Tips voor een goede Kerstvideo

kerstgroet video tips

Ho, ho, ho, dit jaar ga jij echt scoren met een unieke Kerstvideo. In deze blog geven we een paar leuke tips, met deze tips voor jouw Kerstboodschap zorg je ervoor dat jouw netwerk je niet snel vergeet. Lees snel hieronder alle tips, meer tips? Neem vrijblijvend met ons contact op.

Wat is een Kerstgroet video?

Een Kerstgroet video is een Kerstboodschap in een videovorm. Deze boodschap kan een grappig verhaal bevatten, een samenvatting van het afgelopen jaar of het bekend maken van je nieuwe plannen voor het volgende jaar. Als ondernemer is Kerst de tijd om je klanten te bedanken. Naast wellicht de echte Kerstpakketten of relatiegeschenken kun je met een goede Kerstvideo ook online veel bereiken. Het is een mooie toevoeging aan je jaarlijkse bedankronde. Wanneer je de video van de Kerstgroet namelijk online plaatst bereik je hier een groot netwerk mee.

Bereik een groot netwerk met jouw video

We kennen allemaal we de jaarlijkse reclames en grappige video’s die doorgestuurd worden op onder andere Whats App. Veel van deze video’s zijn gemaakt door bedrijven, en hoe gaaf is het als jouw Kerstvideo dit jaar ook viraal of viral gaat? Dat is heel gaaf en daar helpen wij je als videoproductie bedrijf graag bij. Naast de technische uitvoering denken wij ook inhoudelijk mee. In deze blog delen we graag een aantal handige tips voor het maken van een goede Kerstvideo.

10 tips voor een goede Kerstvideo

 1. Wees authentiek en persoonlijk
  Jouw klanten kennen je en zien direct wanneer jij jezelf niet bent. Bij een goede oprechte boodschap is het belangrijk om jezelf te zijn. Wees dus authentiek en persoonlijk, precies zoals jij bent als persoon en als bedrijf zijnde. 
 2. Kort en krachtig
  Tijd kost geld, wees daarom ook zuinig met de tijd van jouw klanten. Houd het kort en krachtig en maak de video niet te lang. Maak de video niet langer dan nodig en vul de video niet onnodig op om maar die 2 minuten te halen.
 3. Kijk goed in de lens
  Bij het overbrengen van een persoonlijke boodschap naar je relaties is het belangrijk om echt recht in de lens te kijken. Je kijkt de kijker dan recht in zijn/haar over en je boodschap zal dan het beste binnen komen.
 4. Denk na over je kleiding keuze
  ‘Kleren maken de man of vrouw’ is een bekend spreekwoord. Denk goed na over kleding en zorg ook dat deze past in de achtergrond en locatie. Een mooi pak of een schitterende Kerstjurk is natuurlijk altijd goed. Meer tips over kleding? Ga naar onze pagina speciaal met kledingtips voor filmopnames
 5. Een sterk verhaal
  Met een goed verhaal sta je al direct 10-0 voor. Denk daarom na over de inhoud van jouw Kerstvideo. Misschien wil je wel je plannen van volgend jaar bekend maken?
 6. Gebruik geen lastige of lange zinnen
  Houdt er bij het schrijven van het script rekening mee dat je niet te lange of lastige zinnen maakt. Deze zijn voor de camera lastig uit te spreken en zijn voor de kijker lastig te verwerken.
 7. Humor en emotie 
  Een echt goede Kerstvideo valt of staat met de humor en de emotie die erin is gebruikt. Je mag best wel een tranentrekker van het lachen maken of mensen raken met een goed verhaal. Kijk eens naar de TV reclames van grote supermarkten afgelopen jaren en laat je inspireren.
 8. Bepaal de locatie
  Je hebt wellicht na al deze tips al veel ideeën op gedaan voor je video. Maar vergeet niet om ook na te denken over de locatie. Dit hoeft natuurlijk niet standaard op kantoor te zijn naast de Kerstboom. Maar kan ook in een besneeuwd gebied of in een bos met Dennenbomen. Het is wel belangrijk dat je locatie past bij de boodschap en jouw bedrijf.
 9. Medewerkers
  Vergeet je medewerkers niet in de Kerstgroet video, naast dat je ze ook kan bedanken met een video. Is het ook leuk als zij een woordje doen richting de klant. Zij hebben immers ook contact met de klant.
 10. Geniet er zelf vooral van!
  Spontaniteit is belangrijk zeker in een leuke video, hieronder zie je een aantal voorbeelden. En daar zie je aan iedereen dat ze het zelf ook echt leuk vonden om te doen. Past een Kerstgroet via een video niet bij jou als persoon of bedrijf? Doe het dan ook niet. Als je er blij van wordt, doe het dan juist wel! 🙂 

Nog meer tips voor je zakelijke videocontent? Lees ook onze blog met 55 onderwerpen voor je zakelijk vlog. Of tips over de juiste kleding keuze voor het maken van een video? Lees dan deze blog met de beste kledingtips voor jouw bedrijfsfilm.

Voorbeelden van een Kerstvideo

In de afgelopen jaren hebben wij verschillende Kerstvideo’s mogen maken. Hieronder zie je een voorbeeld van verschillende Kerstboodschappen op video van bedrijven.

Hulp nodig bij het maken van de Kerstvideo?

Wij zijn een veelzijdig videoproductie bedrijf en hebben veel ervaring in verschillende branches. Creatief meedenken is een van onze kernwaardes. Wil je hulp bij het maken van de grappigste Kerstvideo van dit jaar? Dan denken wij graag mee zowel in de voorbereidingen als de technische uitvoering van de video. Neem vrijblijvend met ons contact op voor meer informatie.

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.