Snuffel stagiair Chanan: “Back-ups maken zijn zeer belangrijk…”

2021-07-14 17.15.43

Snuffel stagiair Chanan: “Back-ups maken zijn zeer belangrijk…”

Ik ben Chanan Vorwerk uit havo 5, en toen ik hoorde dat ik stage moest lopen had ik daar eigenlijk niet zo veel zin in. Ik ben maar gaan kijken op stagemarkt.nl om te zien of er iets in de buurt te vinden was. Toen ik langs van Ei naar Kip scrolde dacht ik: “hé, dat is een leuke naam, wat zou dat voor bedrijf zijn?”. Het bleek een videoproductiebedrijf, dit sloot perfect aan op mijn hobby namelijk filmpjes maken.

Na een kennismakingsgesprek, heeft Kevin voor mij een opdracht gemaakt. Deze past bij mijn leerdoelen en ik kon direct aan de slag. Ik werd volledig voorzien van de juiste middelen, als ik een vraag had werd die altijd enthousiast beantwoord. Vaak was het zelfs zo dat Kevin mij erbij riep om even mee te kijken bij een echt project. Op deze manier kon ik makkelijk helder krijgen hoe het er in de praktijk aan toe gaat en waar je allemaal rekening mee moet houden.

“Grootste les: back-ups zijn immens belangrijk. En bestanden ordenen.”

De aanpassing aan de gehanteerde werkwijze was nog wel even wennen. Thuis kon ik gewoon zelf onthouden waar alle audio- en videobestanden staan. Maar bij een bedrijf moet je samenwerken en weet de ander dat natuurlijk niet. Een goed geordend systeem is dus noodzakelijk. Dit bleek echter nog efficiënter te gaan dus pas ik het systeem nu ook altijd toe.

Ook ben ik meegegaan naar een echte opdracht waarbij we een eindmusical hebben gelivestreamd. Dit was een toffe ervaring rechtstreeks uit de praktijk. Hier werd mij nog meer duidelijk dat Kevin zijn vak begrijpt en ontzettend veel ervaring heeft.

Ik heb enorm veel van hem geleerd op alle gebieden van videoproductie en ben iedere dag met plezier naar Veenendaal gefietst. Ik raad andere die op zoek zijn naar een leuke stage en van video’s maken houden van Ei naar Kip absoluut aan.

 

 

 

 

 

Dank je wel, Chanan…

Via deze blog wil ik (Kevin Ike) je ook bedanken voor je inzet de afgelopen 10 dagen. Ik vind het leuk om te zien dat je in deze relatief korte tijd toch veel gegroeid bent. Je hebt veel geleerd maar dat komt ook door je goede eigenschappen zoals nieuwsgierig, zelfstandig en goed kunnen meedenken. Heel veel succes met de rest van je opleiding en wie weet tot ziens!

 

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.