Waarom video marketing inzetten?

IMG-20200320-WA0038

Tegenwoordig maken veel bedrijven gebruik van video marketing. Waarom doen bedrijven dit en voor soorten video’s zijn er? Vragen die al snel komen kijken wanneer we denken aan video marketing. Veel bedrijven zijn nieuwsgierig naar wat video marketing voor hun organisatie kan betekenen. In deze blog krijg je antwoord op die vragen, dus lees gerust verder en kom erachter of jij als bedrijf aan de slag moet met video marketing!

Maar eerst, wat is video marketing?

Eigenlijk spreekt de naam video marketing voor zich. Het is marketing in de vorm van een video. Het doel van de video hangt af van het type video en de achterliggende doelstelling. We kunnen in brede zin wel stellen dat het voornamelijk is ontworpen om de betrokkenheid van het publiek naar het bedrijf toe te vergroten en om het gedrag van de doelgroep te beïnvloeden. Bij video marketing gaat het vaak over het promoten en/of bekend maken van een merk, product of dienst.

Hoe kun je video marketing toepassen?

Video marketing is op verschillende manieren uit te voeren. Denk aan een kleine vlog, een productvideo of een ‘behind the scenes’ video. Maar welk van deze opties past het best bij jouw doel?

Een productvideo

Een productvideo is een informatieve video die zich focust op een specifiek product of dienst. Het doel hiervan is de directe verkoop. Dit zijn handige video’s voor klanten die nog niet bekend zijn met jouw product of dienst en die er dus graag wat meer van willen weten.

Een vlog

Een vlog wordt vaak gefilmd vanuit een “first person perspectief”. Dit houdt in dat het lijkt alsof het door de ogen van de kijker plaatsvindt. Zo kan een vlog een beeld geven van hoe jouw dag eruitziet als bijvoorbeeld kapper. Dit geeft een beeld weer waarbij andere mensen zich kunnen verplaatsen in jouw situatie. Een vlog kun je gebruiken als je bijvoorbeeld nieuwe werknemers wil werven voor een bepaalde functie of je naamsbekendheid wilt vergroten. Beginnen met vloggen? Bekijk onze video maand pakketten.

Presentaties

Bij een video van een presentatie kun je je volgers en klanten die bijvoorbeeld niet bij de ‘live’ presentatie waren, toch meenemen in jouw verhaal van wat jij toen naar buiten wilde brengen. Zo blijven je volgers up-to-date van jouw ontwikkelingen. 

Entertainment video’s

Een andere vorm van video marketing zijn entertainment video’s. Dit zijn grappige of vermakende video’s waar je de volgers of klanten mee vermaakt. Dit is uiteraard heel breed geïnterpreteerd want er zijn vele manieren waarop er kan worden geëntertaind. Daarnaast vindt niet iedereen hetzelfde even vermakelijk. Het is bij deze video’s dus goed om helder te hebben wie de doelgroep is en waar zij van houden.

Bedrijfsfilm

Een bedrijfsfilm is een video die regelmatig wordt gebruikt om het imago van het bedrijf beter naar buiten te brengen. Vaak worden deze video’s ingezet om te laten zien hoe het bedrijf achter de schermen werkt. Via deze manier krijgt de kijker een goed beeld van wat je bedrijf precies doet. Een bedrijfsfilm kan voor zowel business to business als business to consumer worden gebruikt.

Review video’s

De meest effectieve manier van reclame blijft mond-tot-mondreclame. Zodra mensen geïnteresseerd zijn in een bepaald product gaan ze vaak eerst op zoek naar een recensie hiervan. Recensies geven namelijk een goed beeld over wat buitenstaanders van het merk van dat product vinden. Met review video’s wordt dit ook gezien als mond-tot-mondreclame en review. Dit is een ideale manier om een goede indruk van jouw bedrijf te geven.

Video Marketing en social media

Video marketing wordt steeds groter, omdat het veel social media bereik heeft Uit onderzoek blijkt namelijk dat een video op social media 1200% vaker gedeeld wordt dan een foto of een stuk tekst. Ook zal in 2020 naar verwachting 82% van het social media verkeer uit video’s bestaan. 26% van de kijker van jouw filmpje, zoekt meer informatie over het onderwerp na het zien van een video. Wat als gevolg heeft dat 12%, het product wat in de video-advertentie genoemd wordt, ook daadwerkelijk koopt.

Trends voor 2020

Er zijn dit jaar natuurlijk ook enkele trends waar je niet mee kunt achterblijven. Zo blijkt uit een onderzoek dat 80% van de marketing video’s op de mobiele apparaten worden bekeken. Ook wordt er verwacht dat er nog meer 1 op 1 video’s gemaakt gaan worden. Van verkoper naar klant bijvoorbeeld. Dit zijn zakelijke video’s die speciaal voor 1 iemand gemaakt zijn. Dit kan een simpele video zijn en met een smartphone gefilmd worden.

Daarnaast worden de “how to” video’s steeds populairder. In deze video’s wordt vaak uitgelegd wat er ook in een handleiding beschreven wordt alleen nu vertaald in een video.

Video marketing toepassen binnen jouw bedrijf?

Welke video past er nu het beste bij mijn bedrijf? Welke sluit aan bij mijn doelgroep en wat voor soort video spreek hen nu het meeste aan? Dit blijft lastig om uit te zoeken. Ben je er nog niet helemaal uit wat de beste manier voor jou is om video marketing toe te passen? Neem dan gerust contact op met Timbee. Zij zijn een online marketing bureau die jou hier zeker meer over kunnen vertellen. Heb je verder nog vragen over wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op en wie weet heb jij straks een geweldige video voor jouw bedrijf!

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.