Open dag livestreamen: Welke mogelijkheden heb je als school?

livestream webinar open dag school

We zijn allemaal bekend met het format van een open dag. Deze dagen of avonden zijn van groot belang voor het voortgezet onderwijs, MBO en HBO. Dit zijn dé momenten voor aankomende scholieren of studenten om kennis te maken met de onderwijsinstelling in de breedste zin van het woord, maar ook voor de school zelf om kennis te maken met hun aanstormende talenten.

Wanneer een fysieke open dag niet kan, of als er een aanvulling op het fysieke programma moet komen, is een livestream van een open dag een gepaste uitkomst.

Hoe ziet een livestream van een open dag eruit?

De bekendste manier van livestreams zijn waarschijnlijk wel die van gamers, via platformen zoals Twitch, of online webinars. Dit zijn dan ook direct goede voorbeelden van hoe een open dag via een livestream getoond kan worden.

In tegenstelling tot een standaard video, of een vooraf opgenomen webinar, is een livestream ook daadwerkelijk live. Het woord verraadt zichzelf al een beetje natuurlijk. Maar dit biedt ruimte voor de interactie die tijdens een open dag juist van cruciaal belang is. Docenten kunnen vragen stellen aan de kijkers, maar kijkers kunnen ook rechtstreeks vragen stellen aan docenten. Daarnaast is het ook mogelijk om de livestream terug te kijken door toekomstige studenten die op de geplande dag of avond niet aanwezig konden zijn.

Er zitten dus grote voordelen aan een open dag livestreamen! Er zijn mogelijkheden voor verschillende opleidingen, lokalen, vakgebieden, alles is naar wens aan te passen.

Welke kanten kun je op met een livestream?

Simpel gezegd: Met een livestream kun je daadwerkelijk alle kanten op. Bijna alles is mogelijk en dus ook bespreekbaar. Een basis livestream bestaat uit één camera waar direct in wordt gekeken bij het spreken. Gebaseerd op de lichtinval in de ruimte wordt professionele belichting geplaatst en voilà: we kunnen van start.

Maar dat is vaak niet de enige wens. En er is ook nog zoveel meer mogelijk bij een livestream. Een open dag livestreamen kan gedurende de hele dag, maar ook enkel een dagdeel. Bovendien is het niet noodzakelijk om alles live te presenteren: er kunnen tussendoor video’s worden ingevoegd. Dit is voor de spreker een fijne pauze, maar wanneer er meerdere sprekers zijn zorgt dit ook voor een naadloze overgang.

Zoals gezegd: alles is mogelijk. Een livestream draait om interactie met het publiek. Dit bereik je het beste wanneer zij in kunnen bellen en rechtstreeks vragen kunnen stellen. Dit kan via een chatfunctie of een belfunctie. Het wordt hiermee enorm laagdrempelig om een vraag te stellen.

Heb je daarnaast ook behoefte aan meer professionaliteit en meer mogelijkheden in de vorm van meerdere camera’s, graphics of titels of een studio op locatie? Ook dit valt uiteraard binnen de mogelijkheden.

Heb jij jouw wensen voor een livestream al in kaart gebracht?

Hoeveel kost het om een open dag te livestreamen?

Laat het geen geheim zijn dat er een prijskaartje hangt aan een open dag livestreamen. Apparatuur is voor langere periode nodig, het moet op- en afgebouwd worden. Daarnaast duurt een open dag of avond vaak niet maar één uur. Dit alles heeft invloed op de kosten van de livestream.

Wij bieden al livestreams aan vanaf 950 euro dit is een eenvoudige livestream met 1 camera van maximaal 4 uur. Een professionele livestream met meerdere camera’s is mogelijk vanaf 1600 euro. 

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

De prijs is afhankelijk van hoelang we moeten streamen, met hoeveel camera’s en hoeveel werk er voor ons in de productie zit. Vraag daarom altijd een offerte aan voor een helder beeld. Natuurlijk gaan we samen in gesprek om de perfecte open dag op te zetten voor de toekomstige scholieren of studenten, welke ook binnen het budget past.

Geïnteresseerd geworden in onze diensten? Neem direct vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.