Pitch video laten maken

pitch video laten maken

Een pitch video: Jezelf of je bedrijf van je beste kant laten zien is natuurlijk het allerbelangrijkste wat er bestaat. Of kennis delen? Of vertellen over je ervaringen? Dit zijn allerlei belangrijke elementen die jou en jouw bedrijf een identiteit geven. Het zorgt ervoor dat jouw doelgroep jou zal onthouden en je dus niet zullen vergeten! Wat wil je nog meer?

Eén van de beste manieren waarop jij deze informatie kunt overbrengen op een zo menselijk mogelijke manier, waar jij met verbale en non-verbale communicatie te zien en te horen bent is natuurlijk video. Ze zien jou bijvoorbeeld lachen, serieus kijken, boos kijken, maar ook welke gebaren jij maakt en welke houding jij aanhoudt. Hier komt al een heleboel informatie vrij over wie jij bent en wat je te vertellen hebt. Iets wat niet kan met simpelweg alleen artikelen of blogs schrijven. Dus is een pitch video dé perfecte aanvulling op jouw content marketing strategie.

Maar wat is een pitch video nu eigenlijk? Waarom een pitch video en hoe kun je de beste pitch video maken die iedereen omverblaast? Lees er gauw meer over in dit blog!

Wat is een pitch video?

Een pitch video is eigenlijk niets meer dan een korte video van maximaal drie minuten, vaak zelfs rond de minuut, het kan dus ook wel vergeleken worden met een korte vlog. Zo spannend klinkt het dus niet, maar een pitch video is zeker wel heel krachtig! Mensen willen graag van tevoren weten hoelang het duurt en maximaal drie minuten is dan de perfecte lengte: niet te lang, maar ook niet te kort dat er niks verteld kan worden.

Een pitch video kun je voor allerlei verschillende doeleinden gebruiken. Bijvoorbeeld om iets over jezelf te vertellen, zoals bijvoorbeeld een video sollicitatie of een verlengde elevator pitch. Maar ook voor het delen van informatie of het vertellen van jouw ervaringen. Ben je ergens een expert in en wil je mensen helpen? Of heb je iets heel leuks meegemaakt waar je graag anderen over wilt vertellen? Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er een pitch video over maken! Er zijn namelijk ontzettend veel onderwerpen om een korte video over te maken.

Bij van Ei naar Kip zijn we daar ook heel goed in: Met onze professionele apparatuur komen we bij jou langs en editen daarna jouw video tot een eindresultaat waar we allemaal trots op kunnen zijn. En door onze efficiënte manier van werken kunnen wij gemiddeld z’n 10 tot 15 pitch video’s in een halve dag opnemen.

Zo hebben we bijvoorbeeld onderstaande video gemaakt.

Waarom een pitch video laten maken?

Dan natuurlijk de hamvraag, nu duidelijk is wat een pitch video precies is: waarom een pitch video laten maken? Of beter: Wat zijn de voordelen van een pitch video en wat is de meerwaarde ervan voor jou en jouw bedrijf?

  • Een pitch video is krachtig – doordat het niet te lang is, houd je de aandacht van de kijker lang genoeg dat zij niet afdwalen tijdens de video of wegklikken;
  • Een pitch video trekt de aandacht – er zit natuurlijk een hele gedachte achter het maken van een pitch video, je doet het niet zomaar ergens over. Dus als je begint, begin je sterk. Zowel op beeld als met je boodschap. Zo trek je de interesse van potentiële kijkers aan (of misschien wel potentiële leads of kopers?)
  • Het geeft een gezicht aan jouw merk – door jezelf (of een collega) neer te zetten, geef je een beeld weer van de mensen die bij het bedrijf werken. Wat voor mensen dit zijn, wat zij dragen, hoe zij zich uiten en wat het bedrijf te vertellen heeft. Dit schept een band en vertrouwen!
  • Je kunt er super creatief mee zijn – denk bijvoorbeeld aan een goeie grap of mop in het script, of door te spelen met alle geluidseffecten die er wel niet beschikbaar zijn. Of leuke animaties en montagetrucs. De mogelijkheden zijn eindeloos!
  • Een pitch video is op meerdere plekken te gebruiken – natuurlijk kun je het laten staan op je intranet of op je YouTube-kanaal. Maar er zijn veel meer mogelijkheden! Embed bij je blogs van je website, gebruik het op social media (of zelfs een social media-campagne) of gebruik het in je PowerPoint-presentatie tijdens verkoopgesprekken.

Vijf enorm grote voordelen en er zijn er natuurlijk nog veel meer te noemen. Dit hangt allemaal af van wat jij gaat vertolken en welke doelgroep je wilt bereiken. Daarbij niet weg te laten, welk doel je natuurlijk hebt met je pitch video! Is het je naamsbekendheid vergroten? Wil je uitleg geven over je product? Of ben je op zoek naar een vette nieuwe baan? Drie compleet verschillende pitch video’s met elk een verschillend doel. Het succes achter de pitch video dat ben jij. En wij helpen daar bij ;-).

Hoe maak je een goede pitch video?

Voor de camera pitchen is makkelijker gezegd dan gedaan. Eventjes voor de camera kruipen en je verhaal vertellen zonder duidelijk plan of script gaat niet zorgen voor de resultaten waar jij naar op zoek bent. En dus moet een pitch video goed voorbereid worden.

Een pitch video voorbereiden doe je het beste met een videoproductie bedrijf, zoals wij van van Ei naar Kip. Een videoproductie bedrijf weet precies wat wel en niet werkt op video, kan met je meedenken over wat je wilt vertellen en wat de mogelijkheden zijn. Het heeft natuurlijk geen enkele zin om een idee op tafel te leggen wat nauwelijks mogelijk is, of wat op video simpelweg niet aan te raden is. Denk er dus goed over na wanneer je aan het voorbereidingsproces begint.

Natuurlijk zijn er ook een paar ‘gouden regels’ wanneer het gaat om het maken van een pitch video, die we ongetwijfeld met je moeten delen:

  • Houd het kort – blijf niet te lang over één stuk doorgaan. Die drie minuten zijn voorbij voordat je het door hebt.
  • Stap in de schoenen van jouw gewenste kijker – je kunt er niet blindelings vanuit gaan dat jouw kijker alles weet: Wie jij bent, wat je doet en waarom je doet wat je doet. En natuurlijk hoe jouw product of service de kijker helpt. Want als ze er niks aan hebben, of ze snappen niet wie je bent en wat je doet, waarom zouden ze dan jouw video afkijken? Of een aankoop doen?
  • Laat afbeeldingen of grafieken zien – het beste is om niet zomaar je verhaal te vertellen met je handen, maar om ook echt de kracht van video te benutten. Je kunt namelijk simpelweg visuele onderdelen gebruiken van video om jouw verhaal kracht bij te zetten.
  • Een geweldige opening – hoe pak je de aandacht van de bezoeker en hoe houd je deze vast? Met een geweldige opening natuurlijk! Deze kan absoluut niet ontbreken. Gebruik humor of bijvoorbeeld een korte anekdote. En wees creatief! Heb je hulp nodig? Wij denken graag creatief me je mee.

Deze tips zijn ook ontzettend handig om in je achterhoofd te houden wanneer je zelf wilt beginnen met het maken van video content.

pitch video studio op locatie Afbeelding: voor beeld van een pitch video studio op locatie.

Een pitch video laten maken door van Ei naar Kip

Een duidelijk verhaal dus. Pitch video’s, daar kom je niet omheen. De voordelen zijn enorm en het is op zoveel manieren in te zetten. Om tot een goede pitch video te komen heb je echter wel een goed team nodig, met de juiste apparatuur en kennis én een goed plan. Laat je daarvoor nu op de juiste plek voor zijn bij van Ei naar Kip!

Van Ei naar Kip is gespecialiseerd in het ondersteunen van bedrijven door het creëren van uitdagende visuele video content. Met de video pakketten die zij aanbieden en de goede camera’s, lampen, microfoons en editing software schieten zij ook voor jou de beste pitch video.

Vandaag nog pitch video’s toevoegen aan jouw content strategie? Eén pitch video per maand? Of elke twee weken een pitch video? Of toch liever elke week een pitch video? Het kan allemaal! Ook voor pakketten op maat zijn wij beschikbaar. Bekijk dus snel onze verschillende video pakketten of neem direct contact met ons op!

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.