Onderscheid je met een bedrijfsvideo, zzp’er!

20200409_124922edit

Wist je dat er (statistisch gezien) in elke straat in Nederland minimaal één zzp’er woont? Gelukkig werken die 1,3 miljoen hardwerkende zelfstandigen niet allemaal in dezelfde branche als jij. Stel je voor! Dan was het nog lastiger om jezelf in de kijker van je potentiële klant te spelen. Want jij bent echt niet de enige zzp’er die regelmatig worstelt met de vraag: hoe kom ik aan nieuwe klanten? Hoe onderscheid ik me online?

Het antwoord: met een professionele bedrijfsvideo. Een waardevolle toevoeging aan jouw online aanwezigheid.  Video draagt bij aan je zichtbaarheid en kan je conversie en dus je omzet flink vergroten. Je bouwt er vertrouwen mee op. En je geeft bezoekers de kans om 100% vrijblijvend kennis te maken met jou en je diensten.

Klinkt goed, toch? Is het ook. Maar er komt nog wel wat meer bij kijken.

Online positioneren

Net als blogs, posts, podcasts, foto’s en wat dies meer zij is video een vorm van content. En content heeft pas echt het gewenste effect als je die consistent inzet en strategisch weet te plaatsen. Maar hoe doe je dat? Want online marketing is een vak apart. Net als het maken van een mooie, aansprekende professionele bedrijfsvideo. En niet iedereen heeft daar verstand van. Of kan dat.

Wij wel. 🙂

Laat dat maar aan ons over

Je hebt nu Van Ei naar Kip gevonden. Wij maken online videocontent en bedrijfsfilms voor ondernemers met en zonder personeel. En kunnen jou desgewenst helpen met het online positioneren van jouw bedrijf, via video. Laat ook dat maar aan ons over.

Lees hier alles over onze werkwijze.

Is video dan echt de oplossing voor mij als zzp’er?

In veruit de meeste gevallen doet video veel voor je onderneming. Maar zie het medium niet als vervanger voor blogberichten of podcasts of foto’s. Dat is het niet. Video is ook geen wondermiddel, maar een waardevolle toevoeging aan jouw online content.

Waarom waardevol? Goede bedrijfsvideo’s scoren vaak beter dan een blog of een foto. De algoritmes van Google, LinkedIn en bijvoorbeeld Facebook houden van video. Zoekmachines en social media geven er dus vaak de voorkeur aan, boven andere vormen van content.

Maar bedenk: je blogt, fotografeert en filmt niet voor zoekmachines en social media, maar voor Echte Mensen. Voor jouw (ideale) klanten. En iedereen is anders.  De één leest graag, de ander luistert liever een podcast en een derde geeft er de voorkeur aan een pitchvideo of portretfilm te bekijken. Door video op te nemen in jouw content, bedien jij iedereen in je doelgroep(en).

Wat wij doen voor zzp’ers

Vaak maken wij voor zzp’ers in eerste instantie een portretfilm. Een prima manier om kennis te maken met de waarde van video. Zo’n korte film waarin je jezelf voorstelt kun je tonen tijdens presentaties, maar ook online delen. Is het een succes en heb je de smaak te pakken? Dan kun je ook kiezen voor andere vormen van bedrijfsvideo’s, bijvoorbeeld:

  • een review video
  • een instructievideo
  • een update video (wekelijkse/maandelijks).

Hieronder vind je een paar voorbeelden.

Portretfilm:

Pitchvideo:

Instructie / informatief:

Kun je die bedrijfsvideo’s niet zelf maken?

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om zelf video’s te maken. Maar ieder zijn vak. Is een professioneel product financieel niet direct haalbaar? En ben je benieuwd of video voor jou werkt? Dan zou je er ook voor kunnen kiezen om in eerste instantie zelf de opnamen te maken, bijvoorbeeld met je telefoon of tablet. En dan de montage of productie uit te besteden.

Hieronder zie je hoe dat eruit kan zien.

Natuurlijk heb je dan niet de kwaliteit beeld en geluid die wij leveren. Maar werkt het en behaal je de resultaten die je ervan had verwacht? Dan kun je het hele proces eventueel gaan uitbesteden aan een professional. Voor nog meer resultaat.

Meer tips? Lees Zelf beginnen met videocontent.

Wil je weten of video bij jou past?

Lang niet iedere zzp’er realiseert zich de kracht van een professionele bedrijfsvideo. Jij nu wel. Jij hebt dit blog gelezen. Dat geeft jou straks een voorsprong op je concullega’s. Wil je weten of video echt bij jouw manier van ondernemen past? Dan nodigen wij je graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Neem jij contact met ons op?

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.

Plan hier binnen 24 uur je gratis inzichtelijk gesprek

Het Privacy- en Cookiebeleid van van Ei naar Kip is van toepassing.