Waarom productvideo’s laten maken?

20201221_142736

Video, video video! Dat is de toekomst. Voor zowel organisch als bijvoorbeeld betaalde advertenties. Je kunt er niet meer omheen. Zo simpel is het. Beginnen met video’s lijkt wellicht lastiger dan het is. Zo is het voor jou waarschijnlijk erg makkelijk om te praten over de producten of services die je aanbiedt. Daarom zeggen wij: maak productvideo’s! Gegarandeerd een onderwerp waar je veel over weet (en wat je ondertussen kunt dromen).

Behalve dat je al veel over je producten weet en dus eenvoudig een productvideo kunt inzetten, toon je hiermee een stukje ‘persoon achter het bedrijf’. Het geeft een beeld aan wie jij bent/jullie zijn en schept vertrouwen. Dat is natuurlijk precies wat je wilt! Hoe meer iemand jou vertrouwt, hoe groter de kans dat hij of zij een aankoop zal doen.

Een onderzoek van Smaato toont aan dat video advertenties zo’n 20 tot 30 procent meer kliks genereren. Oftewel: met een extra beetje extra meer tijd en moeite krijg je nog meer website bezoekers. Die uiteindelijk ook weer converteren (hopelijk).

Wacht dus niet langer en begin vandaag nog met het gebruik van video op jouw website, social media en banner advertenties. De kracht van een goede video zit hem in die eerste seconde. Niet seconden. Enkelvoud. Je hebt namelijk zo ongeveer 0,5 seconde om de aandacht van de kijker vast te pakken. Zo snel bepaalt ons brein of we dit gaan bekijken of niet. Om dus direct met een gouden tip te beginnen: begin krachtig. Pak die aandacht en houd het vast!

Wat zijn productvideo’s?

Oké, ondertussen is wel duidelijk dat video niet meer weg te denken is en ook zeker niet meer uit het medialandschap verdwijnt. Sterker nog, het aandeel video zal alleen maar toenemen de komende jaren.

Dus: Wat zijn productvideo’s? Het is eigenlijk vrij simpel. Het zijn namelijk korte video’s van zo’n 15 tot 30 seconden waarin alle details van het product worden vastgelegd. Denk hierbij aan specificaties, hoe het werkt en wat je ermee kunt doen. Handig voor als je een complex product hebt, bijvoorbeeld!

Je kunt ervoor kiezen om zelf in beeld te komen terwijl je je product demonstreert of hierover vertelt, maar ook een voice-over behoort tot de mogelijkheden.

Natuurlijk gaan we bij van Ei naar Kip voor kwaliteit en de wil van de klant is wet! Zo zorgen wij ervoor dat het product goed tot zijn recht komt in de video, door onder andere lichtinval, decoratie en achtergrond. Alles voor die wauw-factor! Samen laten we jouw product helemaal stralen.

Waar kun je productvideo’s gebruiken?

Aan het begin van dit blog is al kort benoemd dat je productvideo’s zowel als advertentie kunt inzetten als organisch. Met organisch wordt jouw website bedoeld, of een social media post waar je niet voor betaalt.

Concreet komen productvideo’s het meeste voor op de volgende plekken:

  • In video advertenties
  • Op de social media accounts van bedrijven
  • Op de productpagina’s van webshops
  • Vaak worden ze ook op het YouTube van het bedrijf geplaatst
  • Op de homepagina van jouw website: Zet je product in de spotlight!

Zo kun je één productvideo op vele verschillende plekken gebruiken en haal je hier direct het maximale uit.

Product video laten maken
Product video laten maken

Hoe kom je tot de beste productvideo’s?

De spelregel bij video advertenties in het algemeen, en dus ook productvideo’s, is: meten is weten. De eerste video zal bijna nooit perfect zijn en exact de resultaten opleveren waar je op had gehoopt. Maar met wat aanpassingen bij de volgende video, gaat het beter en beter. Testen en uitproberen: daar draait het om.

Verplaats jezelf in de schoenen van de doelgroep die je wilt bereiken. Stel jezelf de volgende vragen:

  • Welk probleem of welke behoefte los ik voor mijn doelgroep op?
  • Wat is de reden dat mijn doelgroep voor mijn product kiest en niet die van mijn concurrent?
  • Wat is volgens mij doelgroep het meest belangrijk aan mijn product?
  • Welke vraag krijg ik het meest over mijn product die ik dus absoluut moet beantwoorden?

Productvideo’s bij van Ei naar Kip

Bij van Ei naar Kip denken we graag met je mee. Zo komen we samen tot de beste productvideo die je je maar kunt wensen. We voegen animaties, muziek en tekst toe waar dit nodig is en geven het aan wanneer wij denken wanneer het nét even anders moet.

Wil jij ook beginnen met productvideo’s maken? Dat kan! Bij van Ei naar Kip bieden wij startpakketten aan voor €695,-. Hierin zitten drie product video’s en een promotievideo/compilatie. Een video compilatie bestaat uit alle beelden die zijn gemaakt, waar een samenvattende video van wordt gemaakt. Inclusief muziek, bijpassende achtergronden/decoratie, tekst en animatie. Eventueel kun je er zelf nog iets bij vertellen of een voice-over aan toevoegen.

Elke extra productvideo na dit startpakket is €175,- en iedere extra compilatievideo is €195,-. Eventuele staffelprijzen zijn beschikbaar. De prijzen zijn inclusief het eventueel terugsturen van de producten in Nederland tot 20 kilogram.

Direct beginnen? Neem contact met ons op!

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.