vandaag nog pitch video’s toevoegen aan jouw content strategie? Eén pitch video per maand? Of elke twee weken een pitch video? Of toch liever elke week een pitch video? Het kan allemaal! Ook voor pakketten op maat zijn wij beschikbaar. Bekijk dus snel onze verschillende video pakketten of neem direct contact met ons op!

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op