Opvallen op een vakbeurs met video, hoe doe je dat?

beursvideo (2)

Het is even geleden dat we fysiek op een beurs hebben rondgelopen. Maar langzaam worden de maatregelen steeds soepeler. En zal het hopelijk niet lang meer duren voordat we weer rond wandelen tussen honderden stands. Maar hoe val je nou op tussen al die stands? In deze blog nemen we je mee naar de mogelijkheden van video voor jouw beursstand.

Trek je bezoekers naar je beursstand toe

Voordat iemand je video ziet moet je zorgen dat iemand je video kan zien. Datzelfde geld ook voor deze blog, we hebben hem wel moeten tentoonstellen om hem bij jou als lezer op het scherm te krijgen. Hoe kun je er dan voor zorgen dat jouw beursstand bezoekers trek? Dat kan door het laten bouwen van een opvallende beursstand en ervoor zorgen dat je de bezoekers van de beurs vooraf al bekend maakt dat je er staat.

Vooraf promoten waar je staat op de beurs met een ludieke video

Maak aan jouw netwerk kenbaar dat je staat op de vakbeurs van jouw branche en op welke plek je staat. Dit kan je doen door een leuke foto en grafische advertentie. Maar ook met een leuke videocontent kan je jouw netwerk op de hoogte stellen van de plek op de beurs.

Video’s die je vooraf plaatst van de beursdagen kunnen ook opnames zijn van het opbouwen van je beursstand. Zo maak je de kijker nieuwsgierig want die wilt natuurlijk het eindresultaat zien.

Opvallende beursstand met levende beelden

Hoewel je in je beursstand veel kan laten zien is het meenemen van al je medewerkers, je vestigingen, machines, bedrijfswagens etc. onmogelijk. Maar al deze dingen kun je wel meenemen doormiddel van beeld. Zowel met foto als video kun je jouw beurstand meer laten opvallen. Lees hier meer over de mogelijkheden van het laten maken van een beursvideo

Overigens zijn wij niet goed in het bouwen van beursstands, wel hebben wij een aantal bedrijven in ons netwerk die hierin gespecialiseerd zijn. Mocht je daar meer over willen weten, neem dan met ons contact op.

Een video-wall of kleine TV

Wanneer je de beurs video hebt laten maken, hoe laat je hem dan zien? Kies je voor een 27 inch TV scherm die je meeneemt uit je eigen woonkamer. Of kies je toch liever op een grote video-wall? De presentatie van de beursvideo draagt ook bij aan de bekendheid van jou als bedrijf op de beurs. 

Houd de aandacht van je bezoekers vast

Wanneer je ervoor kiest om video te gebruiken in je beursstand heeft dit een groot voordeel. Net als op je website blijven bezoekers langer bij je beurstand staan om de bedrijfsvideo’s te bekijken. En een beursstand waar veel mensen bij staan moet wel een interessante beursstand zijn. Hierdoor zal het aantal bezoekers zeker toenemen.

Geluid op een beurs

Je hebt gekozen voor een aantal beursvideo’s ter aanvulling van je stand. Maar hoe zit het dan met geluid? Dat kun je in de meeste gevallen niet makkelijk afspelen. Daar zijn gelukkig een aantal oplossingen voor zoals bijvoorbeeld hoorntelefoons, koptelefoons, geluidscellen of de video laten ondertitelen.

Aftermovie van jouw beurs

Als organisator van een beurs kan video ook zeer interessant zijn. Met een goede “aftermovie” of compilatievideo van de beurs kun je in het volgende jaar de beelden gebruiken voor de promotie. Daarnaast kun je met video ook alle standhouders een gezicht geven wanneer je ook online je beurs aanbiedt op een website.
Meer over een aftermovie van jouw vakbeurs lees je hier.  

Meer informatie over wat video kan betekenen in jouw beursstand?

Neem vrijblijvend contact met ons op en wij denken graag creatief mee in een oplossing voor jouw beursstand.

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.