Kuiken ei uitkomen broedkast camera film macro agrarisch

Tips voor een goede kerstvideo

×
Ga terug naar het overzicht
opnames kerst koor muziek videoclip muziekvideoclip camera studio entertainment feestelijke sfeer harmonieuze melodieën professionele productie sfeervolle beelden

Ho, ho, ho! Dit jaar ga jij echt scoren met een unieke kerstvideo. In deze blog geven we een paar leuke tips. Met deze aanwijzingen zorg je ervoor dat jouw netwerk deze unieke kerstboodschap niet snel vergeet. Lees snel hieronder alle ideeën. Meer tips? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wat is een kerstgroetvideo?

Een kerstgroetvideo is een kerstboodschap in videovorm. Deze boodschap kan een grappig verhaal bevatten, een samenvatting van het afgelopen jaar of het bekendmaken van je nieuwe plannen voor het volgende jaar. Als ondernemer is kerst de tijd om je klanten te bedanken. Naast wellicht de echte kerstpakketten of relatiegeschenken kun je met een goede kerstvideo ook online veel bereiken. Het is een mooie toevoeging aan je jaarlijkse bedankronde. Wanneer je de video van de kerstgroet online plaatst, bereik je hier een groter netwerk mee.

Bereik een groter netwerk met jouw video

We kennen allemaal wel de jaarlijkse reclames en grappige video’s die doorgestuurd worden op onder andere WhatsApp. Veel van deze video’s zijn gemaakt door bedrijven, en hoe gaaf is het als jouw kerstvideo dit jaar ook viraal (of viral) gaat? Dat is heel gaaf en daar helpen wij je als videoproductiebedrijf graag bij. Naast de technische uitvoering denken wij ook inhoudelijk mee. In deze blog delen we graag een aantal handige tips voor het maken van een goede kerstvideo.

10 tips voor een goede kerstvideo

 1. Wees authentiek en persoonlijk
  Jouw klanten kennen je en zien direct wanneer jij jezelf niet bent. Een voorwaarde voor een oprechte boodschap is dat jij jezelf bent. Wees dus authentiek en persoonlijk, precies zoals jij bent als persoon en als bedrijf. 
 2. Kort en krachtig
  Tijd kost geld; wees daarom ook zuinig met de tijd van jouw klanten. Houd het kort en krachtig en maak de video niet te lang. Maak de video niet langer dan nodig en vul de video niet onnodig op om maar die 2 minuten te halen.
 3. Kijk goed in de lens
  Bij het overbrengen van een persoonlijke boodschap naar je relaties is het belangrijk om recht in de lens te kijken. Je kijkt de kijker dan recht in zijn/haar ogen en je boodschap zal dan het beste binnenkomen.
 4. Denk na over je kledingkeuze
  ‘Kleren maken de man’ (of vrouw) is een bekend spreekwoord. Denk goed na over kleding en zorg ook dat deze past in de achtergrond en locatie. Een mooi pak of een schitterende kerstjurk is natuurlijk altijd goed. Meer tips over kleding? Ga naar onze pagina met kledingtips voor filmopnames
 5. Een sterk verhaal
  Met een goed verhaal sta je al direct 10-0 voor. Denk daarom na over de inhoud van jouw kerstvideo. Misschien wil je wel je plannen van volgend jaar bekendmaken?
 6. Gebruik geen lastige of lange zinnen
  Houd er bij het schrijven van het script rekening mee dat je niet te lange of lastige zinnen maakt. Deze zijn voor de camera moeilijk uit te spreken en zijn voor de kijker niet eenvoudig om te verwerken.
 7. Humor en emotie 
  Een goede kerstvideo valt of staat met de humor en de emotie die erin zijn gebruikt. Je mag best wel een tranentrekker aan het lachen maken of mensen raken met een goed verhaal. Kijk eens naar de tv-reclames van grote supermarkten afgelopen jaren en laat je inspireren.
 8. Bepaal de locatie
  Je hebt wellicht na al deze tips al veel ideeën opgedaan voor je video, maar vergeet niet om ook na te denken over de locatie. Dit hoeft natuurlijk niet standaard op kantoor te zijn naast de kerstboom. Denk bijvoorbeeld aan een besneeuwd gebied of een bos met dennenbomen. Het is wel belangrijk dat je locatie past bij de boodschap en jouw bedrijf.
 9. Medewerkers
  Vergeet je medewerkers niet bij de kerstgroetvideo te betrekken. Je kunt je personeel bedanken in de video, maar het is ook leuk als zij een woordje richting de klant doen. Zij hebben immers ook contact met de klant.
 10. Geniet er zelf vooral van!
  Spontaniteit is in een leuke video zeker belangrijk. Hieronder zie je een aantal voorbeelden. Daaraan zie je dat iedereen het zelf ook echt leuk vond om te doen. Past een kerstgroet via een video niet bij jou als persoon of bedrijf? Doe het dan ook niet. Als je er blij van wordt, doe het dan juist wel!

Nog meer tips voor je zakelijke videocontent? Lees ook onze blog met 55 onderwerpen voor je zakelijk vlog. Of tips over de juiste kledingkeuze tijdens de opname van een video? Lees dan deze blog met de beste kledingtips voor jouw bedrijfsfilm.

Voorbeelden van een kerstvideo

In de afgelopen jaren hebben wij verschillende kerstvideo’s mogen maken. Hieronder zie je een impressie van verschillende kerstboodschappen op video – van bedrijven, voor klanten.

Hulp nodig bij het maken van de kerstvideo?

Wij zijn een veelzijdig videoproductiebedrijf en hebben veel ervaring in verschillende branches. Creatief meedenken is een van onze kernwaarden. Wil je hulp bij het maken van de grappigste kerstvideo van het jaar? Dan denken wij graag mee, zowel in de voorbereidingen als de technische uitvoering van de video. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Ga terug naar het overzicht

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op