Video podcasting

20210114_143427

Iedereen lijkt de laatste jaren wel aan het podcasten geslagen. Tegelijkertijd wordt videocontent elke dag populairder. Dit heeft ons als echte videofans aan het denken gezet. Zou een combinatie van beide vormen vuurwerk opleveren?

Hier lees je meer over video podcasting: wat je ermee kan als bedrijf en hoe je het in kan zetten om nieuwe klanten aan te spreken en je band met bestaande klanten te versterken.

Wat zijn video podcasts?

Een video podcast is een podcast met camera’s erbij. Een soort talkshow. Van de opname wordt dan een video gemaakt die verspreid kan worden via verschillende kanalen. Grote platforms zoals Spotify zijn er al volop mee aan het experimenteren.

Door de laagdrempeligheid (er is geen formele studio setting nodig) kan een video podcast relatief makkelijk en snel, en eigenlijk overal worden opgenomen.

Hieronder een voorbeeld, waarbij de opdrachtgever zelf de opnames heeft gemaakt. Wij hebben de montage van de beelden verzorgt. 

Waarom moet ik video podcasts maken?

Zijn de extra moeite en bijkomende kosten het waard om aan de slag te gaan met video podcasts? Wij denken van wel…

We sommen het even op:

Video maakt het persoonlijk

Door jezelf te laten zien geef je mensen het gevoel dat ze je kennen. Dit zorgt voor vertrouwen.

Dit komt door dat je met video veel beter en directer communiceert, door lichaamstaal en expressie in je gezicht komt wat je vertelt veel beter over.

Video content is populairder op social media

Social media is gemaakt voor videocontent. Videocontent is veel makkelijker te bekijken en te delen dan audio. Audio wordt zelfs vaak automatisch gemute, dus dat schiet niet op.

Je kunt de uiteindelijke video ook opknippen in verschillende stukjes en behind-the-scenes footage toevoegen. Deze kun je dan weer posten om je podcast te promoten.

YouTube

Als je YouTube gebruikt om je video’s op te zetten heb je er in één klap een potentiële doelgroep van 2 miljard mensen bij. In Nederland gaat het om ruim 9 miljoen actieve gebruikers waarvan 34% elke dag even inlogt. Niet mis..

YouTube biedt je ook de mogelijkheid om advertenties te tonen voor je video’s wat je (als je bereik groot genoeg is) geld kan opleveren.

Ook fijn: YouTube is gratis.

Video houdt aandacht vast

Je kent dat wel, je bent een nieuwe podcast aan het luisteren en na vijf minuten ben je al bezig met wat je vanavond moet koken en je to do lijst voor morgen. Geen woord onthouden.

Video maakt je content aantrekkelijker en houdt de aandacht beter vast.

Tot slot        

Al met al best wel goede redenen om eens na te denken over video bij je podcast. Als je toch al een podcast maakt ben je namelijk al een heel eind op weg. Dan hoef je er alleen nog maar een camera bij te zetten.

Als je maar een beetje op ons lijkt dan zit je vast ook altijd te broeden op nieuwe ideeën om video content in te zetten. Wij kunnen je helpen om je podcast naar een hoger niveau te brengen.

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.