Zelf beginnen met videocontent

picture-smartphone-elephants-woman-88476

Je bent beginnend ondernemer en hoort van iedereen om je heen dat ze bezig zijn met online videocontent. Maar je hebt hier zelf helaas nog niet alle budgetten voor om dit uit te besteden. Waarom begin je dan niet eerst zelf? Je kan al met een telefoon interessante video’s maken. Wanneer je de montage hiervan uitbesteedt, ziet het er toch in de meeste gevallen goed genoeg uit. We geven hieronder een aantal tips om zelf te beginnen met video’s.

Moet ik het wel willen, zelf videocontent maken?

Heel eerlijk: het is natuurlijk het beste om dit uit te besteden aan mensen die hierin zijn gespecialiseerd, zoals van Ei naar Kip. Grote bedrijven en MKB-bedrijven hebben vaak een marketingbudget. Hiermee kunnen zij het maken van video’s uitbesteden. Voor die situaties adviseren wij zeker niet om de opnames zelf te maken. Voor kleine bedrijven en zzp’ers die net zijn begonnen en nog niet de budgetten hebben, is het zelf filmen zeker een oplossing. 

Hoe begin je met het maken van eigen video’s?

Wil je beginnen met videocontent, maar weet je nog niet precies wat het kan opleveren? En wil je niet direct beginnen met professionele opnames? Probeer het eens zelf, gewoon met je telefoon! Kun je de montage niet zelf? Dan helpen wij graag! Wij kunnen de zelf opgenomen video’s bewerken op een professionele manier. Door zelf te beginnen met video, ervaar je wat de toegevoegde waarde voor je kan zijn. Hanno Nieuwenhuis deed dit. Wij hebben hem geholpen met advies, de montage en een animatie in zijn huisstijl. Zo krijgt een zelfgemaakte video toch een professionele touch. Inmiddels maken wij voor Hanno z’n 24 video’s per jaar. 

De eerste video’s van Hanno kun je hier bekijken:

De 5 opnametips

Voor het maken van opnames hebben wij een aantal tips. Hieronder een lijstje:

1. Zorg voor voldoende licht
Een telefoon of een goedkope consumentencamera filmt niet optimaal in situaties met weinig licht. Daarom is het belangrijk om te zorgen voor voldoende licht. Dat kan bijvoorbeeld met daglicht naast een raam. Of buiten. Let wel: een nadeel van buiten is dat het opnemen van geluid lastiger is. 

2. Zorg voor een stille opnameruimte
De microfoons op bijvoorbeeld een telefoon zijn niet de beste. Je kunt ze wel gebruiken wanneer je niet te ver weg van je telefoon staat en je opneemt in een zeer stille ruimte. Dus geen ruimte met een koelkast, airco of open raam.

3. Vraag om hulp
Vraag je collega of vriend/partner om mee te kijken of om de camera te bedienen. Ook kan deze persoon meedenken over de inhoud en zien of je wel natuurlijk overkomt. Het kan dus zeer waardevol zijn om er iemand bij te vragen. 

4. Zorg voor een goede voorbereiding
Het is aan te raden om je opnames goed voor te bereiden. Wat ga je vertellen? Het is voor veel mensen fijn om een leidraad te hebben. Schrijf daarom je tekst uit en lees het een aantal keer door. Daarna kun je vast een heel groot deel uit je hoofd. Wanneer je de montage uitbesteedt, kunnen we versprekingen eruit knippen. 

5. Denk aan je presentatie
Het is belangrijk om altijd goed in de lens te kijken, zo spreek je echt tegen de kijker. Daarnaast moet je goed en begrijpelijk spreken. Geen ingewikkelde vaktermen dus, tenzij je doelgroep dit begrijpt. 

Waarom vertellen jullie hoe het moet?

Bijzonder, hè, dat wij als videoproductiebedrijf vertellen hoe je video’s moet maken? Dat is inderdaad wellicht een beetje raar, maar niet als je bedenkt dat wij graag helpen. De ervaring leert dat wanneer startende ondernemers zelf beginnen met videocontent, zij erachter komen hoe waardevol het is. Binnen een een half jaar tot een jaar willen ze alles uitbesteden. Wil je graag met ons sparren of heb je advies nodig? Wij helpen je graag! Maak vrijblijvend een afspraak

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.