Waarom interieurfoto’s en / of video’s laten maken?

NEWFOTOGRAFIE-20191015-009

Ga jij als interieurondernemer ook met jouw potentiële klanten langs de bedrijfspanden en woningen van de klanten wiens interieur jij helemaal gebouwd, gestyled of ontworpen hebt? Gelukkig zijn daarvoor showrooms in het leven geroepen! Een showroom is ideaal, maar eigenlijk niet zo dynamisch. Af en toe natuurlijk een ander kleurtje op de muur, andere handgreepjes en nieuwe accessoires, maar je gaat niet 4x per jaar de boel verbouwen toch? De oplossing: interieurfotografie en -video! In deze blog geven we interieurfotograaf Nadine van Spanje (eigenaresse New Fotografie) het woord. En vertelt ze wat mogelijkheden zijn op het gebied van vastleggen van interieurs.   

Wie is Nadine van Spanje?

Mijn naam is Nadine van Spanje en ik help interieurondernemers met hun online en visuele showroom door regelmatig nieuwe projecten in beeld te brengen. Dit doe ik nu zo’n 5 jaar professioneel en inmiddels heb ik een 6e zintuig ontdekt voor het fotograferen van interieurs. Ik zorg dat jouw projecten sfeervol, waarheidsgetrouw en technisch perfect gefotografeerd worden.

Is het foto vs. video? Of toch foto én video…

Zelf werk ik met stilstaand beeld, fotografie. Kevin Ike (eigenaar, van Ei naar Kip) werkt met bewegend beeld en geluid, videografie. Wat zijn nu precies de verschillen en de voordelen van deze verschillende visuele impressies? En waarin kunnen foto en video elkaar versterken?

Online werkt video heel goed, het is populair en wordt door het algoritme op verschillende social media meer vertoond. Een goede video kijkt natuurlijk ook heel erg fijn weg. Dit betekent niet dat fotografie minder goed werkt. Sommige mensen hebben geen zin of tijd om een video te bekijken, of vinden stilstaande beelden simpelweg rustiger om naar te kijken.  De video kan bijvoorbeeld een mooie sfeerimpressie geven, terwijl de foto’s een mooi overzicht bieden. Ook op je website is variatie goed. Alleen video’s is misschien wat te druk, foto’s kunnen hier rust en balans in brengen. Een combinatie werkt daarom het beste, uiteraard telt de wens van je doelgroep ook mee.

Foto’s en video’s zijn niet alleen voor online gebruik

Offline kan je ook gebruik maken van foto en video. Je zou een video af kunnen laten spelen op een tv scherm in jouw showroom of kantoor, zodat het meteen dynamischer wordt. Tijdens het gesprek met jouw potentiële klant, zou je een fotoboek of magazine kunnen laten zien met foto’s. Ook voor flyers, visitekaartjes, banners, bestickering van jouw vrachtwagens of bedrijfswagens gebruik je foto’s. Ook video kan offline perfect gebruikt worden door bijvoorbeeld een presentatiescherm in je beursstand te plaatsen of een tablet mee te nemen naar je verkoopgesprekken. Ook zijn er mogelijkheden om een boekje met videoscherm mee te geven aan toekomstige klanten.

Hoewel video en foto net anders werken, is het heel waardevol om samen te gebruiken. Kevin en ik kunnen je hier goed in adviseren en kunnen samen jouw visuele showroom creëren!

Hieronder staat een voorbeeld video van een TV meubel wat is gemaakt door Meubelmakerij IJzerman. 

Meer weten over fotografie en videografie?

Ben je na dit artikel nieuwsgierig geworden wat fotografie en videografie voor jouw bedrijf kan betekenen? Wij hebben een groot netwerk met diverse fotografen die allemaal hun eigen specialisme hebben. Waaronder New Fotografie, zij zijn gespecialiseerd in interieurfotografie. Indien er vragen zijn koppelen wij je graag met de perfecte fotograaf voor jouw bedrijf of organisatie. 

Foto bij dit artikel is gemaakt door New Fotografie bij Flexxin in Veenendaal. 

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.