Online videocontent

IMG_20190407_165629_380

Online videocontent heeft een oneindig groot potentieel bereik. Iedereen met toegang tot internet kan in theorie een gebruiker zijn van jouw diensten. Een dagelijkse of wekelijkse podcast creëert een vaste groep fans en klanten, en een filmpje op YouTube kan viral gaan – met zakelijk succes als gevolg. Wij helpen je graag bij het maken van online videocontent die jouw doelgroep bereikt en aanspreekt.

YouTube als zoekmachine

Google is de meest gebruikte zoekmachine ter wereld, maar wordt op de voet gevolgd door YouTube. Veel mensen zijn visueel ingesteld en lezen geen of weinig teksten. Het is daarom slim om in te zetten op videocontent op YouTube. Een YouTube-filmpje zorgt ervoor dat bezoekers langer op je website blijven en daarmee scoor je punten bij Google.

Filmpjes kunnen ook op andere platforms worden geüpload en gedeeld. Onder meer LinkedIn, Facebook en Instagram zijn populair. Laatstgenoemde site ontleent haar bestaansrecht aan beelden. Wij maken niet alleen de videobeelden, maar helpen ook om deze strategisch in te zetten op het wereldwijde web.

Nuttige video’s

Iets wat steeds populairder wordt, zijn de zogeheten how to-video’s. Dat zijn instructiefilmpjes. Denk aan een pannenkoekenhuis dat video’s maakt met de uitleg om zelf de lekkerste pannenkoeken te bakken. Of een schilder die tips geeft om zelf kleine beschadigingen bij te werken. Mensen worden steeds slimmer. Door je doelgroep op te leiden, zullen ze ook eerder inzien wanneer ze écht een professional moeten inhuren. En wanneer ze dan al meerdere malen door jouw instructievideo’s zijn geïnstrueerd, is de kans groter dat ze jou inschakelen wanneer ze het hele huis moeten schilderen of met de hele familie pannenkoeken willen eten. Iets weggeven wordt altijd beloond. Daarom bloggen wij ook regelmatig over relevante dingen. Én: wij maken regelmatig ook zelf video’s met tips.

Toepassingen van videocontent op het web

Voor bedrijven maken we vaak bedrijfsfilms, maar ook andere vormen van video’s zijn mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een videopodcast waarmee je een groep geïnteresseerden aan je kunt binden. Podcasts zijn gericht op informatieoverdracht. Andere creatieve manieren om video in te zetten: vlogs, wervingsvideo’s, vacaturevideo’s en klantreviewvideo’s. Ook voor animaties kun je bij ons terecht. Benieuwd naar alle videomogelijkheden? Lees onze blog over verschillende soorten video

Meer weten over videocontent?

Via het contactformulier hiernaast of onze contactpagina kun je ons benaderen. Wij helpen je graag verder bij de het adviseren over online videocontent voor jouw bedrijf of organisatie.

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.