Waarom een veiligheidsfilm laten maken?

20210206_122512

Iedereen begrijpt wel waarom je veilig moet werken.

Hoe beter medewerkers op de hoogte zijn van de gevaren en risico’s die het werk met zich meebrengt, hoe minder fouten er worden gemaakt en hoe veiliger de werkomgeving. Met als gevolg een lager ziekteverzuim, een hogere productiviteit en lagere kosten.

Één goede veiligheidsfilm maakt een hele stapel handleidingen overbodig. En dat niet alleen. Naast informeren is video een uitstekend middel om je medewerkers te inspireren. En geïnspireerde medewerkers zijn goud waard.

Wat is een veiligheidsfilm?

Voor we verder gaan is het handig om eerst even uit te leggen wat een veiligheidsfilm precies is.

Een veiligheidsfilm is een video waarin bepaalde regels of bedrijfsprocessen worden uitgelegd en die intern kan worden gebruikt tijdens bedrijfstrainingen, veiligheidscursussen (zoals BHV of VCA), toolbox meetings en bijvoorbeeld voor de opleiding van nieuwe medewerkers.

Belangrijkste voordelen van een veiligheidsfilm

Hoe een veiligheidsfilm bijdraagt aan een veilige werkomgeving?

Video zorgt ervoor dat informatie beter overkomt en blijft hangen

Beelden interpreteren is makkelijker voor onze hersenen dan een tekst lezen. Het kost ons minder energie waardoor we visuele informatie makkelijker kunnen verwerken en onthouden.

Bedrijfsprocessen en lastige, moeilijke handelingen duidelijk maken

Met een video is het makkelijk om complexe bedrijfsprocessen eenvoudig uit te leggen. Een van de meeste effectieve manieren waarop we leren, is door dingen na te doen.

In een video kunnen risicovolle handelingen en complexe bedrijfsprocessen eenvoudig worden gedemonstreerd zodat ze makkelijker zijn om te begrijpen.

Altijd en overal terugkijken

We knippen een veiligheidsfilm op in monteren dit in losse video’s per deelonderwerp. Je medewerkers kunnen de video’s dan terugkijken op hun eigen mobiel of laptop. Waar, wanneer en hoe vaak ze maar willen.

Zo kan de informatie na een training nog eens worden teruggekeken of kunnen medewerkers op een moment dat het hun goed uitkomt doen aan zelfstudie.

Video inspireeert

De veiligheidsfilm kan worden gebruikt bij bedrijfstrainingen, veiligheidscursussen of een toolboxmeeting.

Met video inspireer je je mensen en maak je een saaie training een stuk boeiender.

De combinatie van bewegend beeld, een vlotte montage, informatie en storytelling technieken zorgen voor ervoor dat je boodschap beter overkomt met als gevolg een beter begrip van de inhoud.

Tot slot

Ben je geïnteresseerd in het laten maken van een veiligheidsfilm? We vinden het leuk om met je mee te denken. Samen kijken we hoe video voor jouw bedrijf kan werken.

Neem contact op voor meer informatie

 

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.