×

2e Beste film van 48 Hour Film project Arnhem 2022

A ticket to trouble

“Als producent en cameraman van deze film wil ik mijn gehele team ontzettend bedanken voor hun inzet. Een groot deel van het team had nog nooit met elkaar samen gewerkt, zelfs niet eens een 48hours mee gemaakt. Maar wat hebben we een toffe film gemaakt. Mijn dank is groot naar het gehele team. Het maken van een film kun je vergelijken met een ketting, wanneer er een schakel ontbreekt is de ketting gebroken. Hoe groot of klein je rol ook was, je was onmisbaar voor dit resultaat. Dank aan iedereen die heeft meegeholpen.” – Kevin Ike – 15 mei 2022

Veel kijk plezier!

Prijzenuitreiking bij het 48 Hours filmfestival 2022, prijzen voor 'A Ticket to Trouble'

48 Hour Film project Arnhem 2022

Prijzen

Best Acting in a Supporting rol
Luuk Mellema

Best Editing
Joeri Broers, Koen Jolink, Rosalie Rietveld en Kevin Ike

Best Directing
Pim Vogels

Best use of Line
Pim Vogels

Best use of Prop
Pim Vogels en Kevin Ike

Bekijk hier de korte speelfilm

Genomineerd 

Nominatie Best Acting Leading Role
Zoë van der Velde

Nominatie Best Graphic Design
Koen Jolink en Kevin Ike

Nominatie Best Musical Score
Robert Lanting en Felicia Catharina

Nominatie Best Writing
Pim Vogels

Crew en cast

Project details

Productie: van Ei naar Kip

Cast: Luuk MellemaZoë van der Velde, Jan Vink
Regie en script: 
Pim Vogels

Cinematography: 
Kevin Ike
Editing: 
Joeri Broers, Kevin IkeKoen JolinkRosalie Rietveld
Best boy: Mark Osinga
Boom operator: Vincent van de Ree

Muziek: Robert Lanting
Vocals: Felicia Catharina

MUAH: Ria Kooijman

Gemaakt voor: 48hour film project Arnhem 2022
Genre: Actie
Personage: Nicky (klusjespersoon)
Zin: In dat geval, mag je nog een nachtje blijven.
Prop: 
Concert kaartje
Jaar: 2022
Lengte: 5 minuten


Bekijk alle credtis op IMDB

Dagboek

Vrijdag 29 april 2022

Om 19:00 hebben we de loodjes getrokken en hebben we de informatie direct door gestuurd naar Zoë, Joeri en Pim. Zij zijn een brainstorm gestart en later kwamen daar Rosalie en Kevin nog bij. Zij waren bij de Kick-Off in Arnhem.

Om circa 23:00 was het script grotendeels klaar en hebben we een prop en kleding lijst gemaakt voor de gehele crew. Pim en Kevin hebben tot circa 00:30 nog een shotlist gemaakt en waar nodig waren de meeste sets al voorbereid.

Zaterdag 30 april 2022

Om circa 5:00 ging de wekker en werd de MUAH Ria opgehaald in Almere. Kevin heeft s’ morgens de tickets en de posters voor het ‘concert’ gemaakt.

Omstreeks 10 uur zijn we begonnen met draaien. Rond 16:00 waren we klaar met alle dag scenes. We hebben toen daarna, omwille van de tijd, nog een aantal avond scenes gedraaid. Door gebruik te hebben gemaakt van zwarte doeken hebben we zo veel als mogelijk opname plekken donker gemaakt.

Halverwege de dag tijdens de aanrijd scene is de camera ook defect geraakt. Gelukkig konden we redelijk snel een zelfde camera regelen via een video collega.

In de tussentijd is er al een selectie gemaakt van de beelden door Joeri. Na het avondeten rond 20:00 zijn we weer verder gegaan met de opnames buiten. Om ca. 22:00 zijn we gewrapt.

We hebben toen een korte break gehad en rond 02:00 was de edit lock klaar.

Zondag 1 mei 2022

Om 07:00 ging de wekker en zijn we begonnen met het afwerken van de film en het ontwerpen van poster, welke gemaakt is door Koen.

Om een uur of 15:00 was er op de muziek en paar kleine details na de volledige film klaar. Uiteindelijk is de film om 19:10 ingeleverd. Circa 20 minuten voor tijd.

Overige informatie

Logline

De stoere Zoë loopt een kaartje voor haar favoriete artiest mis, maar dit is niet iets wat ze accepteert.

Over de opnames

De opnames zijn gemaakt bij Flexxin in Veenendaal, tevens is dit ook het kantoor van van Ei naar Kip. De film is gemaakt in 48 uur tijd inclusief het maken van het script, de opnames, de muziek, de montage en de filmposter.

Speciale dank aan

Wouter van Gerstel, Indra van ‘t Hooft, Arthur Ike, André Spaander, Charlotte Timmer, Daniel van Binsbergen, Erik van den Berg, Gerard de Graaff, Jordi IJzerman, Michel van Zeist, Patrick Middelkoop, Sander van Gent

Dank aan

AR Video, Countmedia, Creativideos, Spaander Productions

Sponsoren

Pinolo, Mango’s Cantina y Bar en Flexxin

Wat klanten over ons zeggen

 

Lars Bloemheuvel
Lars Bloemheuvel
2023-09-04
Fijne ervaring gehad met van Ei naar Kip. Snelle service en een nette prijs voor het digitaliseren van enkele 8mm tapes.
Annet Dankelman
Annet Dankelman
2023-08-15
van Ei naar Kip heeft 'Een schooldag op het CLV’ perfect in beeld gebracht. De opnamedag verliep prima en alles werd uit de kast gehaald om een goed eindresultaat af te kunnen leveren. Met het opzetten van het script zijn we vakkundig begeleid, zodat we van te voren een duidelijk script hadden liggen.
Henk en Miriam Otte
Henk en Miriam Otte
2023-08-14
van Ei naar Kip is een team vakmensen waar ik diverse malen met plezier mee heb samengewerkt. Voor mij als docent hebben ze verschillende inhoudelijke producties gedaan samen met leerlingen van het CLV. Naast dat Kevin een uitstekende cameraman is, kan hij desgevraagd ook meedenken op het gebied van regie en vormgeving. Het team is bijzonder goed in staat om de wens van de klant om te zetten in een degelijk eindproduct. Van harte aanbevolen!
Robine de Graaf
Robine de Graaf
2023-08-10
Ik heb Kevin Ike leren kennen als een gedreven en ervaren professional in de wereld van video. Tijdens de samenwerking met Dura Vermeer aan een videoreeks heeft hij meegedacht over het creatieve concept en heeft hij het script en videomontage verzorgd. Kevin is kritisch en nauwkeurig, zonder losse eindjes. Wij waren dan ook erg blij met het eindresultaat en gaan zeker in de toekomst weer met Van Ei Naar Kip aan nieuwe projecten werken.
Bart van den Belt
Bart van den Belt
2023-08-03
Het team is een absolute professioneel. Bevlogen en enthousiast. Ze komen met ideeën die we zelf nog niet hadden bedacht en werkt ze tot in de puntjes uit. Aanrader om mee te werken!
Huiting Uitvaartverzorging
Huiting Uitvaartverzorging
2023-07-27
Kevin Ike van van Ei naar Kip heeft voor ons, Huiting Uitvaartverzorging, een promotiefilm gemaakt en een korte film voor in de bioscoop. Top samenwerking en een geweldig resultaat!
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
Wouter Kleinsman No-Nonsense Coach
2023-07-03
Mijn senwerking met van Ei naar Kip is fantastisch. Ik werk al geruime tijd met hen samen en heb al meer dan 14 verschillende video’s gemaakt. De kwaliteit van Ei naar Kip is geweldig en ze denken ook strategisch met je mee zodat je het optimale uit je video gaat halen. Kortom: Voor bedrijven die serieus willen investeren in een zeer professionele videoproductie, is 'van Ei naar Kip' een perfecte keuze.
Rianne van Beek
Rianne van Beek
2023-04-19
Goede kwaliteit digitalisering van videobanden!
Audrey van den Berg
Audrey van den Berg
2023-03-15
Leuk team, denken mee en weten wat ze doen. Super flexibel, oplossingsgericht en snel.
Het team van Van Ei naar Kip glimlachend in beeld

‘Klein detail, groot effect’

Over van Ei naar Kip

Wij zijn niet het videoproductiebedrijf dat alleen video’s maakt. Wat wij nog meer doen? Wij denken mee met onze opdrachtgevers en vertellen jouw verhaal door middel van video, precies zoals jij het in je hoofd hebt. Wij produceren video’s die meehelpen doelen te realiseren. Wij helpen je graag met onze unieke aanpak voor het maken van bedrijfsfilms, videocontent, webinars en podcasts. Dit alles doen wij met een tot in detail uitgedacht, maar flexibel productieplan.

Offerte aanvragen of neem contact op