×
Infrastructuur van treinen in de publieke sector van de provincie, NS trein vastgelegd op camera met videocontent

‘Klein detail, groot effect’

Video voor de publieke sector

In een wereld waar digitale communicatie niet meer weg te denken is, speelt videocontent een steeds prominentere rol. Niet alleen in de commerciële sector, maar ook in de publieke sector wordt de waarde van doeltreffende video’s erkend. Van gemeenten tot zorginstellingen, de behoefte aan kwalitatieve en doordachte videocontent groeit. Maar wat maakt video zo effectief en hoe kan de publieke sector hiervan profiteren?

Offerte aanvragen of neem contact op

icoon cameraman van ei naar kip huisstijl

Wij maken niet alleen de video
Wij adviseren zoals wij ook zelf geadviseerd willen worden.

icoon draaiboek film communicatie van ei naar kip huisstijl

Zorgvuldige communicatie
Met duidelijke draaiboeken en planningen dragen wij zorg voor de communicatie.

icoon idee lampje van ei naar kip huisstijl

We zijn flexibel en denken mee
Onze kracht zit in het flexibel meedenken in oplossingen.

icoon van ei naar kip huisstijl Presentator

No-nonsense videoproductiebedrijf
Wij zijn een no-nonsense merk, bij ons spreken daden meer dan woorden.

markt dorp evenement publieke sector overheid camera geluidsman professionele registratie sfeervolle verslaggeving lokale gemeenschap

Bereik meer met doeltreffende videocontent

Waarom investeren in videocontent?

Goede videocontent kan een krachtig communicatie instrument zijn voor de publieke sector. Met video kun je op een heldere en dynamische manier communiceren met jouw publiek en kan het bijdragen aan het behalen van jullie strategische doelen. Het creëren van effectieve videocontent vereist echter een balans tussen creativiteit en zorgvuldige planning, met aandacht voor de wensen, budgetten en verwachtingen van de doelgroep.

Offerte aanvragen of neem contact op

overheid publieke sector gemeente provincie kanaal camera videocontent informatieve uitzendingen lokale verhalen gemeenschapsbetrokkenheid heldere communicatie

‘Beelden zeggen meer dan duizend woorden’

Heldere communicatie voor iedereen

Complex vakjargon en technische termen kunnen soms niet vermeden worden, maar het is cruciaal deze termen uit te leggen zodat de video’s begrijpelijk zijn voor een bredere doelgroep. Voor sommige publieke sector organisaties is het verplicht om content te maken wat voldoet aan de WCAG richtlijnen. Ondertiteling, audio beschrijving en transcriptie zijn hiervan een aantal punten waaraan een video moet voldoen. Wij produceren onze videocontent voor overheid- en publiekorganisaties volgens deze WCAG richtlijnen.

Offerte aanvragen of neem contact op

Bekijk hier een voorbeeld van een bedrijfsvideo

Bekijk alle cases

Landschap natuur bosbeheer videocontent publieke sector

Goede voorbereiding is het halve werk

Het belang van zorgvuldige planning

Een doordachte aanpak is cruciaal, zeker als het gaat om de publieke sector waar transparantie en betrouwbaarheid essentieel zijn. Van het initiële concept tot de uitvoering, elk detail telt. Het is belangrijk om een boodschap zorgvuldig te plannen en de doelgroep goed te begrijpen. Dit vraagt om een proces dat tot in detail is uitgedacht, maar flexibel genoeg is om ruimte te bieden voor creativiteit en spontaniteit.

Offerte aanvragen of neem contact op

overheid publieke sector gemeente provincie stad camera visuele storytelling gemeenschapsfocus dynamische opnames lokale inzichten

Van video tot live webinar

Diverse videoformats

De publieke sector heeft te maken met verschillende doelgroepen en belanghebbenden. Daarom is een flexibele benadering van videocontent noodzakelijk. Van informatieve webinars tot interactieve social media videocampagnes, de mogelijkheden zijn eindeloos. Zo kan een gemeente bijvoorbeeld een serie korte video’s maken om bewoners te informeren over een nieuwe milieumaatregels, terwijl een zorginstelling een gedetailleerde instructievideo kan produceren voor nieuw zorgpersoneel.

Offerte aanvragen of neem contact op

Wat klanten over ons zeggen

 

Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op