Wat kost een bedrijfsfilm laten maken?

DSC05884

Als bedrijf wil je een goede indruk maken op potentiële klanten. Dat kan met een gelikte bedrijfsfilm. Wij vertalen jouw verhaal naar een professionele bedrijfsvideo en verzorgen het hele productieproces; van script tot online promotie van de film. Superleuk, maar wat kost dat eigenlijk, een bedrijfsfilm laten maken? 

Schitterend script

Niets is dodelijker dan een saaie, lange bedrijfsfilm. Zeker in dit digitale tijdperk. De kijkers van jouw video willen in een korte tijd een goede indruk van je bedrijf krijgen. Het succes van een corporate film valt of staat met het script. Wij proberen in een voorgesprek te achterhalen wat jouw bedrijf uniek maakt en zetten tijdens dit samenzijn al een eerste opzetje op papier. Uiteraard mag je ook zelf meeschrijven aan het script. Een goed verhaal wordt beloond. Door de kijker, maar zeker ook door de algoritmes van online platformen zoals Google en YouTube. 

Productie 

Als het script klaar is, wordt de productie voorbereid. Indien gewenst regelen wij een locatie, catering en figuranten. Tijdens de productie worden planningen gemaakt en alle benodigdheden geregeld. Goed voorwerk zorgt ervoor dat de draaidag/draaidagen sneller verlopen. Ook wordt er soms gekeken naar de haalbaarheid van sommige ideeën en worden er testbeelden gemaakt bij ingewikkelde shots.

Opnames en montage

De meeste tijd bij het maken van bedrijfsfilms gaat zitten in de opnames en de montage/videobewerking. Soms kunnen de opnames in een paar uur op één locatie, maar het komt ook regelmatig voor dat wij meerdere draaidagen bezig zijn op verschillende locaties. Vaak wordt er dan gekozen om meer opnames te maken dan nodig is, zodat de beelden in de toekomst hergebruikt kunnen worden. 

Voor elk budget is er wat mogelijk

Veel bedrijven die beginnen met videocontent hebben hier niet altijd veel budget voor. Vooral kleine bedrijven en zzp’ers. Wij zeggen altijd dat er voor elk budget wat mogelijk is; je kunt bijvoorbeeld ook zelf beginnen met filmen. Wij kunnen dan de montage verzorgen. Wanneer je genoeg resultaat van je video’s ziet, kun je het eventueel volledig uitbesteden. Dit doen wij regelmatig voor opdrachtgevers en vaak besteden ze binnen een jaar alles uit. 

Bij het maken van een film is er een aantal stappen waar veel tijd en dus geld in gaat zitten. Het is eventueel mogelijk om zelf ook dingen te regelen, waardoor de productie goedkoper wordt. Hieronder staat een overzicht van de stappen die wij doorlopen:

  • Brainstormsessie(s), teksten schrijven, script maken;
  • Productie-uren: planning, shotlist, regelen van locatie, catering, figuranten, etc.;
  • Opname-uren: cameraman, geluidsman, drone-opnames;
  • Montage-uren: animaties maken, shots uitzoeken, voice-over opnemen, monteren (knippen en plakken);
  • Oplevering: het plaatsen van de bedrijfsfilm op jouw website en sociale media.

Liever consistent zakelijk vloggen of pitchen in plaats van een eenmalige bedrijfsfilm? Bekijk onze video maand pakketten.

De kosten voor een totaalpakket

Bij een bedrijfsfilm laten maken komt dus best veel kijken, maar geen paniek: wij helpen je graag. Ons totaalpakket bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Het concept;
  • Productie (research, advies en script);
  • Opnames op locatie;
  • Montage.

Voor elke opdracht maken wij een offerte op maat. Ervaring leert dat de kosten voor het laten maken van een bedrijfsfilm gemiddeld genomen rond de 1.500 à 2.000 euro bedragen. In de meeste gevallen wordt de film op één draaidag opgenomen en op één montagedag afgewerkt. Op de filmdag zijn er twee mediaprofessionals van ons bedrijf aanwezig om alles mooi in beeld te brengen en de kwaliteit van het eindproduct te waarborgen. 

Het is goed om te realiseren dat dit een richtprijs is. Soms zijn er producties die wel 10.000 euro of meer kosten, maar wij hebben ook bedrijfsfilms gemaakt onder de 1.000 euro. Het verschilt heel erg wat precies de wensen zijn. Benieuwd wat jouw bedrijfsfilm zou gaan kosten? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij maken graag een vrijblijvende offerte. 

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.