Waarom is film belangrijk voor mijn bedrijf?

_1255548

Wellicht heb je het al vaker gehoord bij teammeetings: “We moeten eigenlijk wat met video doen!”. Een gedachte die vaak voorkomt, omdat we allemaal horen dat video werkt. Maar waarom is film eigenlijk zo belangrijk voor bedrijven? In dit artikel geef ik een aantal redenen. Uiteraard is het per branche verschillend hoe belangrijk video is. Tijdens ons kennismakingsgesprek gaan we altijd eerst kijken welk doel er bereikt moet worden en of videocontent de goede oplossing hiervoor is.

Bereik meer mensen uit jouw doelgroep

Video is weer een ander medium dan bijvoorbeeld blogs, waar je mogelijk al mee bezig bent. Met video bereik je dus weer nieuwe mensen die graag informatie inwinnen via een video. Wanneer je als bedrijf videocontent hebt, kun je ook gebruikmaken van platformen als YouTube en Vimeo. Op deze platformen zit in de meeste gevallen ook jouw doelgroep. Inmiddels is YouTube de op twee na grootste zoekmachine. Je kunt als bedrijf dus ook worden gevonden door een video over een bepaald onderwerp. 

Weer een moment van zichtbaarheid

Foto’s, podcasts, quotes, blogs, polls en video’s zijn verschillende vormen waarmee je online zichtbaar kunt zijn. Afwisseling is belangrijk! Zorg dat je geen stoorzender wordt voor je volgers. Wanneer je steeds dezelfde foto’s plaatst of nooit iets anders publiceert dan een blog, dan gaat dit op een gegeven moment vervelen. Je kunt dezelfde informatie op vele manieren verspreiden. Wij doen dit met video en zorgen daarmee voor weer een stukje zichtbaarheid van jouw bedrijf. 

Wek vertrouwen op

Met video kun je vertrouwen opwekken bij eventuele toekomstige klanten. Dit komt omdat je als bedrijf jezelf laat zien; je bent open en laat zien hoe je werkt en wie de mensen zijn. Openheid geeft vertrouwen en de kans is groter dat ze daadwerkelijk met jouw bedrijf in zee gaan wanneer er online al vertrouwen is gecreëerd. 

Wil je weten wat film voor jouw bedrijf kan betekenen?

Wellicht ben je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd geraakt en ben je benieuwd wat video voor jouw bedrijf kan betekenen. Video werkt wanneer het goed ingezet wordt, maar soms is er ook een andere, bétere manier om je doel te bereiken. Daar geven wij graag vrijblijvend advies over. Samen gaan we op zoek naar de juiste oplossing. Via de pagina ‘contact‘ kun je met ons een afspraak maken.

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.