Van Ei naar Kip. Wat was er eerder: het bedrijf of de naam?

venendaal1 011

‘Wat een leuke bedrijfsnaam!’ Een mooi compliment dat iedere ondernemer graag krijgt. Ik ook. Even voorstellen? Kevin Ike, de man achter van Ei naar Kip (van idee naar film). Ik krijg regelmatig zo’n positieve reactie. Vaak gevolgd door de vraag: ‘Waar komt die naam eigenlijk vandaan?’

Uit mijn jeugd

Mede dankzij mijn oma hebben kippen en eieren van jongs af aan een rol gespeeld in mijn leven. Bij haar mocht ik altijd de eieren in het kippenhok rapen. Na haar overlijden verhuisden de kippen naar de tuin van mijn moeder.

Kippen, waar je ook keek…

Ook thuis kon je het zo gek niet bedenken, of er stonden kippen of eieren op. Onderzetters, handdoeken, pannenlappen, servetten, bestek, mokken. Noem maar op. Of dat mooi was? Daarover kunnen we het nog hebben. Inspirerend was het in elk geval. Dat blijkt wel. Nog altijd word ik blij als ik ergens kippen zie lopen.

De start

Tijdens mijn eerste studiejaar van de opleiding Interactief Vormgeven op het Grafisch Lyceum Utrecht kregen we de opdracht een mini-onderneming te starten. Ik zocht naar een werkelijk opvallende bedrijfsnaam. Die vond ik al snel. Maar medestudenten waren niet enthousiast. Van Ei naar Kip?! Dan weet toch niemand wat je doet?

Toffe bedrijfsnaam

Maar de naam was (en is) me dierbaar, juist omdat er een deel van mijn jeugd in is verwerkt. Eigenwijs als ik bovendien ben, zette ik door. Tegen alle adviezen in. Want zeg nou zelf, het ís toch ook een hele toffe bedrijfsnaam? En misschien is het mysterie rond de naam wel juist de kracht.

Visie

In 2016 fietste ik na schooltijd naar de KvK om van Ei naar Kip in te schrijven. Ook de mevrouw die mijn bedrijf registreerde, moest erom lachen. Maar er zit wel degelijk een visie achter.

Ik zie in de oneindige levenscyclus van kip en ei overeenkomsten met onze  professionele activiteiten: het maken van een film of online videocontent. Dat start altijd met een idee dat moet worden ontwikkeld: het eitje dat moet worden uitgebroed. Dat leidt dan tot een filmisch product: de kip, zeg maar. En die legt op haar beurt weer een ei. Een heel nieuw idee!

Oneindig creatief proces

Dit creatieve proces gaat maar door en is een van de redenen dat ik zo van mijn vak houd. Van Ei naar Kip: zo gek dus nog niet! Welk (gouden) ei zullen wij eens voor jou uitbroeden? Kijk voor de mogelijkheden op onze website. Of neem contact met ons op.

 

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.