De toekomst van online video

star-wars-r2-d2-2085831

Helaas kunnen wij niet in de toekomst kijken en precies vertellen wat de ontwikkelingen van online video zullen zijn. Wel kunnen we de huidige ontwikkelingen volgen en op basis daarvan een voorspelling maken. Natuurlijk houden we ervan om te dromen en te fantaseren… In dit artikel lees je dan ook onze gedachten bij de toekomst van online video. 

Virtual Reality (VR)

Het is inmiddels geen toekomst meer: je zet een bril op en je kunt in een levensechte andere wereld zijn. Dit wordt al veel gebruikt in de gamewereld, maar ook in de zorg kan het goed werken om angsten te overwinnen of gebeurtenissen van vroeger te verwerken. Virtual Reality (VR) kan echter nog veel verder ontwikkeld worden, bijvoorbeeld met kleinere brillen of nog scherpere beelden op de schermen in de bril. Wie weet is het over een paar jaar mogelijk om VR direct op onze hersenen aan te sluiten. Dat zou de mogelijkheden qua filmbeleving erg kunnen vergroten. 

Nog betere camera’s

Er zijn tegenwoordig al zeer kleine camera’s te koop. Ook in de chirurgie worden kleine camera’s gebruikt om in het lichaam te kijken. De beeldkwaliteit van deze camera’s zijn niet te vergelijken met professionele videocamera’s. Grote camera’s zullen niet snel verdwijnen, omdat deze makkelijk en lekker op de schouder liggen en er veel functies en aansluitingen op zitten. Ze zullen echter wel steeds lichter worden, onder andere door accu’s die steeds geavanceerder worden. Kleine camera’s, zoals action camera’s of zelfs nog kleiner, zullen steeds betere kwaliteit op kunnen nemen. Door steeds kleinere camera’s met professionele filmkwaliteit in de toekomst worden de mogelijkheden natuurlijk veel groter. Je kunt dan bijvoorbeeld in hoge kwaliteit opnames maken in zeer kleine ruimtes. Ook zullen de camera’s beter werken in extreme lichtomstandigheden, in situaties met weinig of juist heel veel licht. 

Kustmatige intelligentie (AI)

Het zichzelf aanleren van dingen door computers en software is een zeer bijzondere ontwikkeling. Voor de filmwereld zou dit betekenen dat sommige delen van videobewerking geautomatiseerd kunnen worden of dat het wegwerken van versprekingen zeer eenvoudig te doen is. Omdat we over dit onderwerp nog vrij lang kunnen fantaseren, hebben we hier een losse blog over geschreven. In het artikel Kunstmatige intelligentie in de filmindustrie lees je al onze gedachten hierover. 

Afbeelding: Pexels.com

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.